Camionul de 500 de tone plus sarcină utilă, ce va fi expus la Bauma 2013, va fi echipat cu anvelope Goodyear GP-2B.

Tractomas Biggest Semitruck Goodyear
Camionul de 500 de tone plus sarcină utilă, ce va fi expus la Bauma 2013, va fi echipat cu anvelope Goodyear GP-2B.

Goodyear furnizează anvelopele pentru Tractomas, cel mai mare semi-camion[1] din lume, construit de expertul francez în vehicule grele pentru transport rutier pe distanţe lungi, NICOLAS. Capabil să tracteze un tren rutier cu o greutate de 535 de tone, unitatea tractoare de 1000 de cai putere va fi echipată cu masivele anvelope  Goodyear GP-2B 385/95R25. Camionul va fi expus la standul Nicolas din cadrul expoziţiei dedicate industriei de construcţii Bauma, ce va avea loc la Munchen în perioada 15-21 aprilie 2013 (zona Open Air F8, stand N828).

Camionul, construit de specialistul francez în vehicule grele pentru transport rutier pe distanţe lungi, NICOLAS, a fost comandat de compania de minerit LCR şi va opera pentru tractarea unui tren rutier compus din mai multe trailere la o mină de lignit din statul australian Queensland. Camionul Tractomas TR 10x10 are o greutate proprie de 40 de tone, 10 metri lungime, 3,5 metri lăţime şi 4,6 metri înălţime. Este propulsat de un motor Caterpillar diesel de 27 de litri, care dezvoltă 1000 de cai putere şi va tracta trailere ce compun un tren rutier cu o greutate de aproximativ 535 de tone la o viteză de 50 km/h pe distanţe de peste 40 de kilometri.

Anvelopa Goodyear GP-2B este o anvelopă de tip multi-purpose de nivel 100, utilizată cel mai adesea pe macarale mobile sau pentru operaţiuni off road. Aceasta este o anvelopă radială destinată purtării îndelungate ce oferă un nivel ridicat al tracţiunii laterale în condiţii solicitante, dar şi o călătorie lină pe suprafeţe de rulare dificile. Canelurile deschise ale umerilor săi laterali furnizează caracteristici extraordinare de autocurăţare. Dimensiunea anvelopelor montate pe Tractomas este 385/95R25.

Goodyear produce una din cele mai extinse game de anvelope OTR de calitate de top de pe piaţă. Aplicaţiile includ camioane de gunoi rigide şi articulate, elevatoare-încărcătoare pe roţi, gredere, macarale mobile portuare, industriale sau pentru minerit.

Sursa: Izabella Ghita, PR Managing Partner


[1] Potrivit cărţii recordurilor http://www.guinnessworldrecords.com/world-records/4000/largest-semi-truck
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

1 comentarii