Noile autocamioane Volvo FE şi Volvo FL sunt acum şi mai uşor de condus în zonele urbane, în care este nevoie de transport rapid, uşor şi precis.

Noile Volvo FE si Volvo FL
Noile autocamioane Volvo FE şi Volvo FL sunt acum şi mai uşor de condus în zonele urbane, în care este nevoie de transport rapid, uşor şi precis. Noile autocamioane oferă un mediu îmbunătăţit pentru şofer, iar gama Volvo FL a fost extinsă cu un motor foarte competitiv de 5 litri şi patru cilindri.

„Şoferii intră şi ies de multe ori în/din cabină în timpul unei curse. De aceea ne-am concentrat pe crearea unui mediu confortabil şi facil pentru şofer, cu o vizibilitate bună în toate direcţiile”, spune Claes Nilsson, preşedintele Volvo Trucks.

Condiţiile de lucru ale şoferului au fost îmbunătăţite datorită unor instrumente noi, mai clare şi a noilor scaune ergonomice cu tetieră şi centură de siguranţă integrate. Scaunul ranforsat şi sistemul său de ancorare în podea ajută la îmbunătăţirea siguranţei în caz de accident.

Motoare noi
Condusul devine mai eficient datorită celor două motoare noi de cinci şi opt litri, proiectate în cadrul companiei:
Noul motor D8 cu 6 cilindri are o cilindree de 7,7 litri şi este disponibil în trei variante de putere: 320 CP/1.200 Nm, 280 CP/1.050 Nm şi 250 CP/950 Nm.Volvo FL este de asemenea, disponibil cu motorul D5 în 4 cilindri. Acesta are o cilindree de 5,1 litri şi este disponibil în variante de putere cu 240 CP/900 Nm şi 210 CP/800 Nm.

„Datorită transferului rapid de cuplu la turaţii mici, ambele autocamioane sunt ideale pentru deplasări rapide, confortabile şi sigure în oraşe şi suburbii. Manevrabilitatea lor sporită ajută şoferii să respecte programele strânse şi sarcinile multiple de transport”, spune Ruddy Houtmeyers, Manager de Produse Strategice pentru Vehiculele cu Tonaj Mediu, Volvo Trucks.

„Aceste motoare respectă noile cerinţe Euro 6, iar consumul lor de combustibil este similar cu cel al motoarelor Euro 5. Soluţia tehnologică pentru respectarea normelor Euro 6 este o combinaţie intre Reducerea Catalitică Selectivă (SCR) şi geometria turbo variabilă, dintre un sistem EGR cu răcire şi un filtru de particule”, continuă Ruddy Houtmeyers.

Transmisie automată personalizată pentru condiţii specifice
La cele două motoare noi se adaugă o gamă cuprinzătoare de transmisii. Printre diferitele opţiuni disponibile, acum este posibil să echipaţi Volvo FE şi cu I-Shift.

„Transmisia automată poate fi personalizată cu o opţiune specifică distribuţiei”, explică Tobias Bergman, Manager de Produse pentru Segmentul Distribuţiei şi al Colectării Deşeurilor, Volvo Trucks.

O altă veste bună pentru şoferi este faptul că ESP (program electronic de stabilitate) este acum o dotare standard atât pentru Volvo FE, cât şi pentru Volvo FL. ESP ajută şoferul să menţină autocamionul pe şosea în cazul în care virează în mod neaşteptat sau puternic.

Versiune de 12 tone special proiectată
De asemenea, Volvo Trucks a proiectat o variantă unică de 12 tone a modelului Volvo FL. Datorită celui mai puternic motor din segmentul său (motorul D5 în patru cilindri  şi 240CP), transmisiei I-Sync special optimizate şi greutăţii mai mici cu 500 kg decât a unui autocamion cu motor în 6 cilindri, acest model este extrem de competitiv.

„Noua variantă de 12 tone este un adevărat competitor în cel mai important segment de autocamioane cu tonaj mediu. Autocamionul este mai uşor, mai jos şi cu un preţ mai competitiv decât modelul actual. Productivitatea şi eficienţa sunt sporite, iar condiţiile de lucru pentru şofer sunt mai bune”, spune Tobias Bergman.

„Autocamionul este bine gândit până la cele mai mici detalii. Să luăm, spre exemplu, roţile mai mici, datorită cărora cabina este mai joasă cu cinci centimetri. Datorită acestui fapt, vizibilitatea este îmbunătăţită şi accesul în cabină se face mai uşor”, adaugă Tobias Bergman.

Selecţia de oglinzi frontale şi laterale, cu posibilitatea de a adăuga geamuri suplimentare în lateral, în spate şi pe portiere, contribuie, de asemenea, la vizibilitatea îmbunătăţită a şoferului. 

Design nou
Pentru a oferi modelelor Volvo FE şi Volvo FL o imagine Volvo care poate fi identificată în mod clar, clasica siglă a fost mutată mai sus, într-o nouă poziţie, sub parbriz. Datorită secţiunii întunecate de sub parbriz, cabina pare mai joasă, ajutând la crearea unui aspect modern care se integrează bine în trafic.

Farurile reproiectate şi luminile de zi distincte subliniază, de asemenea, legătura de rudenie cu celelalte modele noi de autocamioane Volvo. Lămpile sunt integrate în noua bară de protecţie, care este compusă din trei piese, cu colţuri din oţel, pentru o durabilitate suplimentară şi reparaţii ieftine, în eventualitatea unor coliziuni sau zgârieturi minore.

Noile Volvo FE şi Volvo FL emană din toate părţile o senzaţie de eficienţă în transport de înaltă clasă. Directorul de design Rikard Orell recapitulează pe scurt abordarea echipei de dezvoltare.

„Ne-am concentrat asupra tuturor detaliilor care erau deja bune şi le-am făcut excelente. Ideea este ca şoferul şi autocamionul să creeze împreună profilul unui operator care reprezintă cel mai înalt nivel de calitate în transporturi.”

Irina Marcov, Marketing Communications and PR Manager Volvo Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii