Echipajele Napoca Rally Academy sunt pregatite pentru Delta Rally, prima etapa pe macadam din Campionatul National de Raliuri Dunlop. Etapa de la Tulcea este si prima in care se aplica schimbarile din cadrul echipei.

Bogdan Marisca
Echipa Napoca Rally Academy este pregatita pentru startul in Delta Rally.
Prima etapa in care se aplica schimbarile din echipa.
10 probe speciale pe macadam cu o lungime totala de 110 kilometri.

Echipajele Napoca Rally Academy sunt pregatite pentru Delta Rally, prima etapa pe macadam din Campionatul National de Raliuri Dunlop. Etapa de la Tulcea este si prima in care se aplica schimbarile din cadrul echipei.

Dupa o pauza de 20 de ani, Delta Rally revine in Campionatul National de Raliuri si este o etapa complet noua pentru toata lumea. Programat in perioada 30 mai – 1 iunie pe specialele de macadam din judetul Tulcea, Delta Rally are o lungime totala de 110 kilometri impartiti in 10 probe speciale, dintre care cinci distincte. „Etapa de la Tulcea va fi una extrem de interesanta. Este complet noua pentru toata lumea si capacitatea de a scrie o dictare buna la recunoasteri poate face diferenta din punct de vedere sportiv”, a spus Marco Tempestini.

Dupa ce si-a consolidat prima pozitie in ERC Production in urma rezultatelor din Turul Corsicii, echipa Napoca Rally Academy este pregatita pentru prima etapa pe macadam din competitia interna, Delta Rally fiind primul raliu in care se vor aplica schimbarile decise pentru a imbunatati performantele echipei. Astfel, Marco Tempestini va lua startul, la toate etapele ramase din acest sezon, cu Lucio Baggio, copilotul sau din trecut. „Alaturi de el am obtinut cele mai multe victorii din cariera si mi-ar placea sa incepem colaborarea cu o victorie inca de la Tulcea. Macadamul este suprafata mea preferata si sunt sigur ca putem obtine rezultate bune in etapele care se vor desfasura pe aceasta suprafata”, a spus Marco Tempestini.

Dorin Pulpea, actualul copilot al lui Marco Tempestini, va concura de acum incolo alaturi de Simone Tempestini, o decizie bazata tinandu-se cont de experienta copilotului cu care a concurat pana acum Marco Tempestini. „Anul acesta este unul in care trebuie sa invat cat mai multe lucruri, iar un copilot cu experienta ma poate ajuta in acest proces, mai ales in raliurile complet noi pentru mine. De abia astept sa luam startul la Tulcea si sunt convins ca va fi un plus pentru mine sa pilotez alaturi de Dorin”, a spus si Simone Tempestini.

Dupa participarea in Turul Corsicii, prima in Campionatul European de Raliuri dupa o pauza de 9 ani, Bogdan Marisca si Sebastian Itu si-au propus sa se lupte si la Tulcea pentru un loc pe podium. „Astept cu nerabdare prima etapa de macadam. Abia astept sa simt praf in nari. Macadamul este suprafata mea preferata, iar etapa de la Tulcea sunt sigur ca va fi un spectacol total din punct de vedere sportiv, dar si al organizarii”, a spus Sebastian Itu, copilotul echipajului NRA.

Florin Tincescu
Dupa Turul Corsicii masina celor doi a fost revizuita complet si pregatita pentru macadamul tulcean. „Sper sa strangem cat mai multe puncte pentru echipa si sa terminam fara probleme. Vom face teste inaintea acestei etape si, tinand cont de abandonul de la Brasov, sper sa adunam si aici cat mai multe puncte”, a spus si Bogdan Marisca.

Si pentru echipajul Florin Tincescu/Iulian Nicolaescu macadamul este suprafata preferata. „La primele doua etape pe asfalt am reusit sa ne atingem obiectivul, acela de a acumula cat mai multe puncte posibil, si ma bucur mult ca putem lua startul pe suprafata noastra preferata. Si aici va fi o lupta interesanta la Cupa Dacia, dar sper sa obtinem prima victorie din acest sezon”, a spus Florin Tincescu.

Delta Rally inseamna si revenirea lui Vlad Cosma in cadrul Napoca Rally Academy care va face echipa, pe o masina Dacia Logan, cu Sergiu Itu. „Ma bucur foarte mult ca revin la volan dupa doua etape de pauza. Cu siguranta in Cupa Dacia sunt cativa piloti foarte rapizi si asta face ca lupta sa fie foarte interesanta. Este si primul raliu alaturi Sergiu Itu si sunt sigur ca muncind putem forma un echipaj competitiv”, a spus Vlad Cosma.

Tinand cont de rezultatele excelente de pana acum, echipajul Dani Ungur/Toni Avram nu va lua startul in etapa de la Tulcea si va reveni in cadrul echipei la Raliul Clujului.

Mai multe detalii despre echipa Napoca Rally Academy sunt disponibile si in aplicatia mobila. Pentru sistemele iOS aceasta poate fi descarcata de aici: https://itunes.apple.com/ro/app/napoca-rally-academy/id644021975, iar pentru cele cu Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sport.napocarallyacademy.

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

1 comentarii

  1. Da, foarte interesant acest articol, si este un subiect pe placul multor persoane interesate de automobile puternice si de raliuri

    RăspundețiȘtergere