Delta Rally este o etapa complet noua pentru pilotii din Campionatul National de Raliuri Dunlop. Incepand de marti, timp de aproape o saptamana, Tulcea devine capitala sporturilor cu motor din Romania.

Delta Rally 2013
Marti si miercuri sunt programate recunoasterile.
Joi sunt programate shakedown-ul, city demo si startul festiv.
Vineri se va da startul in Delta Rally 2013.

Delta Rally este o etapa complet noua pentru pilotii din Campionatul National de Raliuri Dunlop. Incepand de marti, timp de aproape o saptamana, Tulcea devine capitala sporturilor cu motor din Romania.

44 de echipaje sunt pregatite pentru startul in Delta Rally 2013, prima etapa pe macadam din actualul sezon in Campionatul National de Raliuri Dunlop. Tinand cont ca este o etapa complet noua, recunoasterile pentru acest raliu, programate in zilele de marti si miercuri, sunt extrem de importante. „Cu ajutorul autoritatilor locale am reusit sa reabilitam probele clasice pe care s-a concurat si in urma cu 20 de ani. A fost un efort urias, dar sunt sigur ca a meritat si ca de acum incolo vom continua traditia acestui eveniment”, a spus Mihai Tanase, organizatorul raliului.

Dupa cele doua zile de recunoasteri, marti si miercuri, urmeaza o alta zi plina pentru pilotii inscrisi in Delta Rally. Joi, 30 mai, este programat shakedown-ul – ultimul test oficial inaintea startului. La shakedown vor participa, in calitate de copiloti, mai multe VIP-uri printre care DJ Wanda, campioana mondiala la scrima Ana Maria Branza si maratonistul Paul Dicu.

"Dupa 10 zile in jurul lumii, 35 de ore de zbor, doua medalii si multe amintiri frumoase...pot sa zambesc acasa. Desi aveam ocazia sa mai raman cateva zile in Cuba, dupa ultima competitie, am preferat sa revin in tara special pentru Raliul Deltei. Abia astept adrenalina din masina de raliu", ne-a spus Ana Maria Branza, medaliata cu aur in weekend la etapa de Cupa Mondiala de la Havana.

Participant anul acesta pentru a treia oara consecutiv la Maratonul Nisipurilor din Sahara, unde a alergat 233 kilometri in 6 zile, constanteanul Paul Dicu va bifa acum alti cativa zeci de kilometri....dar intr-o masina de raliu. „Este o actiune extraordinara, sportul de performanta trebuie promovat, iar eu sunt aproape de motorsport,in special de raliu. Sunt onorat sa particip la eveniment si le sunt alaturi, organizatorilor, cu tot suportul meu”, a spus si Paul Dicu.

Paul Dicu
Invitatii vor participa, apoi, joi dupa-amiaza, pe lacul Mineri (Casla)din Tulcea, la un concurs inedit organizat de legendarul Ivan Patzaichin.VIP-urile isi vor etala maiestria la vaslit in canotci si se vor duela cu echipa pilotilor condusa de Marco Tempestini.

Ziua de joi se va termina cu o parada a echipajelor inscrise in competitie pe strazile din centrul orasului si cu startul festiv.

„Cartierul general al raliului este amplasat pe Faleza Tulcea. Am ales aceasta locatie pentru ca am vrut sa aducem actiunea din Campionatul National de Raliuri Dunlop cat mai aproape de locuitorii orasului si, in acelasi timp, sa promovamcat mai mult orasul Tulcea si, desigur, Delta Dunarii. Sunt sigur ca vom avea parte de un spectacol total si sper ca vom avea foarte multi spectatori pe probele speciale”, a mai spus Mihai Tanase, organizatorul Delta Rally.

Vineri, in prima zi a Delta Rally, startul in competitie se va da la ora 12:00, iar pilotii vor avea de parcurs cinci probe speciale. Ziua se va termina cu super speciala de pe strazile din centrul orasului care, incepand cu ora 18:00, va fi transmisa in direct de Digi Sport.

Restul de 5 probe speciale vor fi programate sambata, 1 iunie, startul in ultima zi a raliului fiind programat la ora 10:00. La fel ca in prima zi, Delta Rally se va incheia cu super speciala din centrul orasului. Festivitatea de premiere va avea loc incepand cu ora 19:00 pe Faleza Tulcea.

„Ideea de a readuce aceasta etapa in campionat a fost una nebuneasca, dar ma bucur ca am reusit. Vreau sa le multumesc tuturor celor care s-au implicat in sustinerea acestui eveniment si acum singurul lucru pe care mi-l mai doresc este sa avem parte de un spectacol si pe probele speciale”, a completat Mihai Tanase, organizatorul Delta Rally 2013.

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii