Salvatore Arcarese a profitat de prima etapa din Eurocup Clio, desfasurata la Imola, si a adunat informatii utile pentru restul sezonului 2013. Pilotul roman a adunat si doua puncte in etapa din Italia.

Salvatore Arcarese - EuroCup Clio - Imola
Doua puncte la prima cursa din acest sezon.
Experienta utila pentru restul sezonului 2013.
Urmeaza etapa de la Spa-Francorchamps in Belgia (1 – 2 iunie).

Salvatore Arcarese a profitat de prima etapa din Eurocup Clio, desfasurata la Imola, si a adunat informatii utile pentru restul sezonului 2013. Pilotul roman a adunat si doua puncte in etapa din Italia.

Primul weekend din Eurocup Clio, competitie monomarca in care se foloseste versiunea de circuit a noului model Renault Clio dezvoltata de Renault Sport, a fost unul in care Salvatore Arcarese a acumulat experienta necesara pentru restul sezonului. „Nu am avut decat o sesiune oficiala de teste inaintea startului de sezon si tinand cont ca masina este complet noua pentru mine a fost mai dificil sa gasesc setarile ideale”, a spus Salvatore Arcarese.

Dupa o sesiune de calificare marcata de vremea imprevizibila, Salvatore Arcarese a plecat in prima cursa de pe pozitia a opta. Pilotul echipei Composit Motorsport a avut un start bun si a urcat pana pe cinci, dar, in urma unui acrosaj usor, a retrogradat cateva pozitii. La finalul cursei de 25 minute plus un tur, Arcarese a terminat pe locul 9 si a adunat primele puncte din sezonul 2013. „Dupa primele antrenamente libere si, mai ales, dupa calificari, obiectivul meu a fost sa termin in puncte la prima cursa ceea ce am si reusit. Intr-o competitie de acest gen acrosajele sunt inevitabile si am pierdut cateva locuri. In schimb sunt multumit ca am reusit sa stabilesc timpi competitivi si sa ma acomodez cu noul Clio”, a spus Salvatore Arcarese, dupa prima cursa de la Imola.

Sansele unui rezultat similar in cursa a doua erau destul de reduse tinand cont ca, in calificari, pilotul roman nu a stabilit niciun tur cronometrat din cauza ploii si a plecatin cursa de pe pozitia a 36-aa grilei. Imediat dupa start, Salvatore Arcarese a inceput cursa de recuperare si a ajuns pana aproape de pozitia a 20-a cand franele masinii au cedat si a fost nevoit sa abandoneze. „Era foarte greu sa ajung in puncte tinand cont de pozitia pe grila, dar ritmul a fost unul similar cu cel al pilotilor din top 10. Mi-ar fi placut sa termin cursa pentru ca am nevoie de cat mai multi kilometri in masina. In final nu a fost un sfarsit de saptamana rau pentru ca acum stiu exact de ce am nevoie pentru cursele urmatoare”, a spus Salvatore Arcarese, dupa cursa a doua de la Imola.

Urmatoarea etapa din Eurocup Clio, competitie inclusa in World Series by Renault, se va desfasura in weekend-ul 1 – 2 iunie pe circuitul de la Spa-Francorchamps in Belgia. Rezumatul curselor din Eurocup Clio sunt difuzate si in Romania de postul de televiziune Eurosport.

Sursa: Berti Panaiot, National Manager Communication
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii