Sebastien Loeb, de noua ori campion mondial de raliuri, va lua startul la o cursa din Campionatul European de Rallycross. Etapa de la Loheac, in Franta, se desfasoara in perioada 31 august – 1 septembrie si va fi transmisa de GSP TV.

Sebastien Loeb
Sebastien Loeb, de noua ori campion mondial de raliuri, va lua startul la o cursa din Campionatul European de Rallycross. Etapa de la Loheac, in Franta, se desfasoara in perioada 31 august – 1 septembrie si va fi transmisa de GSP TV.

Sebastien Loeb va concura cu un Citroen DS3 Supercar in cea de-a saptea etapa a sezonului, aceasta fiind prima sa participare in Campionatul European de Rallycross. Francezul a confirmat prezenta sa in acest campionat intr-un sezon in care mai concureaza si in WRC, FIA GT, Porsche Supercup si cursa de la Pikes Peak.

Totusi, aceasta nu va fi pentru prima oara cand francezul va pilota o masina de rallycross. Anul trecut, in luna iulie, tot la volanul unui model Citroen DS3, Loeba castigat mediala de aur la X Games in Los Angeles.

“2013 este clar un an plin de provocari. Am primit invitatia de la Patrick Germain, organizatorul etapei de la Loheac si am raspuns pozitiv”, a spus Loeb. "In afara participarii la X Games, nu am nicio experienta in cursele de rallycross si clar va trebui sa ma lupt din greu cu cei mai rapizi piloti din campionat.Mi-a placut experienta de la X Games si cred ca la Loheac, in templul curselor de rallycross, va fi similar. Este un eveniment cu un public numeros, iar din punct de vedere sportiv va fi o mare provocare. Nu puteam sa ratez aceasta oportunitate pentru ca mi-am propus ca macar o data in cariera sa incerc orice si mai ales ca voi participa aici cu un Citroën DS3.”

Circuitul de rallycross Loheac, aflat la 30km sud de Rennes, este recunoscut ca unul dintre cele mai spectaculoase din lume. Anual aici vin peste 30.000 de spectatori,  iar etapa este inclusa in Campionatul European din 2001.

Campionatul European de Rallycross este parte a IMG Motorsport, o divizie a IMG Worldwide, o companie globala care activeaza in domeniile sport, fashion si media. In Romania, cursele din Campionatul European de Rallycross sunt transmise in direct sau inregistrat de GSP TV.

Sursa: Berti Panaiot, National Manager Communication
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii