Echipajele Napoca Rally Academy au avut o evolutie buna in prima zi din Delta Rally, o etapa complet noua pentru toata lumea care a revenit in calendarul intern dupa o pauza de 20 de ani.

bogdan marisca - sebastian itu
Bogdan Marisca si Sebastian Itu sunt lideri la clasa 3 si pe podium la general.
Simone Tempestini si Dorin Pulpea in puncte dupa prima zi la Delta Rally.
Florin Tincescu si Vlad Cosma pe primele doua locuri la Cupa Dacia.

Echipajele Napoca Rally Academy au avut o evolutie buna in prima zi din Delta Rally, o etapa complet noua pentru toata lumea care a revenit in calendarul intern dupa o pauza de 20 de ani.

Sperantele echipajului Marco Tempestini si Lucio Baggio la un podium in prima etapa pe macadam din 2013 s-au naruit pe speciala a treia din cauza unor probleme tehnice. Dupa primele doua probe ale raliului, Marco Tempestini se afla pe locul trei in clasamentul general, obiecitvul fiind clasarea pe podium la aceasta etapa. „Am avut ghinion la acest raliu. Mi-au placut mult primele doua probe si mi-am propus sa crestem ritmul la cea de-a doua trecere, dar din pacate nu am mai putut face asta. Am pierdut puncte importante si aici, dar acum ne concentram atentia asupra cursei noastre de casa”, a spus Marco Tempestini.

Dupa abandonul lui Marco Tempestini, ultimul loc pe podium a ramas tot in cadrul echipei Napoca Rally Academy. Bogdan Marisca si Sebastian Itu au avut un inceput mai prudent, dupa care au crescut ritmul si au terminat tot timpul in top trei pe ultimele trei probe speciale. „A fost o zi interesanta. Am inceput foarte prudent si am pierdut contactul cu primele trei locuri dupa prima bucla. Apoi, la a doua trecere, totul a mers mult mai bine si am urcat pe trei la general si pe prima pozitie la clasa 3. Maine ne asteapta cinci probe dificile si sper sa ramanem cel putin pe aceeasi pozitie”, a spus Bogdan Marisca.

La prima cursa cu noul sau copilot Dorin Pulpea, Simone Tempestini a avut o evolutie constanta, obiectivul principal fiind sa termine in puncte. Dupa cele cinci probe de vineri, pilotul Napoca Rally Academy se afla pe locul 10. „Pentru sambata mi-am propus sa mai urcam cateva locuri in clasament. Va fi un final de raliu extrem de interesant si vrea sa adunam cat mai multe puncte”, a spus Simone Tempestini. 

Dupa prima zi din Delta Rally, la Cupa Dacia lupta pentru prima pozitie se da intre doua echipaje Napoca Rally Academy. Revenit dupa o absenta de doua etape, Vlad Cosma, care face echipaj cu Sergiu Itu, a terminat ziua pe locul doi la 15,4 secunde in spatele colegului sau de echipa Florin Tincescu. „Pentru noi a fost o zi de reacomodare cu masina. Am crezut ca va fi mai simplu, dar concurenta la Cupa Dacia este foarte acerba. La finalul zilei m-am simti mult mai bine, iar sambata incercam sa ne implicam in lupta pentru prima pozitie, dar fara sa ne asumam niciun risc”, a spus Vlad Cosma.

Dupa podiumul pe macadam din Insulele Azore in etapa din Campionatul European, Florin Tincescu si Iulian Nicolaescu au sanse sa obtina un rezultat bun si pe macadamul din Tulcea. Cei doi au terminat ziua pe locul intai si pleaca cu prima sansa la victorie. „Prima zi s-a incheiat exact asa cum ne-am dorit. Am avut si un moment mai dificil, pe speciala a doua, cand am ramas fara servodirectie, dar problema s-a rezolvat in service si apoi totul a fost ok. Pe super speciala nu am mai riscat absolut nimic si sunt foarte multumit de rezultatul de azi. Maine se anunta o zi foarte interesanta si sper sa adunam cat mai multe puncte pentru echipa”, a spus si Florin Tincescu.

In ultima zi din Delta Rally mai sunt programate inca cinci probe speciale cu o lungime totala de 52,1 kilometri. Startul din parcul de service este programat la ora 10:00, iar startul pe prima proba la ora 11:15. Ziua se va termina cu super speciala din centrul orasului Tulcea care este programata la ora 17:30.

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii