Dupa excluderea lui Francois Delecour si a echipei ESD Rally Team, pentru incalcarea prevederilor regulilor de parc inchis si a regulilorde service interzis, echipa Napoca Rally Academy a urcat pe primul loc in clasamentul pe echipe la Delta Rally, etapa a treia din Campionatul National de Raliuri Dunlop.

bogdan marisca - sebastian itu
Bogdan Marisca si Sebastian Itu s-au impus la clasa 3 si au terminat pe locul secund la general *.
Simone Tempestini a castigat prima proba speciala din cariera in Campionatul National.
Florin Tincescu si Vlad Cosma pe primele doua locuri la Cupa Dacia.

Dupa excluderea lui Francois Delecour si a echipei ESD Rally Team, pentru incalcarea prevederilor regulilor de parc inchis si a regulilorde service interzis, echipa Napoca Rally Academy a urcat pe primul loc in clasamentul pe echipe la Delta Rally, etapa a treia din Campionatul National de Raliuri Dunlop.

Ziua a doua din Delta Rally a decurs conform planurilor pentru echipa Napoca Rally Academy. Bogdan Marisca si Sebastian Itu si-au aparat pozitie in ierarhia clasamentului general si s-au impus la clasa 3. Ulterior, dupa decizia colegiului comisarilor sportivi, Bogan Marisca si Sebastian Itu au mai urcat un loc, pana pe doi, in clasamentul general al raliului. „Am inceput raliul foarte prost si am pierdut foarte mult timp pe primele doua probe ale raliului. Apoi, pe finalul zilei, a aparut si o problema la caseta de directie pe care am reusit sa o rezolv si cu ajutorul colegilor Manu Mihalache, Sorin Iliescu si Titi Aur, carora le multumesc pentru sprijin”, a spus Bogdan Marisca.

La prima trecere pe cele doua probe de sambata, Bogdan Marisca si Sebastian Itu au mers mai prudent si obiectivul lor a fost sa-si apere pozitia pe podium in clasamentul general si cea de lideri la clasa 3. „In final totul s-a terminat mai bine decat a inceput. Am castigat la clasa 3 si suntem pe podium la general. Din punctul meu de vedere a fost un raliu extraordinar si as vrea sa felicit organizatorii pentru ca revenirea acestei etape in Campionatul National a fost cu adevarat spectaculoasa”, a mai spus Bogdan Marisca.

La primul raliu cu noul sau copilot Dorin Pulpea, Simone Tempestini a reusit sa castiga prima proba speciala din cariera in Campionatul National. Juniorul Napoca Rally Academy a terminat pe prima pozitie in clasamentul juniorilor si pe locul 7 in clasamentul general. „A fost un raliu de acomodare cu Dorin, dar lucrurile au functionat inca de la inceput. Sunt foarte fericit ca am reusit sa castig prima speciala din cariera in campionat si sper ca ritmul nostru sa fie din ce in ce mai rapid de acum incolo”, a spus Simone Tempestini.

Si echipajele Florin Tincescu/Iulian Nicolaescu si Vlad Cosm/Sergiu Itu si-au atins obiectivele la Delta Rally. Dupa primul sau podium din Campionatul European, Florin Tincescu a reusit si prima victorie din acest sezon in Cupa Dacia si la clasa 9. „Am asteptat cu nerabdare prima cursa pe macadam de la noi si imi doream foarte mult sa o castig. A fost un raliu care a decurs fara mari probleme si imi doresc sa repet aceasta performanta si in etapa de la Cluj, cursa de casa a echipei Napoca Rally Academy”, a spus Florin Tincescu.

Revenit in cadrul echipei cu Sergiu Itu, noul sau copilot, Vlad Cosma a urcat pe locul secund in clasamentul Cupei Dacia. „Chiar daca pentru noi a fost primul raliu din acest sezon cu o masina noua am reusit sa ne intram in ritm si sa ne luptam pentru un loc pe podium. Lupta de la Cupa Dacia este foarte stransa si sunt sigur ca vom avea parte de un sezon interesant pana la urma”, a spus Vlad Cosma.

Echipajul Marco Tempestini / Lucio Baggio a fost singurul care a vut probleme in etapa de la Tulcea, fiind nevoit sa abandoneze in prima zi cu probleme la motor. „A fost un raliu excelnt din toate punctele de vedere, pacat doar ca pentru noi totul s-a terminat mult prea repede. Sunt multumit insa pentru ca toti ceilalti membri ai echipei si-au atins obiectivele si sunt increzator ca putem obtine si noi un rezultat bun in etapa viitoare de la Cluj”, a spus si Marco Tempestini.

Urmatoarea etapa din Campionatul National de Raliuri Dunlop, Transylvania Rally, se va desfasura in perioada 21 – 22 iunie.

* Rezultatele sunt provizorii pana la validarea lor de catre FRAS.

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager  
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii