Sebastian Barbu si Horatiu Baltador au avut un parcurs excelent la Delta Rally si au reusit sa urce pe podium in clasamentul masinilor cu tractiune pe doua roti si la clasa 5.

sebastian barbu - horatiu baltador - delta rally
Primul podium din sezonul 2013 a venit la Delta Rally.
Sebastian Barbu a folosit, in premiera, pneuri Hankook.
Urmatoarea provocare: Transilvania Rally 20 – 22 iunie.

Sebastian Barbu si Horatiu Baltador au avut un parcurs excelent la Delta Rally si au reusit sa urce pe podium in clasamentul masinilor cu tractiune pe doua roti si la clasa 5.

Fara un program complet anul acesta in Campionatul National de Raliuri Dunlop, Sebastian Barbu a reusit sa adune puncte importante la toate etapele la care a luat startul pana acum, iar dupa participarile in etapele de la Brasov si Tulcea se afla pe locul 3 in clasamentul general la clasa masinilor cu tractiune pe doua roti.

La Delta Rally, etapa a treia a sezonului si prima pe macadam din 2013, Sebastian Barbu si Horatiu Baltador au schimbat furnizorul de pneuri si au ales sa concureze cu anvelope marca Hankook. „Nu am avut la dispozitie decat o singura sesiune de teste, inaintea acestei etape, dar am facut o alegere excelenta. Sunt foarte multumit de comportamentul pneurilor pe macadamul tulcean si abia astept acum sa vad cum se vor comporta si pe asfalt”, a spus Sebastian Barbu.

In prima zi din Delta Rally, Sebastian Barbu a incercat sa se implice in lupta pentru un loc pe podium, dar tinand cont ca toti concurentii directi beneficiaza de masini mai puternice, s-a multumit cu locul 4 dupa un duel frumos cu Sorin Badea. „Cu masina pe care o avem la dispozitie nu putem spera la mai mult deocamdata. Mi-au placut insa foarte mult probele. Diferenta dintre mine si urmatorul clasat, Sorin Badea, este de doar 3,2 secunde, insa vom incerca se ne pastram pozitia pana la final”, a spus Sebastian Barbu, dupa prima zi din Delta Rally. 

In ultima zi, pe cele cinci probe ale raliului ramase de disputat, Sebastian Barbu si Horatiu Baltador au marit ritmul reusind sa termine specialele 6 si 7 cu cel de-al treilea timp, iar speciala a noua cu cel de-al doilea timp. „Tinand cont ca a fost primul raliu pe macadam si in acelasi timp unul complet nou pentru amandoi a fost un pic mai greu la inceput. In ziua a doua ne-am intrat mai repede in ritm si totul a functionat excelent”, a spus Horatiu Baltador, copilotul echipajului.

Dupa 10 probe speciale si aproape 110 kilometri parcursi in regim de cursa, Sebastian Barbu si Horatiu Baltador au terminat pe locul 3 in clasamentul general la clasa 5 si la 2RM. „In final am reusit sa urcam pe podium ceea ce este perfect pentru noi. A fost un raliu senzational si nu regret deloc ca l-am inclus in programul nostru. Pentru noi urmeaza Transilvania Rally si apoi Sibiu Rally, dupa care vrem sa mai participam la doua etape din Campionatul European”, a adaugat Sebastian Barbu.

Sebastian Barbu a plecat de la Delta Rally si cu argintul in proba de canotca organizata pe lacul Casla. Pilotul sibian a facut echipa cu Marco Tempestini, Alex Filip, Sorin Badea, Florin Dorca, Ekaterina Stratieva, Simone Tempestini, Bogdan Marisca, Adrian Dragan, Raul Olesch si Denisa Nechita si a pierdut prima pozitie in duelul cu echipa VIP condusa chiar de Ivan Patzaichin.

Transilvania Rally, etapa a patra din Campionatul National de Raliuri Dunlop, este programat in perioada 20 – 22 iunie pe specialele de asfalt din judetul Cluj.

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

1 comentarii

  1. N-am reusit sa ajung sa vad si eu ceva din Delta Rally. Crezi ca se gasesc pe net inregistrari ceva? Mersi

    RăspundețiȘtergere