Salvatore Arcarese va pleca din pole position in ambele curse programate pe circuitul de la Spa Francorchamps, etapa a doua din Eurocup Clio. Pilotul roman a stabilit cei mai buni timpi in ultimele minute ale sesiunii de calificare.

Salvatore Arcarese
Sesiunea de calificare a fost intrerupta de trei ori.
Salvatore Arcarese a stabilit cei mai buni timpi in ultimele minute.
Vremea, un factor decisiv la Spa Francorchamps.

Salvatore Arcarese va pleca din pole position in ambele curse programate pe circuitul de la Spa Francorchamps, etapa a doua din Eurocup Clio. Pilotul roman a stabilit cei mai buni timpi in ultimele minute ale sesiunii de calificare.

Ploaia, o caracteristica meteo tipica pentru circuitul de la Spa Francorchamps, a influentat decisiv sesiunile programate vineri pe circuitul belgian. La prima iesire pe circuit, in prima sesiune de antrenamente libere, Salvatore Arcarese a terminat cu cel de-al 15-lea timp, iar in sesiunea a doua cu cel de-al 14-lea. „Vizibilitatea a fost foarte scazuta in prima sesiune de antrenamente libere. A plouat foarte tare si a fost greu sa prind un tur singur, iar in cea de-a doua sesiune a aparut si o problema electrica”, a spus Salvatore Arcarese, inainte calificarilor.

In calificarile pentru cele doua curse din Eurocup Clio, Salvatore Arcarese a facut spectacol reusind sa stabileasca cei mai buni timpi si sa-si asigure pole-ul pentru ambele curse programate in acest weekend. Calificarile au fost oprite de trei ori, ultima oara cu 10 minute inainte de final.

Salvatore Arcarese a iesit pe pista in ultima parte a sesiunii de calificare si a fost cel mai rapid in cele doua tururi parcurse la Spa Francorchamps. „A fost o sesiune extrem de agitata. Finalul a fost unul foarte agitat pentru ca toti pilotii incercau sa prinda un tur bun. Circuitul de la Spa Francorchamps este unul extrem de spectaculos si ma bucur foarte mult ca am reusit sa obtin cei mai buni timpi in calificari. Acum urmeaza partea cea mai grea si anume sa transform rezultat bun din calificari, intr-un rezultat excelent dupa fiecare din cele doua curse”, a spus Salvatore Arcarse.

Cele doua curse din Eurocup Clio, singura competitie in care se concureaza anul acesta cu Noul Renault Clio, sunt programate sambata (1 iunie), de la 18:20 ora Romaniei, si duminica (2 iunie) de la ora 17:20. Rezumatul curselor din Eurocup Clio, competitiei inclusa in World Series by Renault, vor fi difuzate de postul de televiziune Eurosport.

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii