PSA Peugeot Citroën câştigă premiul „Motorul Internaţional al Anului” la categoria 1.4l - 1.8l în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Stuttgart, Germania.

Noul Peugeot 308
PSA Peugeot Citroën câştigă premiul „Motorul Internaţional al Anului” la categoria 1.4l - 1.8l în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Stuttgart, Germania.

Prezentat de revista internaţională de Tehnologie a Motoarelor, prestigiosul premiu a fost acordat încă o dată motorului turbo pe benzină cu injecţie directă, în patru cilindri, de 1.6l dezvoltat în colaborare de grupul PSA Peugeot Citroën şi grupul BMW.

Premiul elogiază în special versiunea de 200 CP ce echipează Peugeot RCZ, 308 CC şi 308 GTi, precum şi modelele Citroën DS4 şi DS5. Motorizarea dezvoltă o putere de 147 kw, un cuplu maxim de 275 Nm şi un nivel al emisiilor CO2 de doar 139g/km la noul model Peugeot 208 GTi.

Versiunea de 1.6l reprezintă atracţia unei gamei complete de propulsoare pe benzină de 1.4l şi 1.6l, cu 95 CP până la 200 CP. Beneficiind de cele mai noi tehnologii, inclusiv injecţia directă la versiunea turbo, admisie variabilă de aer, pompă hidraulică cu debit reglabil, întreaga gamă optimizează consumul de carburant şi reduce emisiile cu aproape 10% comparativ cu generaţia anterioară.

Gama de motorizări produsă la uzina mecanică din Douvrin, Franţa, devine astfel atracţia ofertei pe benzină a Peugeot şi Citroën.

Organizat de revista internaţională de Tehnologie a Motoarelor, premiul “Motorul Internaţional al Anului” este unul dintre cele mai râvnite premii din industria auto. Premiul este acordat de un juriu internaţional alcătuit din 76 jurnalişti auto renumiţi, din 36 de ţări, care îşi exprimă părerea vis a vis de ultimele modele de maşini. Testele oferă posibilitatea de a clasifica propulsoarele cu cea mai bună manevrabilitate, cel mai bun consum de carburant, precum şi aplicarea cu succes a celor mai noi tehnologii.

Începând cu 1 februarie 2013, Trust Motors a preluat oficial activităţile de import şi distribuţie în România ale produselor marca Citroën (autovehicule, piese de schimb şi accesorii, servicii de întreţinere şi reparaţii), devenind astfel unul dintre cei mai importanţi jucători din industria auto naţională. Reţeaua de distribuţie formată din 53 de concesiuni autorizate Peugeot şi Citroën acoperă astfel întreg teritoriul României, punând la dispoziţia clienţilor cele mai noi şi competitive produse, tehnologii şi servicii ale grupului PSA.

Sursa: Mihaela Taflan, Manager PR Trust Motors S.R.L.
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii