Noul coupé atrăgător de la Renault merge pe moștenirea Dunlop din cursele auto.

Dunlop Sport Maxx
Noul coupé atrăgător de la Renault merge pe moștenirea Dunlop din cursele auto.

Dunlop, unul din producătorii de anvelope de înaltă şi ultra-înaltă performanţă lideri la nivel mondial, anunță că a fost ales pentru a încălța noul Renault Clio RS 200 EDC cu noua sa anvelopă Sport MAXX RT. Pentru noul coupe, Dunlop va livra anvelopa în populara dimensiune 205/40R18 86Y XL.

Concepută special pentru conducătorii auto entuziaști, anvelopa Dunlop Sport MAXX RT vine în întâmpinarea nevoilor pasionaților de condus, care doresc să savureze din plin sentimentul de a controla o forță semnificativă de cai putere și care visează să fie în pole position la unele dintre cele mai prestigioase curse din lume. Anvelopa este construită pe baza a 125 de ani de tehnologie destinată curselor, născută și crescută pe faimoasele circuite precum Le Mans, Nurburgring și Silverstone. Toate anvelopele Dunlop pentru stradă sunt dezvoltate pe baza tehnologiei pentru curse, chiar dacă aceasta a presupus milioane de ore de experiență petrecute de ingineri pe pistă.

Lansat la Salonul Internațional Auto de la Paris din 2012, noul Renault Clio R.S. 200 EDC deține un motor de 1.6 Turbo (200cp și 240Nm la cuplu motor), o cutie de viteze în șase trepte cu dublu ambreiaj pe baza de transmisie EDC și padele la volan, fiind construit pe baza tehnologiilor avansate rezultate din moștenirea sa din motorsport, printre acestea numărându-se un program modificat de schimbare a vitezelor, răspuns la pedala de accelerație și sistem ESP pentru setări și direcție – incluzând aici și modul ‘Race’. Conceput și dezvoltat de Renault Sport Technologies, noul Renault Clio R.S. 200 EDC este fabricat în Franța.

“Dunlop se mândrește acum cu faptul că livrează anvelope cu cel mai înalt grad de performanță existente în acest moment pe piață, și nimic nu reflectă mai bine acest lucru decât faptul de a fi ales de către unul din principalii producători de mașini, cum este Renault”, explică Sanjay Khanna, Managing Director marca Dunlop.

Dunlop a fost totodată ales partener pentru toate competițiile naționale Renault Clio Cup, în cadrul cărora livrează anvelope de curse dezvoltate cu tehnologia sa avansată, în calitate de furnizor exclusiv de anvelope pentru circuit.

Sursa: Izabella Ghita, PR Managing Partner
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii