Transilvania Rally, etapa a patra din Campionatul National de Raliuri Dunlop, este cursa de casa pentru echipa Napoca Rally Academy.

Napoca Rally Academy incepe raliul de acasa din pozitia de lider la echipe.
Echipajele NRA va recomanda locuri interesante de vazut in Cluj. 

Transilvania Rally, etapa a patra din Campionatul National de Raliuri Dunlop, este cursa de casa pentru echipa Napoca Rally Academy. Si tocmai de aceea membrii echipei recomanda locurile care nu trebuie ratate in timpul vizitei din Cluj Napoca.

Dupa succesul echipei la Delta Rally, prima etapa pe macadam din sezonul 2013, pentru Napoca Rally Academy urmeaza cursa de casa: Transilvania Rally. Programata pe asfalt, etapa de la Cluj are 10 probe speciale cu o lungime de 138,8 kilometri, una din probe, Belis, fiind complet noua. „Am pregatit multe suprize la editia din acest an si sper ca vom face spectacol in fata proprilor suporteri”, a spus Bogdan Marisca, pilotul Napoca Rally Academy si organizator al etapei clujene.

Pe langa cel mai bine organizat raliu din Campionatul National de Raliuri Dunlop in 2012, Clujul este si unul dintre cele mai frumoase orase din Romania, iar inaintea acestei etape membrii echipei Napoca Rally Academy si-au luat in serios rolul de ghizi pentru fanii si celelalte echipaje participante la Transilvania Rally 2013.

Marco Tempestini a ales orasul Cluj atunci cand a decis sa se mute in Romania si poate fi considerat deja localnic. „Unul din restaurantele care-mi place foarte mult este Nobori - din strada Plopilor, numarul 62 – pentru ca ador mancarea japoneza. Au in meniu combinatii si gusturi mai altfel care mie imi plac foarte mult. Este un loc cu o arhitectura frumoasa si este amplasat chiar langa parcul Babes unde, daca nu ploua, alerg de cateva ori pe saptamana”, a spus Marco Tempestini, despre unul din restaurantele sale preferate.

Si pentru Simone Tempestini orasul Cluj este a doua casa. „Mie imi place Clujul cu totul: oamenii, locurile. As zice ca mai am si eu multe de descoperit si sigur o voi face in urmatorii ani. Clar recomand Gradina Botanica sau Parcul Central, Teatrul National, Centrul istoric.” 

Dorin Pulpea, copilotul lui Simone Tempestini, a renuntat de ceva timp la Brasov pentru Cluj si deja poate fi un copilot perfect printre locurile care trebuie vazute neaparat in oras. „Sunt multe locuri frumoase. Depinde ce vrei sa descoperi, dar mai ales cat timp ai. Daca veniti doar in perioada raliului, va invitam pe probe. Veti descoperi niste locuri superbe. Belis este un exemplu.”

Bogdan Marisca si Sebastian Itu nu numai ca sunt implicati si in organizarea Transilvania Rally, dar cunosc foarte bine si cele mai spectaculoase locuri din Cluj. „Le recomand tuturor ca in perioada in care se afla la Cluj pentru Transilvania Rally sa viziteze si Gradina Botanica. Amplasata in partea de sud a orasului, pe o suprafata de 14 hectare, este una dintre cele mai frumoase din Europa. Aici se pot vedea o multitudine de plante de pe toate continentele, cu un plus pentru sere si in mod special pentru cea de nuferi. Este suficient de mare pentru ai conferi statutul de oaza de liniste din inima orasului si este foarte accesibila, aflandu-se la doar 10 minute de mers pe jos de centrul orasului. Clar merita pierdute cateva ore pentru a o vizita”, a spus Bogdan Marisca.

Sebastian Itu, copilotul sau, are o recomandare la fel de spectaculoasa: „Unul dintre obiectivele pe care toti ar trebui sa-l viziteze macar o data este Salina Turda, care s-a transformat intr-un adevarat muzeu de istorie al mineritului in sare. Refacuta cu o arhitectura spectaculoasa, Salina Turda este una dintre principalele atractii ale judetului. In plus, curele cu aerul din salina sunt extrem de sanatoase, iar daca in timpul vizitei este si un conert in salina experienta devina una senzationala pentru ca acustica este incredibila.” 

Dupa absenta din etapa pe macadam de la Tulcea, Danny Ungur si Toni Avram sunt pregatiti si ei pentru cursa de casa. „Nu am cum sa nu recomand Toni's Pub – din strada Moise Nicoara 1 - locul unde ma simt ca acasa pentru ca acolo se da ora exacta in motorsport la Cluj-Napoca. La Toni’s Pub poti sa te vezi cu fanii, cu prietenii si sa vizionezi emisiuni de specialitate. Tot aici au loc si alte intalniri de colectionari/pasionati de masini de colectie. Este  un local cu specific motorsport si amenajat intocmai. Poti gasi pe pereti o intreaga colectie de poze cu si despre raliuri, iar proprietarii localului sunt familia Avram, o veche si actuala prezenta in motorsportul romanesc. Recomand toata gama de cafele si, desigur, inghetata”, a spus Danny Ungur.

Fiindca nu putea sa-si recomande propriul local, Toni Avramne-a recomandat pur si simplu:„Piata Unirii – punctul zero al orasului, una dintre cele mai mari si frumoase piete vechi din centrul Europei. Piata insasi ofera vizitatorilor atat monumente si obiective turistice, cum ar Biserica Sf Mihail sau Palatul Banffy, dar si multe cafenele, restaurante, locuri frumoase in care sa te adapostesti de caldura de afara. In plus, pentru noi va fi locul de unde se va da startul festiv la Transilvania Rally.”

Vlad Cosma si Sergiu Itu vor participa pentru prima oara la cursa de casa in actuala formula, dar si-au propus sa termine pe podium la fel ca in etapa de la Tulcea. In ceea ce priveste recomandarile, amandoi au ales doua locatii in care isi petrec timpul liber. „Pe deviza "daca tot am venit pana aici, sa mancam ceva" eu va recomand sa nu ratati la Cluj localul Bistro Viena din Piata Muzeului. Aici poti gasi diverse specialitati austriece si va recomand sa incercati neaparat costitele Diavolo. Atmosfera si designul locatiei sunt placute si, in plus, aici se poate veni si cu catelul de companie ceea ce mie imi place foarte mult”, a spus Vlad Cosma.

„Pentru petrecerile de dupa raliu, si nu numai, va recomand Booha Bar, aflat pe strada Piezisa nr 19. Daca vreti sa beti o bere rece si sa ascultati o muzica buna, acesta este localul ideal”, a spus si Sergiu Itu.

Echipajul Florin Tincescu/Iulian Nicolaescu este singurul care nu locuieste in Cluj din cadrul echipei Napoca Rally Academy. „Etapa de la Cluj este una foarte importanta pentru echipa Napoca Rally Academy si tocmai de aceea vom incerca sa repetam performanta de la Tulcea unde am castigat la Cupa Dacia. Cu siguranta in saptamana pe care o vom petrece la Cluj vom incerca sa ajungem in toate locatiile recomandate de colegii nostri”, a spus Florin Tincescu.

Echipajele Napoca Rally Academy va asteapta in perioada 21 - 23 iunie la Cluj pe probe!

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager 
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii