Hyundai Motor Company a livrat, recent, catre orasul Copenhaga (Danemarca) primele autovehicule de serie ix35 Fuel Cell produse.

Hyundai Motor la Nürburgring
Primele 15 unitati ix35 Fuel Cell produse sunt livrate catre Copenhaga.
Vehiculele sunt integrate flotei municipale, completand astfel initiativa orasului de a reduce emisiile de carbon.
ix35 Fuel Cell reprezinta prima productie mondiala de serie a vehiculelor cu pila de combustie pe baza de hidrogen.

Hyundai Motor Company a livrat, recent, catre orasul Copenhaga (Danemarca) primele autovehicule de serie ix35 Fuel Cell produse. Acestea au fost predate de catre Presedintele Hyundai Motor Europa, Byung Kwon Rhim, in cadrul ceremoniei oficiale de deschidere a primei statii de alimentare cu hidrogen din Danemarca.

Cele 15 unitati ix35 Fuel Cell sunt primele vehicule alimentate cu hidrogen, produse in masa, ce au fost livrate catre Europa.

Domnul Rhim a declarat: "Hyundai Motor considera ca pentru Europa, combustibilul pe baza de hidrogen va reprezenta un element esential in viitor. Livrarea unitatilor ix35 Fuel Cell, productie de serie, reprezinta o solutie viabila in sustinerea proceselor de dezvoltarea sustenabila a regiunii".

ix35 Fuel Cell nu produce emisii nocive - singurul tip de emisie generat fiind apa – astfel utilizarea vehiculelor sustine initiativa orasului Copenhaga de a reduce complet emisiile de carbon pana in anul 2025.

Incepand cu 2011, Hyundai Motor a dezvoltat prototipuri pentru a treia generatie ix35 Fuel Cell prin intermediul unei game extinse de initiative cu scopul de a creste nivelul de notorietate a avantajelor combustibilului pe baza de hidrogen. De asemenea, aceste actiuni sustin dezvoltarea unei retele pan-europene a statiilor de alimentare cu hidrogen, dar si evidentierea beneficiilor vehiculului atat pentru sectorul public cat si pentru cel privat.

De exemplu, factorii de decizie UE utilizeaza vehicule ix35 Fuel Cell - prin intermediul Adunarii pentru Pile de Combustie si Hidrogen (FCH JU) din Bruxelles - demonstrand pietei avantajele tehnologiei Hyundai. La inceputul acestui an, 100 de reprezentanti ai mediului de afaceri european au primit informatii cu privire la ix35 Fuel Cell, dar au si testat unitatea in cadrul unui eveniment desfasurat la Berlin.

Hyundai Motor a devenit lider mondial in dezvoltarea tehnologiei fuell cell pe baza de hidrogen inca de la etapele incipiente ale cercetarii demarate in 1998. Tehnologia proprie a pilei de combustie Hyundai este dezvoltata in cadrul Institul Tehnologic de Cercetare din Coreea. Hyundai planifica sa construiasca 1.000 de vehicule ix35 Fuel Cell pana in anul 2015 la fabrica de la Ulsan, Coreea.

ix35 Fuel Cell este echipat cu un motor electric de 100 kW (136 CP), ce permite vehicului sa atinga viteza maxima de 160 km/h. Doua rezervoare pentru hidrogen, cu o capacitate totala de 5,64 kg, permit vehicului sa parcurga 594 km cu o singura alimentare. Alimentarea rezervorului cu hidrogen la capacitate maxima se efectueaza in cateva minute.

Sursa: Hyundai Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii