Napoca Rally Academy este singura echipa din Romania care lupta pe doua fronturi la Raliul Sibiului. Pentru echipa clujeana punctele de la Sibiu sunt importante atat in Campionatul National de Raliuri Dunlop, cat si in Campionatul European de Raliuri FIA.

florin tincescu - iulian nicolaescu
NRA lupta la echipe si in ERC si in CNRD.
Un raliu decisiv in lupta pentru titlu.
Echipajele Napoca Rally Academy se implica in campaniile de sustinere intitiate la Sibiu.

Napoca Rally Academy este singura echipa din Romania care lupta pe doua fronturi la Raliul Sibiului. Pentru echipa clujeana punctele de la Sibiu sunt importante atat in Campionatul National de Raliuri Dunlop, cat si in Campionatul European de Raliuri FIA.

Echipa Napoca Rally Academy se lupta pe doua fronturi la Raliul Sibiulu, etapa a saptea din Campionatul European FIA si etapa a cincea din Campionatul National de Raliuri Dunlop. Lidera in ERC Production Cup, echipa clujeana vrea sa-si extinda avantajul in fata celor de la Renault Sport, iar in competitia interna Napoca Rally Academy vrea sa recupereze cat mai mult posibil din cele 10,6 puncte care o despart de echipa ESD aflata pe prima pozitie. „Va fi un raliu interesant din toate punctele de vedere si sunt sigur ca va fi o lupta intensa pentru fiecare punct. Raliul Sibiului este exterm de important pentru noi si pentru echipa si vom face tot posibilul sa strangem cat mai multe puncte. Sper sa avem o evolutie ca cea de la Tulcea, pana in momentul abandonului, si ca cea din ultimele etape de macadam cand am fost foarte rapizi cu Skoda. Suntem pregatiti si vrem sa ne distram impreuna cu fani car vor fi prezenti la cel mai important eveniment de motorsport din Romania. Cred ca rezultatul de la Sibiu va fi crucial atat la piloti cat si la echipe”, a spus Marco Tempestini care, impreuna cu Lucio Baggio, va lua startul cu modelul Skoda Fabia S2000.

Inaintea etapei de la Sibiu, Marco Tempestini si Simone Tempestini au participat la San Marino Rally, locul ideal de teste pentru etapa din Romania. Pentru Simone Tempestini, obiectivul principal ramane consolidarea primei pozitii in clasamentul juniorilor. „Dupa testul din San Marino sunt increzator ca putem face o cursa buna la Sibiu. Vreau sa ne consolidam pozitia in clasamentul juniorilor, dupa care as vrea sa ne imbunatim timpii si sa crestem ritmul pe probe. Raliul Sibiului este un raliu lung si dur si trebuie sa stii unde sa mergi tare si unde sa protejezi masina. Dupa imbunatatirile aduse de organizatori, traseul este mai putin casant, dar tot va fi o provocare din acest punct de vedere. Sunt sigur ca noile pneuri de la DMACK, testate in San Marino, ne vor ajuta sa obtinem rezultatul dorit”, a spus Simone Tempestini, care imediat dupa etapa de la Sibiu va pleca spre Finlanda unde va concura pentru prima oara in Campionatul Mondial de Raliuri.

Bogdan Marisca si Sebastian Itu, de doua ori castigatori ai etapei de la Sibiu, au obtinut rezultate de top de fiecare data cand au terminat cursa. Pentru Sibiu, echipajul Napoca Rally Academy si-a propus sa faca o cursa intelgenta si sa reactioneze in functie de situatia de pe probe. „De-a lungul timpului am invatat ca la Sibiu nu castiga intotdeauna cel mai rapid pilot. Vom gestiona situatia pas cu pas si ne vom adapta strategia in functie de ceea ce se intampla in cursa. Va fi un raliu lung si dificil, dar importanta lui este majora in configuratia clasamentelor generale si vom face tot posibilul sa obtinem un rezultat cat mai bun.

La Cupa Dacia, Napoca Rally Academy a inscris doua echipaje: Vlad Cosma/Sergiu Itu si Florin Tincescu/Iulian Nicolaescu. Dupa podiumul din Insulele Azore, la prima participare in ERC, Florin Tincescu este increzator ca poate obtine un rezultat bun si la Sibiu. „Aici trebuie sa-ti adaptezi stilul de pilotaj la particularitatile raliului. In Azore am terminat pe podium la doua roti motrice, dar la Sibiu concurenta este mult mai mare. Sper sa obtinem insa un rezultat de top in Cupa Dacia si sa aducem puncte importante pentru echipa”, a spus Florin Tincescu.

„Suntem foarte bucurosi ca putem participa din nou la o etapa din Campionatul European de Raliuri. Chiar daca pentru noi este mai importanta lupta din cadrul Cupei Dacia va fi o placere sa pilotam alaturi de cei mai buni piloti din ERC. Asa cum se stie, etapa de la Sibiu este o cursa de anduranta fiind mai importanta strategia de cursa decat viteza pura. Pana acum in fiecare an am stiut sa facem acest compromis, ceea ce sper sa reusim si anul acesta si sa obtinem maximum de puncte”, a spus si Vlad Cosma.

Echipajul Dani Ungur/Toni Avram este lider la clasa 11 inaintea etapei de la Sibiu si are ca obiectiv victoria la cel mai dificil raliu din acest sezon. „Suntem incantati ca pentru al doilea an consecutiv avem o etapa internationala la Sibiu si ca multi piloti de top au acceptat provocarea de a veni aici. Noi vrem sa ne continuam parcursul in Campionatul National cu inca o victorie la cel mai dificil raliu din Romania”, a spus si Dani Ungur.

La Sibiu,  Napoca Rally Academy se implica in campania de sustinere a Muzeului Brukenthal Sibiu, initiata de organizatorii raliului, si in campania "Azi prematur, maine campion! Lupta pentru viata!" initiata in cadrul Sibiu Rally, fondurile fiind destinate achizitionarii unui ecograf modern pentru Sectia Terapie Intentsiva Neonatala a SCJU Sibiu. Campania este desfasurata de Asociatia Baby Care Sibiu in colaborare cu SC Sibiu Rally Team.

Raliul Sibiului, etapa a saptea din Campionatul European de Raliuri si etapa a cincea din Campionatul National de Raliuri Dunlop se va desfasura in perioada 25 – 27 iulie pe probele speciale din jurul orasului Sibiu.

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii