Vremea capricioasă și asfaltul umed au făcut din nou jocurile în CNVC Dunlop 2013, etapa sinăiană având un podium neașteptat: Ovidiu Zaberca, Edu Stan și Lucian Răduț.

Ovidiu Zaberca
Vremea capricioasă și asfaltul umed au făcut din nou jocurile în CNVC Dunlop 2013, etapa sinăiană având un podium neașteptat: Ovidiu Zaberca, Edu Stan și Lucian Răduț.

Cea de-a cincea etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă DUNLOP 2013, desfășurată în acest sfârșit de săptămână pe circuitul stradal de la Sinaia, s-a încheiat cu prima victorie din acest sezon pentru pilotul Ovidiu Zaberca. După o incitantă confruntare pe ud, podiumul a fost completat de pilotul de grupa N, Eduard Stan, și respectiv de liderul clasamentului la zi al competiției, Lucian Răduț.

Etapa a debutat sub auspiciile unei vremi prietenoase, ziua de sâmbătă derulându-se fără incidente. În ziua de duminică, rezervată manșelor de concurs, ploaia a făcut din nou jocurile printre competitorii din CNVC Dunlop 2013, scoțându-i în afara listei piloților care au terminat etapa în puncte atât pe favoritul competiției, reșițeanul Lucien Hora, cât și pe pilotul monopostului Tatuus, Andrei Dumitrescu.

După trei etape succesive încununat de victorie, Hora s-a văzut nevoit să cedeze pe carosabilul cu aderență scăzută de la Sinaia în fața competitorilor săi în lupta pentru titlul absolut din acest an, Lucian Răduț și Ovidiu Zaberca. Performanța slabă din etapa sinăiană nu îi aduce nici un punct reșițeanului în clasamentul la zi al CNVC Dunlop 2013 și îl plasează doar pe a doua poziție în clasament, la egalitate cu Zaberca și la două puncte în spatele lui Răduț.

Performanța deosebită din debutul de sezon a lui L. Răduț s-a confirmat și la Sinaia, pilotul lider la zi al clasamentului având cel mai bun timp în prima manșă de concurs. În a doua manșă a pierdut prima treaptă a podiumului la numai două secunde de primul clasat.

Surpriza etapei a fost clasarea lui Edu Stan pe a doua treaptă a podiumului, pilotul de grupa N adjudecându-și cea de-a cincea victorie consecutivă la clasa sa și consolidându-și poziția de lider al grupei.

La grupa A victoria i-a revenit lui Liviu Savu, în timp ce grupele istorice au fost adjudecate de Alexandru Ciolan și Horațiu Ionescu Cristea. La clasa 2WD (două roți motrice), Armando Battocchi rămâne lider cu a cincea victorie de etapă consecutivă în palmares.

Următoarea etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop 2013 va avea loc la Câmpulung Muscel în perioada 7-8 septembrie a.c.

Sursa: Izabella Ghita, PR Managing Partner
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii