Echipa Kagayama echipată cu anvelope Dunlop a obținut locul al treilea în cursa de 8 ore de la Suzuka, etapă în Campionatul Mondial de Anduranță ce a avut loc ieri în Japonia.

Echipele Dunlop au urcat pe podium la Suzuka
Echipa Kagayama echipată cu anvelope Dunlop a obținut locul al treilea în cursa de 8 ore de la Suzuka, etapă în Campionatul Mondial de Anduranță ce a avut loc ieri în Japonia. Echipa ce nu aleargă în campionat, formată din Yukio Kagayama, Kevin Schwantz și Noriyuki Haga, a arătat că experiența este o achiziție extrem de valoroasă în cursele de anduranță și că, cu ajutorul unei stări de spirit pe măsură, podiumul nu este o problemă într-o cursă de anduranță. Kevin Schwantz, în vârstă de 49 de ani, a participat pentru prima dată la acest eveniment sportiv. Americanul a fost Campion Mondial la MotoGP™ clasa 500 în 1993.

Principala competitoare pentru cea de-a treia poziție și o obișnuită a Campionatului Mondial de Anduranță FIM (EWC) a fost echipa Suzuki Endurance Racing Team (SERT) care a trecut linia de sosire a patra, la 7.30pm ora locală. Condițiile meteo pentru partea din cursă desfășurată pe timp de noapte au inclus și ploaie pentru ultima jumătate de oră. Astfel echipa SERT, formată din piloții Vincent Philippe, Anthony Delhalle și Julien Da Costa, a avansat în fruntea clasamentului, unde conduce în prezent cu 49 de puncte, cu trei puncte mai mult decât echipa Monster Energy Yamaha YART care nu a putut obține mai mult de locul 8 în cursa de ieri.

Alte două echipe Dunlop au terminat în top zece. Echipa Honda Kumamoto Racing a venit a noua în cursa de ieri, iar echipa Team R2CL, a zecea.

Echipa Honda TT Legends, o altă echipă importantă din EWC ce aleargă echipată cu anvelope Dunlop, a fost surclasată de propriile probleme tehnice, fiind reținută la boxe mai bine de 14 minute, chiar în primele tururi ale cursei. Până la sfârșitul etapei, echipa a reușit să recupereze din timpul pierdut și s-a clasat a 22-a din 50 de echipe participante.

Kevin Schwantz, pilot, Suzuki Kagayama
“A fost o onoare să concurez din nou aici, alături de acești băieți extraordinari. Am fost norocos să fiu în această echipă excelentă. Motocicletele Suzuki au fost perfecte, iar anvelopele Dunlop ne-au ajutat să ne conservăm poziția. Am dat tot ce am putut mai bun ca să fiu cel mai rapid și fără greșeală.”

Peter Chapman, Coordonator de Cursă Dunlop EWC
“Am făcut ceea ce a trebuit să facem – am adus acasă mai multe puncte în clasamentul EWC, iar podiumul echipei Team Kagayama a fost un bonus. Toate echipele noastre au alergat bine – cu o solidă performanță, în condiții bune și fără riscuri – într-o cursă de anduranță care le-a venit mănușă. A fost minunat să lucrez cu Yukio, Nori și Kevin și a fost fantastic să îi aud descriind anvelopele Dunlop ca fiind ‘minunate’. “

Sursa: Izabella Ghita, PR Managing Partner
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii