Incepand cu sezonul 2013, in Campionatul European de Raliuri fetele au si un clasament separat: FIA ERC Ladies’ Trophy. Ekaterina Stratieva si Molly Taylor se vor lupta pentru puncte in acest clasament, dar in afara lor mai sunt si alte sase prezente feminine pe lista de start a Raliului Sibiului.

molly taylor citroen ds3
Ekaterina Stratieva si Molly Taylor se vor lupta in FIA ERC Ladies’ Trophy.
Opt prezente feminine pe lista de start la Raliul Sibiului.
Raliul Sibiului cea mai lunga si dificila etapa din Romania.

Incepand cu sezonul 2013, in Campionatul European de Raliuri fetele au si un clasament separat: FIA ERC Ladies’ Trophy. Ekaterina Stratieva si Molly Taylor se vor lupta pentru puncte in acest clasament, dar in afara lor mai sunt si alte sase prezente feminine pe lista de start a Raliului Sibiului. 

Ekaterina Stratieva vine la Raliul Sibiului in postura de lidera in clasamentul FIA ERC Ladies Trophy cu un avans de patru puncte fata de australianca Molly Taylor. „Etapa de la Sibiu este una foarte dificila si, clar, macadamul nu este suprafata mea preferata, dar voi incerca sa obtin cat mai multe puncte”, a spus Ekaterina Stratieva, care va face echipa cu italianca Veronica Boni. Ekaterina Stratieva si Veronica Boni vor lua startul pe un Citroen C2 R2  si sunt singurul echipaj exclusiv feminin inscris in competitie.

Molly Taylor, principala rivala a Ekaterinei din FIA ERC Ladies Trophy, concureaza alaturi de Sebastian Marshall pe un Citroen DS3 R3 si se afla la prima participare in Raliul Sibiului. „Sper ca la Sibiu norocul sa fie de partea mea. Ar fi o recompensa frumoasa pentru toata munca depusa in ultimele luni. Nu stiu nimic despre aceasta etapa, dar mi s-a spus ca este una dura, atat pentru masina, cat si pentru echipaj. Desigur, lipsa de experienta aici va fi un dezavantaj fata de pilotii locali sau fata de cei care au mai concurat aici. Echipa United Business nu a prevazut niciun test inaintea acestui eveniment, deci trebuie sa imi intru repede in ritm si sa obtin cel mai bun rezultat posibil cu modelul DS3 R3”, a spus Molly Taylor.

In afara luptei din FIA ERC Ladies’ Trophy, la startul Raliului Sibiului mai sunt alte sase prezente feminine in postura de copilot.  Nyirfas Julianna este copilotul lui Bessenyey Zoltán, liderul la doua roti motrice din Campionatul European. „Pentru mine pregatirea fizica si psihica inaintea unei etape este foarte importanta. Despre etapa de la Sibiu am auzit ca este una foarte dificila atat din cauza probelor solicitante, cat si a temperaturilor foarte ridicate. Sunt sigura ca va fi o etapa dificila, interesanta, dar in acelasi timp de neuitat. Imi place sa merg pe macadam si abia astept sa iau startul la Raliul Sibiului”, a spus Nyirfas Julianna.

Radu David, cel mai tanar pilot care va lua startul in Raliul Sibiului, se bazeaza pe experienta copilotului Mihaela Beldie, care alaturi de Claudiu David a participat si la etape din Campionatul Mondial de Raliuri. „Radu David este unul dintre pilotii tineri care pot obtine rezultate de top in acest sport si tocmai de aceea am decis, impreuna cu Claudiu David, sa-l sustinem. Daca pana acum Radu nu a condus masina de curse decat pe probele speciale, de anul acesta va putea sa conduca singur masina si pe sectoarele de legatura pentru ca a obtinut carnetul cu cateva zile inainte de start. Sunt sigura ca vom obtine un rezultat bun la Sibiu”, a spus Mihaela Beldie.

Chiar daca Raul Olesch, pilotul echipajului s-a accidentat, Denisa Nechita spera sa poata lua totusi startul in Raliul Sibiului. „Asteptam cu nerabdare aceasta etapa inca de la inceputul sezonului, dar din pacate Raul a suferit un accident si are mana dreapta imobilizata acum. Sper sa se refaca pana la start pentru ca mi-ar parea rau sa ratam aceasta etapa”, a spus si Denisa Nechita.

La startul Raliului Sibiului se vor afla si Raluca Magdas, care va fi copilotul lui Sebastian Gioarsa, iar Alina Bianca Pop va fi copilotul lui Eugen Badina care va fi forlighter la editia din acest an. Recunoasterile pentru Raliul Sibiului sunt programate marti si miercuri, iar joi seara incepand cu ora 20:00 va avea loc parada pilotilor pe strazile din centrul orasului si apoi startul festiv in Piata Mica. Vineri si sambata sunt programate cele 14 probe speciale, iar festivitatea de premiere va avea loc, tot in Piata Mica, incepand cu ora 19:00.

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii