Raliul Sibiului, etapă comună în competiția internă de profil organizată sub egida FRAS și în Campionatul European de Raliuri (FIA ERC), anunță la start un total de 69 de echipaje și un spectacol automobilist unic în România.

Sibiu Rally 2013
Raliul Sibiului, etapă comună în competiția internă de profil organizată sub egida FRAS și în Campionatul European de Raliuri (FIA ERC), anunță la start un total de 69 de echipaje și un spectacol automobilist unic în România.

Raliul Sibiului 2013, etapă comună în Campionatul Național de Raliuri Dunlop 2013 și în Campionatul European de Raliuri ERC, anunță 69 de echipaje la start, din care 37 concurează exclusiv în CNR Dunlop 2013 și în jur de 20 se vor lupta pentru laurii victoriei și o importantă poziție pe podium în ambele competiții.

În cadrul competiţiei interne de raliuri, etapa de la Sibiu este a cincea, conform calendarului competiţional al FRAS, şi are cel mai mare coeficient de cursă: 2.

În sezonul 2013, Raliul Sibiului propune 228 de killometri de probă specială. Printre noutăţile sezonului, organizatorii au anunţat revenirea specialei Sadu în programul etapei. Raliul este unul mixt, 20% din probele speciale urmând să aibă ca suprafaţă de rulare asfaltul şi 80% macadamul, procentajul crescând în favoarea probelor de asfalt datorită probei Sadu, a secțiunii Călugărul, care intră în programul etapei ca parte a probei Șanta Max, precum şi a unei porţiuni asfaltate de 2,5 km din vechea probă de macadam Gâtul Berbecului.

Ca etapă în ERC, Raliul Sibiului 2013 anunță la start nume cu rezonanţă la nivel european. Jan Kopecky, Bryan Bouffier, Toshihiro Arai, Vitaliy Pushkar, François Delecour, Lin Yan-Hu vor face spectacol alături de piloţii români.

În clasamentul general al CNR Dunlop 2013, înaintea confruntării de pe macadamul sibian, primele poziții sunt ocupate de François Delecour (lider detașat cu 60 de puncte), Gergo Szabo, David Botka, Dan Gîrtofan și Valentin Porcişteanu. În clasamentul echipelor, conduc ESD Rally Team, Napoca Rally Academy şi BCR Leasing Rally Team. În clasamentul juniorilor, Simone Tempestini, Raul Badiu şi Bogdan Cuzma ocupă primele trei poziţii. Clasa 2 este condusă în acest moment de François Delecour, clasa 3 de Edwin Keleti, clasa 5 de Alex Filip, clasa 9 de Raul Badiu, iar clasa 11 de Danny Ungur.

Startul pe probele speciale în etapa a V-a a CNR Dunlop 2013, Sibiu Rally, se dă astăzi la orele prânzului. Etapa programează 7 probe speciale astăzi, 26 iulie, ziua de mâine fiind rezervată probelor care aduc nouăţile ediţiei: Sadu, Gâtu Berbecului şi Santa Max, cu câte două treceri fiecare.

Sosirea şi festivitatea de premiere vor avea loc, conform programului anunţat, mâine la orele 19.00 în Piaţa Mică a oraşului.

Următoarea etapă a CNR Dunlop 2013 va avea loc în perioada 23-24 august a.c. la Arad.

Sursa: Izabella Ghita, PR Managing Partner
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii