Noul BMW Seria 4 Coupé prevesteşte începutul unei noi ere coupé la BMW. Lansat ca a patra generaţie a coupé-ului sport de clasă medie de la BMW, noul BMW Seria 4 Coupé reprezintă o nouă denumire în nomenclatorul de modele BMW.

Noul BMW Seria 4 Coupé
Noul BMW Seria 4 Coupé prevesteşte începutul unei noi ere coupé la BMW. Lansat ca a patra generaţie a coupé-ului sport de clasă medie de la BMW, noul BMW Seria 4 Coupé reprezintă o nouă denumire în nomenclatorul de modele BMW. Cifra "4" din titulatură evidenţiază noua eră pentru această categorie de automobile şi accentuează nu doar designul de sine stătător, ci şi o diferenţiere tehnică mai mare faţă de BMW Seria 3, lucru care se poate vedea şi în noile dotări premium precum farurile LED integrale disponibile opţional.

Livrările pentru noul model în România debutează la începutul lunii octombrie și este disponibil începând cu 32 900 Euro fără TVA (40796 Euro cu TVA) pentru modelul BMW 420d cu propulsorul diesel de 4 cilindri TwinPower Turbo și 184 CP (135 kW).

Noul BMW Seria 4 Coupé este vizibil mai mare ca lăţime şi ampatament față de actualul BMW Seria 3 Coupé, iar silueta tipică de coupé extinsă dinamic este coborâtă spre suprafaţa drumului. Aceasta, împreună cu consolele scurte, capota lungă a compartimentului motor şi habitaclul împins spre în spate cu o linie cursivă a acoperişului conferă noului model proporții spectaculoase. Partea frontală a automobilului - cu elementele distinctive BMW precum grila dublă a radiatorului, faruri circulare duble şi o priză de aer mare în bara faţă – subliniază conexiunile cu BMW Seria 3. Cu toate acestea, interpretarea de design mai sportivă a BMW Seria 4 Coupé scoate în evidență calităţile dinamice. Un element nou pentru BMW Seria 4 Coupé este reprezentat de Air Breathers, o fantă aerodinamică în spatele roţilor faţă care reduce forţa de rezistenţă în această zonă. Pasajele musculoase ale roţilor şi ecartamentul lat au o contribuţie importantă la designul coborât al spatelui, cu linii orizontale proeminente.

Linii personalizate de dotări pentru interior şi exterior.
Interiorul BMW Seria 4 Coupé este o fuziune elegantă între alură sportivă şi exclusivitate. Toate butoanele de control pentru condus sunt dispuse ergonomic în jurul conducătorului şi îi oferă acestuia acces optim la toate funcţiile. Uşile sunt concepute astfel încât toate liniile converg spre spate, iar atenţia în interior este orientată spre înainte. În compartimentul din spate, scaunele conturate subliniază prerogativele sportive ale BMW Seria 4 Coupé. Tetierele încastrate şi contururile laterale - largi şi dintr-o bucată - oferă banchetei imaginea a două scaune individuale. Materialele deosebite şi calitatea finisărilor accentuează ambianţa premium a noului BMW Seria 4 Coupé. Clienţii pot opta pentru trei linii de design şi un pachet M Sport ca alternativă la specificaţia standard. Pachetele Sport Line, Modern Line şi Luxury Line permit o personalizare vizibilă atât la exterior, cât și la interior.

Dinamică la cel mai înalt nivel.
Ingredientele definitorii pentru experienţa condusului pe care o implică noul BMW Seria 4 Coupé sunt dinamica impresionantă şi manevrabilitatea precisă. Inginerii BMW au adus îmbunătăţiri importante în ceea ce priveşte acurateţea, precizia şi agilitatea direcţiei. Tehnologia sofisticată a şasiului, Electric Power Steering (servodirecţie electrică), distribuţia maselor în raport 50:50, programul de reglaj în tunelul aerodinamic şi conceptul inovator al construcţiei uşoare le-au permis atingerea obiectivului.

Noul BMW Seria 4 Coupé are un ampatament mai lung, un ecartament mai lat şi o gardă la sol mai mică decât BMW Seria 3 Coupé pe care îl înlocuieşte. Suspensia joasă coboară centrul de greutate al automobilului cu 500 de milimetri - cel mai coborât centru de greutate dintre toate modelele actualului portofoliu BMW. În consecinţă, noul BMW Seria 4 Coupé este una dintre cele mai sportive maşini de serie din gama BMW şi stabileşte noi standarde dinamice în segment.

Un motor cu şase cilindri şi două cu patru cilindri disponibile la lansare.
La lansare, modelul sport cu două uşi va dispune de următoarele motoare: unul pe benzină, cu şase cilindri dispuşi în linie, la BMW 435i Coupé; unul pe benzină, cu patru cilindri, la BMW 428i Coupé şi unul diesel, cu patru cilindri, la BMW 420d Coupé. Toate propulsoarele funcţionează utilizând cea mai nouă tehnologie BMW TwinPower Turbo şi acoperă un spectru de puteri de la 135 kW/184 CP la 225 kW/306 CP. De la lansare versiunile pe benzină sunt disponibile și în combinație cu sistemul inteligent de tracțiune integrală BMW xDrive.

Transmisie manuală cu şase trepte sau automată sport cu opt rapoarte.
Standard, puterea motoarelor este transmisă către puntea spate prin intermediul transmisie manuale cu şase trepte. Opţional, BMW va combina toate variantele de motorizare cu o cutie de viteze sport automată cu opt rapoarte care va permite conducătorului să schimbe vitezele manual, prin utilizarea clapetelor de pe volan.

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii