BMW Group a fost primul producător care a oferit în România aplicații internet în automobil.

BMW Apps
BMW Group a fost primul producător care a oferit în România aplicații internet în automobil. Una dintre cele mai importante direcții de dezvoltare este funcția Apps, care permite utilizarea aplicațiilor de telefon și a conexiunii de internet a telefonului mobil direct în automobil. Noi funcții, care până acum nu erau disponibile într-un autoturism, devin dintr-o dată deosebit de accesibile: webradio, music on-demand sau chiar și funcții social media precum Facebook, Twitter sau foursquare.

Aceasta înseamnă că utilizatorii pot beneficia mereu de funcționalități noi fără a trebui să trimită mașina în service pentru un upgrade – este suficientă instalarea noi aplicații pe terminalul smartphone. În plus, alături de iOS, compatibilitatea sistemului a fost acum extinsă și pentru Android, incluzând astfel un număr tot mai mare de terminale smartphone.

Odată cu deschiderea conceptului de Apps către dezvoltatorii third party, numărul de aplicații care pot fi integrate în automobile este în continuă creștere. Cei mai noi parteneri care oferă aplicaţii aprobate de BMW sunt Deezer (serviciu de muzică on-demand), Napster by Rhapsody (serviciu de muzică on-demand ), TuneIn (radio prin internet), Audible (descărcare de audiobooks şi alt conţinut voce) şi Glympse (sharing temporar de locaţii în timp real).

Conducătorii BMW pot utiliza noile servicii în siguranţă şi confortabil într-o manieră obişnuită adaptată la logica de utilizare a sistemelor din automobil. De exemplu, același buton de pe volan care schimbă postul de radio, poate fi folosit pentru a trece o nouă melodie când aplicația Deezer este activă. Integrarea aplicațiilor este completă: informația poate fi afișată pe ecranul central, pe display-ul de bord și chiar pe Head-Up Display, în timp ce pentru control utilizatorul are la dispoziție controller-ul iDrive, comenzile de pe volan sau, în anumite situații, chiar și comenzile vocale.

Disponibilitatea aplicațiilor variază de la țară la țară, în funcție de diferiți parametrii, în special licența drepturilor de autor. În România numărul de aplicații disponibile a crescut de la Aupeo!, Snippy și Stitcher, integrând acum și Audible, Deezer și TuneIn. Alături de acestea și aplicația de bază BMW Connected oferă funcții noi precum integrarea calendarului, EcoPro Analyzer, WikiLocal sau foursquare (exclusiv pentru MINI, prin MINI Connected).

"Prin BMW Apps şi MINI Connected, noi aplicaţii în maşină sunt lansate continuu. Kitul de dezvoltare software (SDK) este pus la dispoziţia conducătorului de BMW AppCenter, iar furnizorii de aplicaţii interesaţi pot folosi acest pachet pentru a avea acces la sistemul iDrive şi la afişaj folosind tehnologia A4A (Apps for Automotive / aplicaţii pentru automobile).

Deezer, Napster by Rhapsody, TuneIn Radio, Audible şi Glympse dispun de A4A, ceea ce permite acestor sisteme să fie integrate perfect în sistemul de control şi operare BMW şi MINI orientat către conducător", a declarat Uwe Higgen, director App Center din München.

"Personal, eu sunt un mare fan Glympse. Seara, pe drumul de la muncă la domiciliu, pot trimite Glympse soţiei, iar ea ştie când să mă aştepte. Controlerul iDrive face ca tot procesul să fie simplu şi uşor de operat. Iar cărţile audio Audible sau colecţia vastă de muzică din Deezer, Rhapsody, Napster şi TuneIn Radio îmi oferă cele mai bune momente de relaxare în orice călătorie. BMW se află deja în negocieri cu tot mai mulţi furnizori de aplicaţii, iar câteva funcţii proprii remarcabile sunt deja în dezvoltare. Prin urmare, clienţii noştri trebuie să se aştepte curând la şi mai multe surprize", a continuat Higgen.

Acces din automobil la toată muzica ta, oricând.
Deezer oferă fanilor din 182 de ţări o experienţă muzicală completă şi deplină prin furnizarea accesului instant la o colecţie de 25 de milioane de melodii care pot fi ascultate pe orice dispozitiv, inclusiv smartphone-uri, laptopuri, tablete, sisteme muzicale pentru casă, sisteme din maşină sau computerele de la muncă. Filosofia Deezer este "descoperirea muzicii". Cei patru milioane de abonaţi şi cei 10 milioane de utilizatori lunari au posibilitatea de a accesa 100 de milioane de liste partajate - şi să descopere tot ce este mai bun în muzică – aşa cum recomandă echipa de editori experimentaţi care zilnic descoperă cele mai noi melodii din lumea întreagă.

Posesorii unui automobil BMW se pot bucura de muzică nelimitată prin Deezer şi prin ofertele lansate pe piaţă de către Orange. Astfel, operatorul oferă trei tipuri de abonamente Cangur 20, Pantera 33 şi Tigru 30 care, pe lângă alte beneficii, au inclus şi acces gratuit şi nelimitat la muzică prin Deezer. În plus, pentru clienţii Orange care nu deţin unul din aceste abonamente, există posibilitatea de activare a opţiunii Deezer Premium+ care aduce aceleaşi beneficii la un tarif cu 28% mai mic faţă de cel de pe site-ul Deezer.

Integrarea în BMW Apps înseamnă că utilizatorii pot căuta melodii noi, dar au și acces imediat din automobil la toate colecțiile salvate deja sub formă de playlists sau albume favorite, indiferent că această selecție a fost făcută pe telefonul mobil sau pe calculatorul de acasă. Prin urmare, Deezer aduce toată muzica preferată direct în mașină prin simpla conectare a telefonului mobil.

Napster, companie deţinută de primul serviciu online de muzică Rhapsody International Inc.’s, este disponibil în 16 ţări din Europa (nu și România, pentru moment). La nivel global, peste un milion de membri au acces la unul dintre cele mai mari cataloage muzicale online din lume, care cuprinde peste 20 de milioane de melodii, de la clasamente la piese Indie. Echipa de experţi muzicali Napster oferă liste preprogramate, artişti speciali şi conţinut de expert pentru a ajuta utilizatorii să descopere muzica nouă, alături de sesiuni live, posturi radio şi interviuri exclusive cu artişti. În Germania, catalogul include şi câteva mii de cărţi audio - de la povestiri poliţiste şi romane de dragoste până la lucrări non-fiction şi poveşti pentru copii.

TuneIn: radioul mapamondului.
Lunar, TuneIn are peste 40 de milioane de ascultători în lumea întreagă, iar programele sale cuprind muzică, sport, discuţii şi ştiri din toate colţurile mapamondului. Sunt disponibile peste 70.000 de posturi de radio AM, FM, HD şi prin internet şi mai mult de două milioane de programe on-demand. Acest serviciu gratuit acoperă aproape toate genurile muzicale şi oferă nenumărate posturi de radio, precum şi transmisiuni sportive în direct şi o colecție foarte bogată podcasts. Un cont gratuit permite conducătorilor să acceseze posturile, melodiile şi programele favorite prin intermediul oricărui dispozitiv.

Integrarea în BMW Apps înseamnă că utilizatorii pot accesa aplicaţia TuneIn Radio cu ajutorul butoanelor de control ale sistemului de infotainment al automobilului, ceea ce le permite să navigheze, din maşină, prin cel mai mare catalog radio din lume.

Audible: liderul cărţilor şi conţinutului audio.
Audible este cel mai mare producător şi comerciant din lume de entertainment audio. Conţinutul Audible cuprinde peste 135.000 de programe audio de la mai mult de 2.700 de furnizori de conţinut, printre care editori de cărţi audio, distribuitori, entertaineri, editori de ziare şi reviste şi furnizori de informaţii de afaceri. Audible este furnizor exclusiv de cărţi audio ce pot fi descărcate pentru iTunes Store al Apple.

Adăugarea conţinutului audio digital Audible la BMW Apps marchează un moment în premieră: integrarea grafică a unei aplicaţii în sistemul de infotainment al unui automobil. Datorită BMW Apps, clienţii Audible îşi pot accesa colecţiile prin utilizarea butoanelor de control şi a meniului BMW iDrive. Cu tehnologia inovatoare Whispersync for Voice pe care o oferă Audible, clienţii BMW pot trece cu uşurinţă de la citirea unei cărţi pe Kindle la domiciliu la ascultarea versiunii audio în maşină prin aplicaţia iPhone - fără a fi nevoie de căutarea locului unde au rămas. Cu setul de aplicaţii mobile Audible, ultima poziţie ascultată, însemnările şi notele sunt stocate în cloud, ceea ce permite conducătorilor să reia lectura de unde au rămas, imediat ce au deschis aplicaţia iPhone.

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii