Dupa omologarea oficiala, de la 1 iulie 2013, a modelului Ford Fiesta R5 preparat de M-Sport s-au inregistrat aproximativ 20 de comenzi pentru un astfel de model.

Primul model R5 din Romania
Marco Tempestini va lua startul la Arad cu Ford Fiesta R5.
Cu o saptamana inaintea etapei sunt programate testele pe macadam.
Pana acum s-au comandat aproximativ 20 de astfel de modele in toata lumea.

Dupa omologarea oficiala, de la 1 iulie 2013, a modelului Ford Fiesta R5 preparat de M-Sport s-au inregistrat aproximativ 20 de comenzi pentru un astfel de model. Napoca Rally Academy aduce primul model Fiesta R5 in Romania, la finalul lunii august, cand Marco Tempestini va lua startul in Raliul Aradului.

Marco Tempestini va lua startul in Raliul Aradului, etapa a sasea din Campionatul National de Raliuri Dunlop, cu modelul Ford Fiesta R5. Masina este ppregatita tot de echipa JM Engineering cu care pilotul Napoca Rally Academy colaboreaza de peste un an. „Eu sunt un fan al masinilor cu motoare turbo si am fost foarte incantat cand s-a creat aceasta categorie. Cred ca acest model este cel mai apropiat de cele WRC cu care se concureaza in Campionatul Mondial de Raliuri”, a spus Marco Tempestini.

Programat in perioada 23 – 25 august, Raliul Aradului este ultima etapa cu coeficient marit (1,2) din calendarul national. Dupa rezultatul bun de la Sibiu sunt sigur ca putem incerca sa atcam prima pozitie in clasamentul pe echipe. Clar am nevoie de o perioada de acomodare cu noua masina, dar sunt sigur ca inca din start voi avea un avantaj important: placerea de a pilota. Voi incerca sa obtin un rezultat cat mai bun la Arad pentru a ajuta echipa in lupta pentru titlul din acest sezon”, a spus Marco Tempestini.

Inaintea etapei de la Arad este programata si o sesiune de teste pe macadam cu Ford Fiesta R5, iar planurile de viitor depind doar de disponibilitatea acestui model. „Testele de dinaintea etapei de la Arad sunt extrem de importante pentru noi si de abia astept sa urc la volanul noii masini. Mi-ar placea sa concurez cu acest model si la celelalte etape ramase in campionat, dar acest lucru este posibil doar daca masina este disponibila. Sigur insa, in 2014, voi concura cu un model R5 in campionat, dar inca nu am stabilit ce marca”, a mai adaugat pilotul Napoca Rally Academy.

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii