Toti pilotii echipei Napoca Rally Academy sunt pregatiti sa se lupte pentru un loc pe podium, la grupa la care concureaza, in Raliul Aradului, etapa a sasea din Campionatul National de Raliuri Dunlop.

bogdan marisca
Titlul la echipe este obiectivul principal pentru Napoca Rally Academy.
Raliul Aradului are cel mai mare coeficient dintre etapele ramase de disputat.
O etapa care poate influenta decisiv clasamentele generale.

Toti pilotii echipei Napoca Rally Academy sunt pregatiti sa se lupte pentru un loc pe podium, la grupa la care concureaza, in Raliul Aradului, etapa a sasea din Campionatul National de Raliuri Dunlop. Cu un coeficient de 1,2, Raliul Aradului este etapa care acum poate fi decisiva in lupta pentru titlurile din acest an.

Dupa o pauza de aproape o luna in Campionatul National de Raliuri Dunlop, echipajele Napoca Rally Academy sunt pregatite pentru o noua provocare: Raliul Aradului. Cu un coeficient de 1,2, etapa a sasea din competitia interna, este una in care diferentele din clasamentele generale pot fi recuperate cu un rezultat bun. „Toate echipajele NRA pot termina pe podium sau sa castige grupa la care participa. In plus avem sanse si la titlul pe echipe ceea ce ne motiveaza pe toti. Vom incerca sa obtinem un rezultat cat mai bun la nivel individual pentru ca acest lucru se va reflecta direct in performanta echipei si sper ca dupa etapa de la Arad sa ne apropiem si mai mult de prima pozitie ocupata in acest moment de echipa ESD”, a spus Marco Tempestini.

Raliul Aradului are o lungime de 138,5 kilometri impartiti in 13 probe speciale. Startul festiv este programat vineri, iar lupta pe probe se va da sambata si duminica. Initial echipajul Marco Tempestini/Lucio Baggio ar fi trebuit sa participe la Raliul Aradului cu modelul Ford Fiesta R5, dar masina preparata de JM Engineering a fost retinuta aproape 48 de ore in vama la iesirea din Ucraina si nu a putut fi pregatita la timp pentru etapa de la Arad. In aceste conditii echipajul Napoca Rally Academy va concura tot cu modelul Skoda Fabia S2000 cu care a mers la celelalte etape din competitia interna. „La Arad lucrurile au mers fie foarte bine, fie foarte rau. Sper ca singura noastra problema sa ramana faptul ca modelul Fiesta R5 nu a putut fi pregatit pentru aceasta etapa. Daca este un raliu la care imi place sa pilotez modelul S2000 acesta este clar Raliul Aradului. Mi-am propus sa fac cat mai putine greseli si sa ne intram repede in ritm. Nu suntem departe de podium, dar clar nu va fi o lupta usoara”, a spus Marco Tempestini.

Si pentru Simone Tempestini etapa de la Arad este etapa favorita pe macadam din Campionatul National de Raliuri Dunlop. Impreuna cu Dorin Pulpea, copilotul echipajului, Simone Tempestini si-a fixat ca obiectiv un loc cat mai bun in clasamentul general si prima pozitie in clasamentul juniorilor. „Imi place mult etapa de la Arad si aici vom ataca inca de la inceput. Singurul meu obiectiv este o clasare cat mai buna in clasamentul general si voi face tot posibilul sa obtin un rezultat bun”, a spus Simone Tempestini.

La clasa 3 lupta va fi una extrem de disputata diferentele intre pilotii de top in ierarhia generala fiind foarte mici. Dupa o serie de probleme care i-au scos de pe podiumul acestei clase, Bogdan Marisca si Sebastian Itu vor doar sa se bucure de placerea de a concura la un raliu. „Mi-am dorit mult sa obtin rezultate bune la ultimele etape, dar de fiecare data am avut probleme. Acum, la Arad, nu mai vreau decat sa ma bucur de placerea de a pilota. Daca terminam raliul si avem si un rezultat bun, atunci este cu atat mai bine pentru ca vrem sa ajutam echipa sa recupereze diferenta de puncte in clasamentul general”, a spus Bogdan Marisca.

La Cupa Dacia, Napoca Rally Academy are doua echipaje in lupta pentru puncte. Dupa victoria din Raliul Sibiului, Florin Tincescu si Iulian Nicolaescu s-au apropiat la 15 puncte de echipajul aflat pe prima pozitie si singurul lor obiectiv este ca dupa etapa de la Arad aceasta diferenta sa fie si mai mica. „Anul acesta obiectivul nostru este sa castigam Cupa Dacia. Ne vom lupta pe fiecare kilometru de proba speciala pentru a ne atinge acest obiectiv. Sper ca la Arad sa nu ne mai lovim de probleme tehnice asa cum a fost cazul in etapa de la Sibiu si sa urcam din nou pe cea mai inalta treapta a podiumului”, a spus Florin Tincescu.

Dupa abandonul de la Sibiu, Vlad Cosma si Sergiu Itu vor sa recupereze pe cat posibil din punctele pierdute in etapa de la Arad. „Venim la Arad cu un usor gust amar dupa abandonul de la Sibiu, dar cu mare pofta de mers tare. La Sibiu eram pregatiti sa ne batem pentru locul 1, dar din pacate am fost nevoiti sa abandonam. Suntem pregatiti pentru Raliul Aradului si sunt sigur ca daca totul functioneaza ne vom putea bate pentru un loc pe podium”, a spus si Vlad Cosma.

Neinvins in etapele la care a participat, echipajul Dani Ungur/Toni Avram este principalul favorit la prima pozitie a clasei 11 si in Raliul Aradului. Si contributia lor poate fi decisiva la atingerea obiectivului pentru Napoca Rally Academy. „Dupa succesul de la Sibiu am facut un pas important in ceea ce priveste castigarea titlului acestei clase. Acum obiectivul principal este locul 1 la echipe si vom face tot posibilul sa adunam maximum de puncte pentru NRA si la Arad”, a spus Dani Ungur.

Vineri, 23 august incepand cu ora 19:00, in prima zi a Raliului Aradului este programat startul festiv in fata Primariei Arad. Sambata, 24 august, sunt programate 10 probe specuale iar startul se va da la ora 07:30. Duminica, in ultima zi a raliului, sunt programate celelalte 3 probe speciale – doua super speciale la Atrium Mall si o trecere pe speciala Selin – cu incepere de la ora 10:20.

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii