Odata cu inceperea unui nou an scolar, Napoca Rally Academy demareaza o campanie de siguranta rutiera cu scopul de a atrageatentia soferilor asupra necesitatii de a rula cu viteza redusa in zonele din vecinatatea scolilor, a parcurilor si a locurilor de joaca pentru copii.

Atentie incepe scoala! Mergi cu 30!
Napoca Rally Academy demareaza o campanie de siguranta rutiera odata cu inceperea unui nou an scolar.
Obiectivul este de a atrage atentia soferilor asupra necesitatii de a rula cu 30 km/h in zonele din apropierea scolilor.

Odata cu inceperea unui nou an scolar, Napoca Rally Academy demareaza o campanie de siguranta rutiera cu scopul de a atrageatentia soferilor asupra necesitatii de a rula cu viteza redusa in zonele din vecinatatea scolilor, a parcurilor si a locurilor de joaca pentru copii.

Strazi mai sigure pentru copii in zonele din apropierea scolilor, a parcurilor si a locurilor de joaca. Acesta este obiectivului echipei Napoca Rally Academy care incepand cu Raliul Bacaului a demarat o campanie de siguranta in trafic prin care atrage atentia soferilor asupra necesitatii de a respecta restrictia de 30 km/h in acest zone. „In afara implicarii in Campionatul National de Raliuri, Napoca Rally Academy desfasoara o serie de activitati care au ca scop reducerea accidentelor de circulatie pe drumurile publice. Numarul de accidente in care sunt implicati copii este in crestere si tocmai de aceea vrem sa atragem atentia ca in perioada urmatoare numarul pietonilor copii va creste si toti soferii ar trebui sa circule cu atentie si sa respecte restrictiile de 30 km/h in zonele cu trafic mai mare din apropierea scolilor, a parcurilor si a locurilor de joaca pentru copii pentru a preveni producerea de accidente”, a spus Marco Tempestini, liderul Napoca Rally Academy.

Odata cu inceperea noului an scolar numarul copiilor care circula pe strazi in aceste zone creste, iar conform unor studii acestia nu pot aprecia corect viteza unei masini care circula cu o viteza mai mare de 30 km/. Adaptarea vitezei in aceste zone duce la distante mai mici de franare si la posibilitatea evitarii copiilor si biciclistilor care se deplaseaza in aceste zone. „Un copil aflat pe trotuar poate avea un comportament imprevizibil si poate sa ajunga oricand de pe trotuar in strada. Rularea cu viteza mica in pe strazile din apropierea scolilor si in zonele cu multi copii duce cu siguranta la prevenirea accidentelor nedorite. Sunt sigur ca multi dintre cei care se afla la volan au copii care sunt la scoala si pe care ar vrea sa-i stie in siguranta, iar circularea cu 30 km/h in aceste zone poate salva viata unui copil”, a spus si Bogdan Marisca.

Napoca Rally Academy va promova aceasta campanie incepand cu Raliul Moldovei, etapa a saptea din Campionatul National de Raliuri, programat in acest weekend pe probele speciale din judetul Bacau. Toate masinile echipei vor fi colate cu semnul distinctiv al campaniei, iar pilotii si copilotii Napoca Rally Academy vor promova si activ campania „Atentie incepe scoala! Mergi cu 30!”

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii