Dupa cum bine stim, parcul auto din Romania este alcatuit la momentul actual din aproape 6 milioane de autovehicule, din care peste 4 milioane sunt autoturisme.

AutoDel.ro
Dupa cum bine stim, parcul auto din Romania este alcatuit la momentul actual din aproape 6 milioane de autovehicule, din care peste 4 milioane sunt autoturisme. Si cum tendinta este in continuare de crestere si acest lucru mai ales pentru ca romanii fac aproape orice pentru a-si cumpara o masina sau mai multe, chiar daca acest lucru ar insemna sa se imprumute de la mai multe banci odata, se pare ca in urmatorii ani vom atinge un nivel record al acestuia.

Iar toate sunt bune si frumoase cand avem o masina sau mai multe, dar doar pana cand ne dam seama ca avem de cheltuit sume consistente de bani cu intretinerea acestora (revizii la termene, anvelope etc), cu reviziile tehnice periodice (celebrele de acum ITP-uri), cu asigurarile obligatorii auto (binecunoscutele RCA-uri), cu rovignietele auto (pe care le uram atat de mult), cu combustibilul necesar deplasarii acestora, dar si cu impozitele auto, mai ales ca impozitul auto in 2013 s-a majorat in multe localitati, chiar cu pana la 16.05% (pe motiv de crestere a inflatiei binenteles).

In ceea ce privesc cheltuielile cu impozitele auto, daca doriti sa calculati cat aveti de platit impozitul auto pe plan local pentru masina sau masinile d-voastra, puteti apela la un calculator rapid de impozit pentru anul 2013, calculator ce l-am gasit de exemplu si pe AutoDel.ro, un site care se ocupa in primul rand de publicarea de anunturi autoturisme noi si second-hand, dar care vine in intampinarea noastra si cu o serie de stiri si informatii auto, precum si cu cateva calculatoare foarte utile cum sunt: calculator taxa auto, calculator impozit auto, calculator alcoolemie, calculator medie pret autoturism etc.

Revenind la impozitul auto in 2013, daca doriti sa il calculati, nu aveti de completat decat doua campuri, respectiv capacitatea cilindrica a autovehiculului d-voastra (cmc) si judetul in care este inmatriculat acesta, un simplu click apasat apoi pe butonul "Calculeaza impozitul auto pe anul 2013" oferindu-va suma finala pe care trebuie sa o achitati la ghiseele aferente platilor impozitelor locale.
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii