Dunlop în top în WEC după ce câștigă cursele 1 și 2 din etapa braziliană și își extinde conducerea în campionat.

2013-6-Heures-de-Sao-Paulo-6H-02113807-088
Dunlop în top în WEC după ce câștigă cursele 1 și 2 din etapa braziliană și își extinde conducerea în campionat.

Dunlop a părăsit America de Sud după ce a câștigat cursa de șase ore de la Sao Paulo care marchează jumătatea sezonului în Campionatul Mondial de Anduranță FIA. Mașina cu numărul 26, un Nissan al echipei G-Drive Racing Oreca 03, a condus cursa de la start până la finish. Pilotul Mike Conway a stabilit la clasa LMP2 cel mai rapid tur al cursei cu 1:27.502, dar toți timpii pe tur au fost la fel de rapizi cu mașina echipată cu anvelope Dunlop cu componenta medium.

S-au întâmplat multe în spatele mașinii G-Drive, deși, pe la jumătatea cursei de șase ore care a avut loc în acest weekend în Brazilia, diferența pe un tur a fost prea mare pentru rivalii ei, pentru a mai putea recupera. Lupta pentru locul secund a fost până la urmă câștigată de bolidul Morgan-Nissan, purtând numărul 35, al echipei Oak Racing care a câștigat în clasa LMP2 la Le Mans. Punctele obținute aici sunt îndeajuns pentru a extinde conducerea echipei în campionat.

Greaves Motorsport n-a putut înfrunta Pecom Racing, dar după abandonul din cursa de la Spa, echipa va putea să se consoleze cu punctele prețioase obținute pentru locul patru de Zytek-Nissan. Mașina #45 a echipei Oak Racing a trecut linia de sosire a cincea în fața surorii sale Morgan cu numărul 24, care a alergat la fel de bine ca secunda dar în cele din urmă a suferit o problemă la suspensie și a fost nevoită să se oprească la boxe pentru reparații.

În cursa de anul acesta, au fost parcurse mai puține tururi de pistă, din cauza unei ore întregi în care cursa s-a desfășurat în spatele mașinii de securitate, dar ritmul impus în cursă a fost mai rapid. Cel mai bun tur al cursei în sezonul 2013, obținut de câștigătorii cursei, a fost cu trei-zecimi de secundă mai rapid decât cel marcat în 2012.

Paul Bryant, Key Account Manager pentru curse de anduranță:
"Dunlop a avut un weekend bun. Componenta medium a fost de un mare succes pe un circuit agresiv în condiții de temperaturi înalte, iar ritmul a fost foarte bun. Sunt mulțumit că după o performanță atât de mare în calificări, echipa G-Drive a putut să se comporte atât de bine în cursă, pe drumul ei spre victorie și bineînțeles este extraordinar că cei de la Oak Racing și-au extins conducerea în lupta pentru titlu. Mai avem încă patru etape rămase, dar suntem foarte mulțumiți de performanța anvelopelor din 2013, care s-au comportat foarte bine în toate condițiile pe care le-am întâlnit de la startul sezonului, de la umed și temperaturi scăzute la Silverstone până la arșița din Brazilia."

Rezultatele complete sunt disponibile pe http://www.fiawec.com


Sursa: Izabella Ghita, PR Managing Partner QLT Group Division
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii