La Salonul Auto de la Frankfurt vor fi prezentate atât noua generație Opel cât și noile performanțe ale designului avansat al anvelopelor Dunlop.

La Frankfurt, Dunlop echipeaza conceptul Monza de la Opel
La Salonul Auto de la Frankfurt vor fi prezentate atât noua generație Opel cât și noile performanțe ale designului avansat al anvelopelor Dunlop.

Dunlop, unul din producătorii de anvelope de înaltă şi ultra-înaltă performanţă lideri la nivel mondial, anunță astăzi că a dezvoltat anvelopele care vor împodobi jantele noului concept Monza de la Opel, ce va fi dezvelit în această săptămână la cel de-al 65-lea Salon Auto Internațional (2013) de la Frankfurt.

Anvelopele au fost concepute de Opel și Dunlop pentru a se armoniza perfect cu noul design suplu al mașinii, completându-i la exterior imaginea atletică și profilul ușor.

Construcția anvelopei concept de la Dunlop, în dimensiunea 245/35 R 21, a început în primele luni ale anului 2013 și s-a derulat în mai multe etape, pentru a avea siguranța că este proiectată și că are forma necesară pentru a veni în întâmpinarea celor mai înalte standarde și așteptări ale Opel. Profilul anvelopei prezintă aceleași linii subțiri care se regăsesc și pe bolidul concept Monza, sporind aspectul general al mașinii din cap până-n picioare.

“Echipele de design Dunlop și Opel au lucrat la proiectarea și dezvoltarea anvelopei pentru a se asigura că banda de rulare se potrivește perfect cu forma suplă a mașinii”, explică Helmut Fehl de la centrul Dunlop de design avansat și dezvoltare din Hanau, Germania. “Fiecare detaliu al anvelopei a fost discutat, evaluat și conceput pentru a corespunde celor mai înalte standarde și așteptări ale echipei Opel.”

Construit pe nevoia în creștere pentru un viitor mai sustenabil, conceptul Monza are la bază expansiunea electrificării automobilului pentru condusul auto de zi cu zi, de la extinderea razei de acțiune și până la celula de combustibil. Pentru a completa eficiența optimă la condus a mașinii, Dunlop a livrat o anvelopă ușoară, cu o rezistență la rulare scăzută pentru a veni cât mai mult în sprijinul nevoii de creștere și îmbunătățire a eficiențelor.

Dezvoltarea anvelopei concept destinată noului concept Monza face parte din obiectivul neîntrerupt al Dunlop de a susține producătorii de mașini lideri în industrie din Europa atât prin furnizarea către ei de noi modele, cât și în lansarea noilor lor concepte de mașini. Abilitatea Dunlop de a livra anvelope de înaltă performanță construite pentru a face față cererilor privind eficiențele îmbunătățite de astăzi și de mâine determină ca Dunlop să fie o alegere firească de parteneriat.

“Determinarea noastră de a fi o parte din noua generație a dezvoltării auto este din nou confirmată prin acest proiect – nu doar prin abilitățile noastre inginerești avansate, dar foarte mult și prin excelența pe care am atins-o în designul vizual”, a conchis Fehl.

Sursa: Izabella Ghita, PR Managing Partner QLT Group Division
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii