Punctele adunate de echipajele Marco Tempestini/Lucio Baggio si Simone Tempestini/Dorin Pulpea au fost suficiente pentru ca Napoca Rally Academy sa devina prima echipa castigatoare a titlului european* in ERC Production Cup. Cu doua etape inainte de final, NRA a ajuns la 256 de puncte si nu mai poate fi ajunsa de echipa Renault Sport.

Tempestini Croatia
Punctele adunate de echipajele Marco Tempestini/Lucio Baggio si Simone Tempestini/Dorin Pulpea au fost suficiente pentru ca Napoca Rally Academy sa devina prima echipa castigatoare a titlului european* in ERC Production Cup. Cu doua etape inainte de final, NRA  a ajuns la 256 de puncte si nu mai poate fi ajunsa de echipa Renault Sport.

Napoca Rally Academy si-a atins obiectivul cu care a plecat in Croatia pentru etapa a zecea din Campionatul European de Raliuri. Dupa cele 14 probe speciale echipajele NRA au adunat suficiente puncte in clasamentul pe echipe din ERC Production Cup pentru a-si trece in cont primul titlu la aceasta clasa din Campionatul European de Raliuri.

Dupa abandonul echipajului Bogdan Marisca/Sebastian Itu de sambata, Marco Tempestini si Simone Tempestini nu si-au mai asumat niciun risc, singurul obiectiv fiind acela de a aduna punctele necesare in lupta directa cu cei de la Renault Sport. „Dupa ce am vazut ca Bogdan s-a oprit am mers la siguranta. In final acest lucru a dat rezultate”, a spus Marco Tempestini.

Si astfel, cu locurile 8, respectiv 9 in ERC Production Cup, Marco Tempestini si Simone Tempestini au adunat punctele necesare pentru ca Napoca Rally Academy sa castige primul titlu la echipe din Campionatul European de Raliuri (Production Cup). „Suntem mandri ca am reusit sa castigam acest titlu pentru Romania. A fost un efort urias sa participam anul acesta in Campionatul European de Raliuri, dar ne-am atins obiectivul si acest lucru este cel mai important acum. Desigur, am avut un avantaj pentru ca cei de la Renault nu pot concura pe macadam, dar sa nu uitam ca, spre deosebire de noi, ei sunt o echipa profesionista, cu piloti profesionisti. Pentru echipa Napoca Rally Academy este o mare onoare ca a castigat primul titlu din acest campionat pentru Romania si as vrea sa le multumesc tuturor celor care au contribuit la castigarea acestui titlu”, a spus Marco Tempestini.

Florin Tincescu si Iulian Nicolaescu, echipajul Napoca Rally Academy care a concurat la doua roti motrice, a reusit sa termine pe 10 la prima participare cu modelul Citroen C2 R2. „Pentru noi a fost o cursa de acomodare cu aceasta masina. Am incercat sa marim ritmul cu fiecare kilometru parcurs si ma bucur ca am reusit sa terminam acest raliu”, a spus Florin Tincescu.

Napoca Rally Academy va pleca din Croatia direct spre Iasi acolo unde este programata penultima etapa din Campionatul National de Raliuri Dunlop. „Ne-am atins obiectivul principal in Croatia, dar asta nu inseamna ca nu vom face tot ce putem pentru a castiga titlul la echipe si in Romania. Vom lupta in ultimele doua etape pentru acest lucru si sper sa reusim”, a mai spus Marco Tempestini.

* Rezultate provizorii pana la omologarea lor de FIA (Federatia Internationala a Automobilului)

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii