Napoca Rally Academy continua procesul de sustinere al tinerilor piloti si organizeaza in acest weekend, la Sibiu, o etapa din Campionatul de Slalom Paralel, competitie in care s-au format piloti precum Florin Tincescu, Raul Badiu, Octavian Tarnoveanu si Simone Tempestini. Tot la Sibiu isi va face debutul si cel mai tanar membru al familiei Tempestini: Mattia.

slalom paralel sibiu
Napoca Rally Academy organizeaza o etapa de Slalom Paralel la Sibiu.
Mattia Tempestini va debuta la curse cu un Peugeot 205.
Simone Tempestini se pregateste pentru etapa din Polonia.
Florin Tincescu va lua startul la Trofeul Campulung cu un Citroen C2 R2.

Napoca Rally Academy continua procesul de sustinere al tinerilor piloti si organizeaza in acest weekend, la Sibiu, o etapa din Campionatul de Slalom Paralel, competitie in care s-au format piloti precum Florin Tincescu, Raul Badiu, Octavian Tarnoveanu si Simone Tempestini. Tot la Sibiu isi va face debutul si cel mai tanar membru al familiei Tempestini: Mattia.

Niciun weekend fara curse. Aceste este motto-ul echipei Napoca Rally Academy care are inca un sfarsit de saptamana plin. Sambata, 7 septembrie, pe circuitul de rallycross din Sibiu, este programata o noua etapa din Campionatul de Slalom Paralel organizata chiar de Napoca Rally Academy. „Echipa noastra a sustinut de-a lungul timpului o serie de piloti tineri atat in competitia interna, cat si la etape internationale. Competitia de slalom paralel este o prima sansa pentru pilotii tineri si talentati sa practice acest sport si sa se afirme. Tocmai de aceea era normal ca Napoca Rally Academy sa se implice in organizarea unei astfel de etape si sa-i sprijine pe cei mai tineri piloti care vor sa ajunga in raliuri”, a spus Marco Tempestini.

Pe traseul pe care se desfasoara celebra super speciala din Raliul Sibiului isi va face debutul si Mattia Tempestini, cel mai tanar membru al familiei. Mattia, 16 ani, va debuta cu un Peugeot 205, aceeasi masina cu care a concurat si Simone in Campionatul de Slalom Paralel. „Astept cu nerabdare acest debut. Si, da, am emotii. Nu stiu cum o sa fie pe circuit, dar cu siguranta voi savura la maximum aceasta experienta”, a spus Mattia Tempestini.

Tot la Sibiu va lua startul si Simone Tempestini, fara a figura insa in clasamentul oficial al competitiei, acesta fiind ultimul test pentru pilotul Napoca Rally Academy inainte plecarii spre Polonia pentru startul intr-o noua etapa din Campionatul European de Raliuri. „La fel ca Raliul Finlandei, etapa din Polonia este una foarte rapida cu probe spectaculoase pe macadam. Am renuntat la Raliul Bacaului pentru ca este o oportunitate buna sa adun experienta, mai ales ca aceasta etapa are sanse sa fie inclusa in calendarul mondial din 2014 si sper sa aduc maximum de puncte pentru Napoca Rally Academy in clasamentul pe echipe din ERC Production Cup”, a spus Simone Tempestini, care nu va fi inclus in clasamentul etapei de la Sibiu.

Pilotii Napoca Rally Academy vor fi asistati la acest eveniment de Marco Tempestini si Danny Ungur, pilot care si-a asigurat deja – impreuna cu Toni Avram – titlul clasei 11 cu trei etape inaintea finalului de sezon in Campionatul National de Raliuri Dunlop. „Napoca Rally Academy a avut intotdeauna un program prin care a sustinut piloti tineri in cariera si ceea ce se intampla in fiecare an la Sibiu este o continuare a acestui proiect. Cei mai buni tiner piloti vor avea ocazia sa castige si cursuri de pilotaj alaturi de pilotii NRA si cred ca este o sansa buna pentru cariera lor sa inceapa in competitiile de slalom paralel”, a spus Danny Ungur.

In paralel, Florin Tincescu va lua startul la Trofeul Campulung, etapa a sasea din Campionatul National de Viteza in Coasta Dunlop, unde va fi sustinut de Bogdan Marisca si Vlad Cosma. „Iulian, copilotul meu, este implicat in aceasta etapa si nu puteam sa nu particip. Va fi o experienta in plus pentru mine, mai ales ca voi lua startul cu un Citroen C2 R2, masina cu care voi concura in Raliul Croatiei, etapa in Campionatul European de Raliuri”, a spus Florin Tincescu.

Dupa acest weekend, Simone Tempestini si Dorin Pulpea vor pleca spre Polonia pentru etapa din Campionatul European de Raliuri, iar celelalte echipaje Napoca Rally Academy vor pleca spre Bacau pentru etapa a saptea din Campionatul National de Raliuri Dunlop, etapa la care Marco Tempestini va debuta cu un model Ford Fiesta R5. „Nu vreau sa ma entuziasmez prea tare, dar cred ca acum nu vor mai aparea probleme si voi putea participa cu Fiesta R5”, a spus Marco Tempestini, care a ratat debutul cu acest model la Arad din cauza unor probleme pe care echipa JM Engineering le-a avut la granita ucraineana.

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii