Dupa 3 probe speciale cu o lungime totala de 55 kilometri, Marco Tempestini ocupa pozitia a doua si este cel mai bine clasat pilot Napoca Rally Academy in Raliul Moldovei Cotnari Bacau.

bogdan marisca - sebastian itu
Marco Tempestini este pe doi dupa prima zi cu modelul Ford Fiesta R5.
Florin Tincescu si Vlad Cosma se lupta pentru prima pozitie la Cupa Dacia.
Bogdan Marisca si Sebastian Itu au abandonat pe prima proba speciala a zilei.

Dupa 3 probe speciale cu o lungime totala de 55 kilometri, Marco Tempestini ocupa pozitia a doua si este cel mai bine clasat pilot Napoca Rally Academy in Raliul Moldovei Cotnari Bacau. La Cupa Dacia, Florin Tincescu este lider, urmat de Vlad Cosma diferenta intre cei doi fiind de o secunda. Echipajul Bogdan Marisca si Sebatian Itu a fost nevoit sa abandoneze in urma unei iesiri in decor.

Marco Tempestini si Lucio Baggio au parcurs vineri, 13 septembrie, primii kilometri in regim de proba speciala cu modelul Ford Fiesta R5, iar la finalul zilei echipajul Napoca Rally Academy se afla pe locul secund in clasamentul dupa prima zi al Raliului Moldovei. „Sunt fericit. Cam asta este tot ce pot sa spun dupa primii kilometri de cursa cu modelul Fiesta R5. Imi place la maximum cum merge masina si pentru mine este clar un raliu in care merg de placere.”, a spus Marco Tempestini.

Cele doua echipaje Napoca Rally Academy inscrise la Cupa Dacia au controlat clar lupta pe primele trei probe speciale si se afla pe primele doua locuri la finalul zilei de vineri. Chiar daca a primit o penalizare de 10 secunde pentru ca a ajuns tarziu la startul pe PS2, din cauza unei sparturi la rezervorul de benzina, Florin Tincescu si Iulian Nicolaescu au avut o evolutie excelenta si se afla pe prima pozitia la Cupa Dacia, cu un avans de o secunda fata de colegii lor de echipa. „A fost o zi grea. Am avut si emotii dupa ce am constatat ca rezervorul masinii a cedat si pierdem benzina inainte de startul pe speciala a doua. Din fericire am reusit sa reparam defectiune si cu tot cu cele 10 secunde de penalizare primite pentru intarziere suntem lideri la Cupa Dacia. Sambata este o zi lunga, dar vom face tot posibilul sa ne aparam pozitia de lideri si sper sa plecam de la aceasta etapa cu maximum de puncte.

Vlad Cosma si Sergiu Itu au avut un ritm bun pe portiunile de macadam, dar au pierdut timp pe asfalt si dupa cele trei speciale din prima zi se afla pe locul secund la Cupa Dacia cu un avans de aproape 20 de secunde fata de urmatorul echipaj din clasament. „Am avut o pana lenta pe prima proba si am pierdut timp, dupa care am avut si noi o problema cu rezervorul masinii. Din fericire ziua s-a terminat bine si suntem in continuare in lupta pentru un loc pe podium la Cupa Dacia”, a spus Vlad Cosma.

Sambata, in ziua a doua din Raliul Moldovei Cotnari Bacau, mai sunt programate 8 probe speciale cu o lungime totala de 72,6 kilometri. Startul se va da la ora 09:45, iar sosirea este programata la ora 18:15.

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii