După dominația de cinci sezoane a lui Ionuț Mistode, DUNLOP ROMANIAN SUPERBIKE 2013 se încheie cu victoria lui Cătălin Cazacu la clasa regină 1000cc.

Catalin Cazacu
După dominația de cinci sezoane a lui Ionuț Mistode, DUNLOP ROMANIAN SUPERBIKE 2013 se încheie cu victoria lui Cătălin Cazacu la clasa regină 1000cc.

Alimentat de rivalitatea Mistode/Cazacu, cel de-al 6-lea sezon Dunlop Romanian Superbike s-a încheiat pe circuitul Pannoniaring cu o nouă victorie pentru timișorean și cu prima victorie decisivă pentru acesta în postura de lider al competiției. În 2013, lupta de forță pentru titlul sezonului dintre veteranul echipei BGS Motorsport și pilotul Taifun Racing a alimentat una din cele mai spectaculoase și incitante competiții de motorsport românești disputate în acest sezon.

Disputată pe pista circuitului din Ungaria, Pannoniaring, din motive administrative ce au împiedicat finalizarea lucrărilor la cele două piste românești incluse inițial în calendarul competițional al cupei DUNLOP RoSbk 2013, ultima etapă a competiției s-a desfășurat în perioada 12-13 octombrie în condiții meteorologice stabile.

Pilotul timișorean, Cătălin Cazacu, s-a impus în fața lui Ionuț Mistode, adjudecându-și astfel și trofeul de câștigător al Cupei Dunlop Romanian Superbike la clasa regină, SuperBike 1000cc. După o dispută interesantă ce a avut loc și între piloții eșalonului secund, Ștefan Popescu și Zoltan Zsigmond, podiumul etapei a fost completat de pilotul BGS, Ștefan Popescu.

La clasa SuperSport 600cc, victoria i-a revenit lui Cosmin Costescu, care a câștigat la clasa sa in extremis, la egalitate de puncte cu Petre Pop, dar cu un avantaj minim în departajarea făcută pe baza celor mai bune clasări în grilele de start ale sezonului. Marele perdant al clasei Supersport, Alexandru Burac a fost nevoit sa abandoneze din cauza unei defecțiuni survenite la ambreiaj și să piardă astfel poziția de lider în clasamentul general al competiției.

În clasamentul internațional al clasei Superbike, Cătălin Cazacu (România) ocupă prima poziție, urmat de Ionuț Mistode (România), Gal Barda (Israel), Dan Trock (Israel), Ștefan Popescu ( România), Zoltan Zsigmond (România), Iulian Soros (România), Daniel Vârgolici (România), Vladislav Dimitrov (Bulgaria).

Ultima etapă a Dunlop Romanian Superbike 2013 a rezervat dramatice răsturnări de situație și la clasele dedicate debutanților, GP Racer Rookies Cup 600 și 1000. La clasa 1000cmc debutanți, Iosif  Ureche a făcut o cursă în care nu a riscat nimic și și-a conservat poziția de lider în clasamentul final. Pentru prima dată, coechipierul lui Iosif la Team33Cluj, Răzvan Ponoran, a reușit să urce pe prima treaptă a podiumului și pe trei la general, în timp ce Florin Neacșu își conservă poziția secundă în clasamentul general de final de sezon.

La clasa de debutanți 600 cmc, Emil Drăghici de la AMCKART Racing Team a revenit în forță de pe 3 pe 1, obținând o victorie mult așteptată. Podiumul acestei clase a fost completat de Silviu Șimuț și Cristi Tufaru.

“Al 6-lea sezon Dunlop Romanian Superbike a luat sfârșit. Un sezon plin de suspans și adrenalină, în care, mai mult ca oricând, s-au disputat pozițiile piloților în clasamentul final și în care imprevizibilul podiumurilor ne-a ținut cu sufletul la gură până în ultimul moment”, a declarat Ionuț Mistode, organizator al cupei DUNLOP Romanian Superbike 2013. „A fost un sezon care a debutat în Grecia, cu participarea a 140 de piloți. De-a lungul sezonului ne-am bucurat de participarea constantă a 60-70 de piloți la start, reprezentanți ai celor 4 clase: Dunlop Superbike, Dunlop Supersport, GP Racer Rookies Cup600 și GP Racer Rookies Cup1000. O surpriză placută a acestui sezon a fost reprezentată de venirea unor piloți noi care au avut rezultate foarte bune sau care au  reușit încă de la primele etape să ocupe poziții pe podium: Iosif Ureche, Emil Drăghici și Ilan Laufer. Acum, la final de sezon, felicitări câștigătorilor, dar și celorlalți participanți!”, a încheiat acesta.

Cupa Dunlop Romanian Superbike 2013 își va premia câștigătorii la sfârșitul lunii noiembrie – începutul lunii decembrie a.c.

Sursa: Izabella Ghita, PR Managing Partner QLT Group Division
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii