Prima zi din Raliul Iasului 2013 a fost una buna pentru Napoca Rally Academy. Marco Tempestini se afla pe 2, Simone Tempestini pe 4, Bogdan Marisca pe 8 la general, iar Vlad Cosma si Florin Tincescu ocupa primele doua pozitii la Cupa Dacia.

Bogdan Marisca
Prima zi din Raliul Iasului 2013 a fost una buna pentru Napoca Rally Academy. Marco Tempestini se afla pe 2, Simone Tempestini pe 4, Bogdan Marisca pe 8 la general, iar Vlad Cosma si Florin Tincescu ocupa primele doua pozitii la Cupa Dacia.

In prima zi din Raliul Iasului, etapa a opta din Campionatul National de Raliuri Dunlop, au fost programate 5 probe speciale, inclusiv celebra super speciala Rapa Galbena. Chiar daca nu a plouat deloc unele dintre probe speciale au fost extrem de alunecoase, ceea ce a facut ca lupta pe speciale sa fie si mai spectaculoasa. Marco Tempestini si Lucio Baggio au inceput raliul cu o victorie pe prima proba speciala, dupa care au pierdut tot avansul pe speciala secunda. Echipajul Napoca Rally Academy si-a pastrat aceasta pozitie pana la finalul zilei si va incerca sa atace prima pozitie in ziua a doua raliului. „Ne-am propus ca sambata, in ziua a doua, sa revenim la ritmul din prima proba a raliului. Masina aceasta ma surprinde pe fiecare kilometru parcurs si ma simt fantastic de fiecare data cand sunt pe probe. Si cred ca asta este cel mai important lucru acum. Sambata voi savura la maximum fiecare kilometru de proba speciala”, a spus Marco Tempestini.

Si echipajul Simone Tempestini/Dorin Pulpea a avut o evolutie excelenta in prima zi din Raliul Iasului. Juniorul Napoca Rally Academy a terminat fiecare speciala de vineri, cu exceptia celei de-a doua, in top 5 si pana inaintea super specialei se afla pe locul 3 in clasamentul general. Pe ultima proba a zilei a fost depasit cu o secunda de Gergo Szabo, dar Simone Tempestini este hotarat sa continue in forta si ziua secunda. „Este un raliu care imi place mult si, cel mai important, ne-am intrat repede in ritm. Am pierdut o pozitie pe ultima speciala a zilei, dar maine este o noua zi. Va fi mai greu decat azi si vreau sa mergem la fel de bine”, a spus Simone Tempestini.

Singurul echipaj NRA cu probleme a fost Bogdan Marisca/Sebastian Itu care nu a reusit sa rezolve problemle aparute inca din Croatia la frana de mana. Dupa cele cinci speciale de vineri, Bogdan Marisca se afla pe locul 8 in clasamentul general. „Nu am fost deloc inspirat cand am setat suspensiile si acest lucru s-a vazut pe probele speciale. In afara de asta am avut probleme si cu frana de mana la fel ca in Croatia. Singurul lucru cu care stam bine este moralul si sambata vom incerca sa recuperam din timpul pierdut”, a spus Bogdan Marisca.

Si la Cupa Dacia lucrurile stau perfect pentru Napoca Rally Academy dupa ce echipajele Vlad Cosma/Sergiu Itu si Florin Tincescu/Iulian Nicolaescu se afla pe primele doua locuri in clasamentul Cupei. „Totul a functionat perfect si am reusit sa mergem in ritmul pe care ni l-am propus. Urmeaza o zi dificila si sper sa terminam acest raliu fara niciun fel de probleme”, a spus Vlad Cosma.

Chiar daca pe speciala a treia a lovit o glisiera de pe margine, Florin Tincescu si Iulian Nicolaescu au ajuns cu bine in parcul de service si se afla la mai putin de patru secunde in spatele colegilor de echipa. „Am avut un moment cu emotii, dar am reusit sa mergem mai departe. Urmeaza o zi lunga sambata si nu ne putem permite nici cea mai mica greseala acum”, a spus Florin Tincescu.

Sambata, in ziua a doua din Raliul Iasului, sunt programate 6 probe speciale cu o lungime totala de aproape 90 de kilometri. Conform prognozei meteo sunt sanse mari de ploaie intre orele 7 si 10 dimineata si intre orele 13:00 si 16:00. Startul pe prima proba a zilei se va da la ora 09:10.

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii