Astăzi, 17 octombrie 2013, a avut loc conferința de presă premergătoare ultimei etape din Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop 2013. Alba Motor Challenge, ediția a IX-a, etapă organizată de CS Autosport Fair Play în parteneriat cu Consiliul Județean Alba, se va desfășura în acest week-end, 18-20 octombrie, la Straja - Alba și ne va dezvălui campionii anului în curs.

Peste 50 de piloti se vor intrece la Alba Motor Challenge 2013
Astăzi, 17 octombrie 2013, a avut loc conferința de presă premergătoare ultimei etape din Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop 2013. Alba Motor Challenge, ediția a IX-a, etapă organizată de CS Autosport Fair Play în parteneriat cu Consiliul Județean Alba, se va desfășura în acest week-end, 18-20 octombrie, la Straja - Alba și ne va dezvălui campionii anului în curs.

La conferință, organizată la Consiliul Județean Alba, au participat Alin Cucui - Vicepreședinte Consiliul Județean Alba, Mihai Beldie - Președinte Club Sportiv Autosport Fair Play și Pilotul oficial al competiției Alba Motor Challenge - Mihai Beldie Jr.

„Suntem la a IX-a ediție a competiției Alba Motor Challenge și acest lucru mă bucură foarte mult. Putem vorbi deja de o tradiție a curselor de viteză în coastă organizate de clubul nostru <sub zidurile cetății Alba Iulia>. Avem 51 de piloți înscriși la start, sportivi care ne onoreaza cu prezența iar noi vom face tot posibilul ca șederea lor la Alba Iulia să fie una plăcută”, a declarat Mihai Beldie, Președinte Club Sportiv Autosport Fair Play.

Alba Motor Challenge se înscrie într-o lungă tradiție automobilistică din apropierea cetății Alba Iulia, prima etapă organizată de CS Autosport Fair Play fiind susținută în 1996. Ajunsă la cea de-a IX-a ediție, etapa de viteză în coastă din Alba se desfășoară pe DJ107, având linia de Start trasată în dreptul indicatorului de ieșire din localitatea Hapria, iar Sosirea la intersecția cu drumul către localitatea Straja + 200 m. Primele două ediții ale cupei Alba Motor Challenge s-au desfășurat pe traseul de la Abrud.

„Este o mândrie pentru noi că un Campionat Naţional de Viteză în Coastă se desfăşoară pe un drum judeţean, asta datorându-se faptului că infrastrucura judeţului Alba este la un nivel înalt. Traseul pe care se desfăşoară Alba Motor Challenge a fost reabilitat complet în urmă cu 5 ani, fiind şi în acest moment în stare de funcţionare foarte bună. Totodată, începând din acest an, Consiliul Judeţean Alba, prin Direcţia tehnică, condusă de domnul director Dan Popescu, a asigurat montarea unor parapeţi de protecţie personalizaţi pe traseul de desfăşurare al etapei. Mai mult, începând de anul viitor, dorim ca acest traseu să fie personalizat, prin turnarea unui strat asfaltic colorat, realizând astfel un traseu unic în ţară.”, a declarat domnul Florin Alin Cucui, Vicepreședintele CJ Alba.

Un fapt inedit al competiției de la Alba îl reprezintă însăși Cupa Alba Motor Challenge: în fiecare an, cel mai rapid pilot al etapei pleacă acasă cu un „pui” al acestei cupe. Dacă trei ani la rând același pilot este cel mai rapid, atunci acesta va primi Cupa Alba Motor Challenge. După nouă ediții organizate, cupa este încă în vitrina organizatorului.

La ultima etapă a CNVC Dunlop 2013 s-au înscris 51 de piloți, pe lista acestora fiind „bifați” toți pretendenții la titlurile de campion ai fiecărei grupe. Singura absență notabilă, pe care o regretăm din tot sufletul, este cea a pilotului bucureștean Paul Andronic, campionul în exercițiu al grupei H fiind urmărit de ghinioane întregul sezon 2013, fapt pentru care a decis să nu mai participe în calitate de competitor.

Spre deliciul spectatorilor, tânărul și talentatul pilot Matei Mihăescu, care a reprezentat cu succes România în Formula Master, este așteptat la Straja să impună ritmul competiției în postura de forlighter. Acesta va alerga la Alba Motor Challenge cu un BMW M3.

Revenit după o pauză de un an în competiția națională a traseelor de viteză în coastă, Alba Motor Challenge 2013 ne propune în week-end-ul care urmează o întrecere automobilistică de zile mari. Fanii competițiilor auto sunt așteptați de-a lungul traseului de 3,5 kilometri să asiste la lupta finală a sportivilor din Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop 2013, printre mașinile participante regăsindu-se monoposturi, mașini istorice sau bolizi de multe sute de cai putere.

Program spectatori & media
Vineri, 18 octombrie
15:30 - 18:30 – Prezentarea oficială a pilo
ților & sedință foto în Parc închis

Sâmbătă, 19 octombrie
09:00 - 10:00 – Recunoa
șteri manșa 1
10:14 - 11:15 – Recunoașteri manșa 2
11:30 - 12:30 – Recunoașteri manșa 3
12:45 - 14:15 – Antrenamente cronometrate 1
14:30 - 16:00 – Antrenamente cronometrate 2
16:30 - 18:00 – Antrenamente cronometrate 3

Duminica, 29 septembrie
09:00 – 10:00 – Recunoașteri manșa 4
10:15 – 11:15 – Recunoașteri manșa 5
11:30 – 13:00 – Manșa I de concurs
13:30 – 15:00 – Manșa a II-a de concurs
17:00 – Festivitate de premiere – Alba Iulia, Str. Nicolae Iorga, Piata Custoza; (Condiții meteo nefavorabile: Amfiteatrul din cadrul Universității “1 Decembrie 1918”)
18:15 – Conferința de presă cu câștigătorii – Alba Iulia, Piața Custozza;

Circulația rutieră pe DJ107 între Hapria și Berghin va fi închisă între orele 8-18, atât sâmbătă 19 octombrie, cât și duminică, 20 octombrie 2013.

Alba Motor Challenge 2013, ultima etapă din Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop 2013, este organizată sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv și se va desfășura cu sprijinul Consiliului Județean Alba, parteneri: Antel Alba Iulia, Primăria Municipiului Alba Iulia, Universitatea “1 Decembrie 1918”, Serus – Reprezentant Autorizat Dacia- Renault - Nissan, Partener medical – AXIS EMERGENCY, Safety Broker, STC, Axel Company, Salprest, ARD – Angrenaje Roți Dințate, AB Star Grup, Rustiq – Hotel/Restaurant, Florăria Ichebana și Inspectoratul de Poliție al Județului Alba – Serviciul Rutier, Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba.

Parteneri media: Ziarul Unirea, Revista de transport și logistică-RBT, Radio Ardeleanul, Alba24, Alba TV, www.autorally.ro

Sursa: Gabi Gogiu, Ofiter de presa ALBA MOTOR CHALLENGE 2013
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii