Programul BMW EfficientDynamics a debut oficial cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, în 2007. Încă de atunci, cu un avans de câțiva ani față de competiție, BMW a prezentat un set de tehnologii care urmărea în paralel reducerea consumului de combustibil și îmbunătățirea performanțelor dinamice.

Motor 15 litri prototip
Programul BMW EfficientDynamics a debut oficial cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, în 2007. Încă de atunci, cu un avans de câțiva ani față de competiție, BMW a prezentat un set de tehnologii care urmărea în paralel reducerea consumului de combustibil și îmbunătățirea performanțelor dinamice. Tehnologiile Efficient Dynamics aveau să fie introduse consecvent, în echiparea standard, pentru toate modelele din gama BMW Group și să fie dezvoltate constant.

Mulțumită acestui program, BMW Group a fost singurul producător care a reușit să respecte angajamentul ACEA, de reducere a emisiilor flotei de modele cu 25% între 1995 și 2008, depășind această cifră cu 2 puncte procentuale.  Următorul obiectiv este de a reduce emisiile cu încă 25% în intervalul 2008 și 2020.

În prezent Effcient Dynamics cunoaște două direcții de dezvoltare: optimizarea automobilelor convenționale, propulsate cu motoare de ardere internă și soluții revoluționare pentru emisii zero, așa cum este cazul gamei BMW i pregătită pentru lansarea mondială în acest an.

Alături de BMW i, o altă direcție majoră de dezvoltare care debutează în acest an, sunt așa-numitele sistemele predictive pentru optimizarea consumului și performanțelor dinamice. Folosind date topografice și informații oferite de sistemul de navigație, automobilul cunoaște traseul care urmează să fie parcurs și este capabil să ia măsuri anticipative, cum ar fi setări ale cutiei de viteze, înainte oricărei reacții din partea conducătorului auto.

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii