Prima rundă a FIM Motocross World Championship 2014 are loc în acest final de săptămână pe pista Losail din Qatar.

MX1 2013 Maggiora Paulin
Prima rundă a FIM Motocross World Championship 2014 are loc în acest final de săptămână pe pista Losail din Qatar. Piloţii Dunlop, concurenţi în MXGP, sunt pe poziţii mai puternice ca oricând, cu patru piloţi în echipele Honda şi Kawasaki, cu doi plioţi în echipa 24MX şi cu Kiara Fontanesi purtând steagul Dunlop în Women’s World Championship (WMX).

Pilotul Gautier Paulin de la echipa Monster Energy Kawasaki s-a clasat al treilea anul trecut la acelaşi eveniment, cu Bobryshev de la Team HRC pe locul al cincelea. Piloţii aflaţi în competiţie folosesc prototipuri ale anvelopelor recent lansate, MX52 şi MX32, toţi piloţii având acum toate specificaţiile finale la dispoziţie.

Având în vedere configuraţia variabilă a pistei, în care s-a infiltrat apă și care a înmuiat terenul, a fost necesară opţiunea pachetelor de anvelope cu compusul cel mai tare, care să fie utilizate pe tot parcursul zilei. Dunlop va recomanda să se înceapă cu anvelopa MX32 atât pentru roata din faţă, cât şi pentru cea din spate, pentru a se încheia cu anvelopa MX52, pe măsură ce pista va deveni mai dură. Aceasta va fi singura cursă nocturnă a sezonului 2014, iar pista va fi iluminată special pentru această ocazie.

Eddy Seel, Coordonator Curse Dunlop MX:
”Suntem optimişti şi avem perspectiva unui sezon bun. Piloţii noştri au muncit mult împreună cu noi pentru dezvoltarea noilor anvelope şi suntem mulţumiţi de rezultat. Piloţii au fost deja câştigători în Statele Unite folosind aceste anvelope, aşa că sperăm că vor fi câştigători şi în campionatul nostru.”

Piloţii Dunlop:
Gautier Paulin, Kawasaki, Monster Energy Kawasaki Racing Team
Steven Frossard, Kawasaki, Monster Energy Kawasaki Racing Team
Evgeny Bobryshev, Honda, Team HRC
Max Nagl, Honda, Team HRC
Xavier Boog, Honda, 24MX Honda Racing
Jens Getteman, Honda, 24MX Honda Racing
Kiara Fontanesi, Yamaha

Toate etapele sunt transmise în direct pe mxgp-tv.com și Motors TV, canalul pan-european de motorsport. În Canada și Statele Unite, cursele vor fi transmise pe CBS Sports Network.

Sâmbătă
Ora locală/CET/ GMT
Cursa 1 WMX: 18:00 /16:00/ 15:00
Cursa 1MXGP : 20:00 /18:00/ 17:00
Cursa 2 WMX: 21:00 /19:00 /18:00
Cursa 2 MXGP: 23:00 /21:00 /20:00

Sursa: Izabella Ghita, PR Managing Partner QLT Group Division
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii