Dunlop lanseaza StreetResponse 2

Dunlop StreetResponse 2
Dunlop își pune semnătura atributelor sale de performanță pe anvelopa pentru vehicule mici.

DUNLOP, unul din cei mai mari producători de anvelope de înaltă și ultra-înaltă performanță din lume, anunță astăzi că a lansat pe piața europeană o nouă anvelopă numită StreetResponse2. Noua anvelopă livrează atributele performanței specifice mărcii Dunlop și surprinde rodul acestora într-o anvelopă proiectată pentru a răspunde nevoilor mașinilor mici.

Disponibilă în variantele de 13, 14 și 15 inch, noua anvelopă StreetResponse2 este proiectată pentru a rula foarte bine atât în condiții de carosabil uscat, cât și în condiții de carosabil umed, pentru a livra distanțe de frânare mai mici și pentru a îmbunătăți durata de viață a anvelopei în kilometri parcurși cu până la 10%, în comparație cu predecesoarea[1] sa.

“Când am dezvoltat anvelopa StreetResponse2, am vrut să fim siguri că livrăm o anvelopă Dunlop, cu toate calitățile și capabilitățile pe care aceasta le presupune”, a spus Guillaume Carli, Brand Manager Dunlop EMEA. “Astfel am livrat o bună aderență atât în condiții de carosabil umed cât și în condiții de carosabil uscat, îmbinând eforturile continue depuse de inginerii Dunlop cu livrarea unor anvelope care să performeze fără compromis.”

Pentru a-i ajuta pe conducătorii auto să facă față cât mai bine condițiilor de carosabil umed, o nouă formă a cavității anvelopei, cu o amprentă cât mai rotunjită, a fost dezvoltată pentru a tăia cât mai eficient peliculele de apă de pe surafața carosabilă, în timp ce un profil optimizat al benzii de rulare, desenat cu caneluri circumferențiale largi, ajută la absorbția apei de pe suprafața de rulare. Pentru a veni și mai mult în sprijinul aderenței pe carosabil umed, au fost proiectate caneluri laterale multiple pentru a evacua apa din banda de rulare. Tehnologiile folosite aici ajută la reducerea potențialului de acvaplanare și la scurtarea distanțelor de frânare pe carosabil umed față de predecesoarea sa.

Pe suprafețe uscate, anvelopa Dunlop StreetResponse2 este echipată cu o nervură centrală solidă, care asigură o aderență sporită la manevrele laterale. Lamelele și canelurile multiple de pe suprafața benzii de rulare asigură o aderență sporită și o bună performanță a frânării pe carosabil uscat, în timp ce construcția generală a anvelopei și greutatea ei scăzută îi conferă o rezistență la rulare mai mică.

“Ceea ce am realizat nu compromite de asemenea nici distanța de frânare, unde vorbim de 2 metri în plus pe carosabil umed și de 1,5 metri pe carosabil uscat față de predecesoarea sa”, a mai precizat Carli. “Am lucrat de asemenea și la un alt criteriu de performanță, mai precis spus la kilometraj ca durată de viață a anvelopei în kilometri parcurși. Anvelopa Dunlop StreetResponse2 livrează un kilometraj cu 10% mai mare față de predecesoarea sa, grație îmbunătățirilor generale ce au fost integrate în dezvoltarea acestei anvelope[2].”

Rezultatul acestor îmbunătățiri, comparativ cu prima anvelopă StreetResponse, este că noua anvelopă livrează distanțe de frânare mai scurte atât în condiții de carosabil umed, cât şi uscat. Per ansamblu, anvelopa livrează o perfromanță la frânare cu 6% mai bună față de predecesoarea sa, ceea ce este echivalentul unei distanțe de frânare cu 2 metri mai scurtă în condițiile unei frânări de la 80km/h la 0km/h pe carosabil umed și cu 4% mai bună în condiții de carosabil uscat, obținând o distanță de frânare cu 1,5 metri mai scurtă față de predecesoarea sa în condițiile unei frânări de la 100km/h la 0km/h pe carosabil uscat.

StreetResponse2 vine cu un rating B la aderența pe carosabil umed și un rating C la rezistența la rulare[3] conform noii etichete UE pentru anvelope, ceea ce o face una din anvelopele cu cele mai bune ratinguri din categoria sa, existente în acest moment pe piața europeană.

Sursa: Izabella Ghita, PR Managing Partner QLT Group Division


[1] Testată la Centrul pentru Cercetare și Dezvoltare a Goodyear de la Mireval, Franța, în 2013. Pe baza rezultatelor unui test intern realizat cu o anvelopă de dimensiunea 175/65R14 T montată pe un Ford Fiesta 1.6i
[2] Testată la Centrul pentru Cercetare și Dezvoltare a Goodyear de la Mireval, Franța, în 2013. Pe baza rezultatelor unui test intern realizat cu o anvelop de dimensiunea 175/65R14 T montată pe un Ford Fiesta 1.6i
[3] Luaând în calcul 20 de dimensiuni penru această anvelopă lansate pe piață până în acest moment, din care 18 (90%) au un rating BC.
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii