Sezonul 2014 din Campionatul National de Raliuri Dunlop a inceput, ca de obicei, pe asfaltul de la Brasov.

Echipa NRA este in grafic
Un inceput bun pentru echipajele Napoca Rally Academy la Brasov.
Trei Invitati speciali la shakedown.
Clientii BT din Brasov au testat “taxi-ul” NRA.

Sezonul 2014 din Campionatul National de Raliuri Dunlop a inceput, ca de obicei, pe asfaltul de la Brasov. Dupa cele cinci probe speciale din prima zi, echipajele Napoca Rally Academy se afla in grafic pentru atingerea obiectivului propus: primul loc in clasamentul pe echipe.

Prima zi din Tess Rally Romtelecom s-a terminat in nocturna, cu super speciala din centrul orasului Brasov. Marco Tempestini si Lucio Baggio (Ford Fiesta R5) au castigat ultima proba a primei etape din Campionatul National de Raliuri Dunlop si au redus diferenta fata de lider la 8,9 secunde. “Stiam ca vom pierde timp pe probele de noapte pentru ca farurile disponibile pentru Fiesta R5 nu ne ajuta foarte in astfel de conditii. In final nu a fost chiar atat de rau si maine vom forta cat putem”, a spus Marco Tempestini.

Marco Tempestini si Lucio Baggio au inceput raliul in forta si dupa ce s-au impus pe speciala a doua au trecut pe prima pozitie in ierarhia generala. Cu doua victorii de proba speciala si o diferenta mai mica de 9 secunde fata de lider, Marco Tempestini este optimist. “A fost un inceput frumos de sezon. Sambata nu va fi deloc o zi usoara. Vom ataca inca de la inceput si vom vedea ce putem obtine”, a mai adaugat Tempestini.

Si echipajul Bogdan Marisca/Marc Banca au avut un parcurs bun si dupa cele cinci probe speciale programate in prima zi a Tess Rally Romtelecom se afla la doar 2,8 secunde fata de locul 3. “Un copilot nou, masina aproape noua si emotii pe speciala a treia cand am fost foarte aproape sa iesim in decor. A fost insa o zi buna in care m-am simtit foarte confortabil cu masina si Marc, noul meu copilot. Nu ne-am asumat riscuri inutile pentru ca ziua cea mai dificila abia acum urmeaza. Sambata va fi o zi grea si foarte interesanta”, a spus Bogdan Marisca.

Pentru Simone Tempestini si Dorin Pulpea prima zi pe asfaltul de la Brasov a fost una de acomodare in care juniorul NRA nu a riscat nimic. “Inca nu ma simt la fel de confortabil pe asfalt ca pe macadam si de aceea abordam totul pas cu pas. A fost o zi buna in care am incercat sa crestem ritmul de la o speciala la alta si obiectivul nostru aici este sa ajutam echipa sa-si atinga obiectivul”, a spus Simone Tempestini.

Si la Cupa Dacia, acolo unde Napoca Rally Academy este reprezentata de echipajul Alex Mirea/Dragos Despinoi, lucrurile au mers perfect. La finalul zilei, Alex Mirea este pe prima pozitie cu un avans de 7 secunde fata de echipajul clasat pe pozitia secunda. “Adevaratul raliu incepe insa de sambata cu cele doua probe lungi de 27 kilometri. Vom merge la limita si sper sa ne pastram avantajul obtinut”, a spus si Alex Mirea.

Pentru Florin Tincescu si Iulian Nicolaescu prima zi a etapei de la Brasov nu a fost la fel de buna ca cea a colegilor de echipa. Dupa iesirea in decor de pe speciala a doua, Florin Tincescu si Iulian Nicolaescu au fost nevoiti sa se opreasca, dar vor lua startul sambata in super rally. “A fost o iesire usoara in decor, iar masina nu a avut de suferit. Am avut ghinion pentru ca nu am mai putut reveni pe drum si nu am terminat prima zi. Sambata vom pleca in super rally la fel de motivati ca si astazi”, a spus Florin Tincescu.

Sambata, in ziua a doua a Tess Rally Romtelecom, sunt programate 6 probe speciale cu incepere de la ora 09:16. Festivitatea de premiere este programata la ora 20:00 in Piata Sfatului.

Trei Invitati speciali la shakedown
La shakedown, ultimul test oficial inaintea startului in raliu, echipajele NRA au avut si trei invitati speciali care au putut descoperi senzatiile unui copilot la bordul masinii de curse. Constantin Zotta, director general FC Brasov, Janos Szekely, mijlocas FC Brasov, si Rares Dumitrescu, campion mondial la scrima, au fost alaturi de pilotii Napoca Rally Academy inaintea startului in prima etapa a sezonului.

“Anul trecut, la Sibiu, m-am dat cu Simone, baiatul lui Marco, iar acum am avansat la senior si a fost superb. Am avut ceva emotii la sicane pe traseu, dar Marco e meserias rau. Glumind putin, eu cred ca FC Brasov a depasit sicanele din campionat si va fi mult mai bine de acum incolo. Lui Szekely ii plac masinile, l-am adus la raliu pentru ca a promis ca meciul urmator va contribui decisiv la victoria echipei”, a spus Constantin Zotta.

“Nu am avut emotii pentru ca stiam ca sunt pe maini bune. A fost o experienta unica si ii doresc lui Bogdan sa castige Raliul Brasovului, Noi speram sa ii calcam pe urme in ceea ce priveste performantele, iar viitorul sa arate mult mai bine pentru noi”, a adaugat si Janos Szekely.

“Sunt deja la a treia experienta cu baietii de la Napoca Rally Academy si poate ma coopteaza in echipa, macar sa le sterg bordul , sa le lustruiesc volanul, ceva de genul asta. Lasand gluma deoparte, e totusi un sport foarte greu si daca nu te apuci la timp, nu ai nicio sansa sa faci fata la un nivel ridicat ulterior”, a completat si Rares Dumitrescu.

Clientii BT au testat “taxi-ul” NRA
Inaintea etapei de la Brasov, Banca Transilvania si Napoca Rally Academy au demarat o campanie de sustinere a sigurantei rutiere pentru clientii BT din Brasov.

Campania de sustinere a sigurantei rutiere se desfasoara pana pe 25 martie 2014, iar clientii BT se pot inscrie in campanie pe site-ul www.bancatransilvania.ro/raliu si vor intra automat in tragerea la sorti pentru unul dintre cele 20 de cursuri de defensive driving, organizate de catre pilotii NRA.

In zilele de 19 si 20 martie pilotii NRA au oferit clientilor BT si o experienta inedita. Clientii prezenti in sucursala BT din Brasov au avut la dispozitie un serviciu special de taxi cu o masina de raliu, iar pilotii Napoca Rally Academy i-au transportat la destinatia dorita de acestia.

In 2014, Napoca Rally Academy este sustinuta de: Banca Transilvania, BSS, Lease Plan, Polus Center Cluj, Castrol si Pirelli. 

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii