Raliul Acropolelor, etapa a treia din Campionatul European de Raliuri, este un test util pentru Simone Tempestini si Dorin Pulpea inaintea debutului din Portugalia in Junior WRC. Dupa cele 6 probe speciale pe asfalt, echipajul Napoca Rally Academy se afla pe locul 3 in clasamentul 2WD.

Simone Tempestini si Dorin Pulpea
Test util pentru Simone Tempestini si Dorin Pulpea in Grecia cu Citroen DS3 R3.
Locul 3 dupa prima zi pe asfalt la 2WD in Raliul Greciei.
Urmeaza 6 probe pe macadam plus o super speciala pe asfalt.

Raliul Acropolelor, etapa a treia din Campionatul European de Raliuri, este un test util pentru Simone Tempestini si Dorin Pulpea inaintea debutului din Portugalia in Junior WRC. Dupa cele 6 probe speciale pe asfalt, echipajul Napoca Rally Academy se afla pe locul 3 in clasamentul 2WD.

Ajuns la editia cu numarul 60, Raliul Acropolelor este etapa a treia din Campionatul European de Raliuri (ERC) si a fost inclus in premiera in acest campionat dupa editia din 1968. Formatul din 2014 este unul inedit cu o zi pe asfalt si una pe macadam. Sambata, in prima zi a raliului, au fost programate 6 probe speciale, toate pe asfalt.

Simone Tempestini, campion national la juniori in 2013, a luat startul in Grecia cu modelul Citroen DS3 R3, model cu care va participa in Campionatul Mondial de Raliuri (Junior WRC). „Chiar daca are un format mixt, etapa din Grecia este perfecta pentru pregatirea noastra inaintea debutului din Campionatul Mondial. Este important sa adunam cat mai multi kilometri de proba speciala cu acest model. Prima zi este pe asfalt, iar a doua pe macadam, ceea ce ne ajuta pentru etapa din Portugalia”, a spus Simone Tempestini, inaintea startului.

Juniorul Napoca Rally Academy a inceput raliul prudent si dupa primele trei probe ale zilei se afla pe locul 5 in clasamentul 2WD. „Asfaltul nu este suprafata mea preferata si nu am riscat foarte mult. Sunt multumit de setari si vom incerca sa crestem ritmul la cea de-a doua trecere pe aceasta bucla”, a spus Simone Tempestini, in primul parc de service al zilei.

Pe urmatoarele 3 probe, ultimele din prima zi, Simone Tempestini si Dorin Pulpea au marit ritmul, fara sa riste insa nimic, si au urcat pana pe locul 3 in clasamentul 2WD. „Ziua de sambata s-a terminat bine. Am mers fara sa ne asumam riscuri prea mari pentru ca ne asteapta probele pe macadam unde trebuie sa ne pregatim pentru etapa din Portugalia. Sper sa terminam si ziua de duminica fara nicio problema”, a mai adaugat Simone Tempestini.

Duminica, in ultima zi din Raliul Acropolelor, sunt programate 7 probe speciale, 6 pe macadam si o super speciala pe asfalt, cu o lungime totala de 114,2 km. Startul pe prima proba se va da la ora 09:08, iar sosirea este programata pentru ora 17:16 in Loutraki.

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii