Extraordinara aventură din 2013, încununată de recordul la cursa de urcare de la Pikes Peak Hill Climb, a determinat Peugeot Sport, Red Bull și Total să-și reunească din nou forțele pentru încă o provocare la fel de palpitantă: Dakar.

SilhouetteHD
Extraordinara aventură din 2013, încununată de recordul la cursa de urcare de la Pikes Peak Hill Climb, a determinat Peugeot Sport, Red Bull și Total să-și reunească din nou forțele pentru încă o provocare la fel de palpitantă: Dakar. Pentru a parcurge cei 10.000 km din cea mai lungă și dificilă cursă la care constructorul francez a participat pentru ultima dată acum 25 de ani, echipa i-a selectat pe Carlos Sainz și Cyril Despres.

Peugeot Sport și-a păstrat intact interesul pentru competițiile motorsport, drept dovadă recordul memorabil de 8m 13.878s, din iunie, anul trecut, la cursa de urcare de la Pikes Peak. După ce și-a afirmat întreaga expertiză în cadrul celei mai solicitante curse de urcare, echipa s-ar fi putut mulțumi cu incursiunea de anul trecut, însă pasiunea pentru curse nu poate fi înfrânată de următoarea provocare: Dakar.

Continuând aventura intensă de anul trecut din munții Colorado- USA, Peugeot Sport, Red Bull și Total au decis să-și concentreze atenția pe traseele lungi din America de Sud, background-ul celei mai dificile curse din motorsport. Inevitabil, decizia amintește de o perioadă cu adevărat memorabilă din istoria echipei franceze, care a marcat legendara competiție Dakar prin Victoria repurtată patru ani la rând, din 1987 până în 1990, prima dată cu 205 T16 Grand Raid, apoi cu emblematicul 405 T16 Grand Raid.

Între timp, Dakar a renunțat la dunele din nord-vestul Africii în favoarea traseelor din America Latină, deosebit de dificile pentru competitori. La aproape un sfert de secol de la ultima sa participare, Echipa Peugeot Total se va angrena într-o nouă provocare cu 2008 DKR.

După sprintul din luna iunie de 20 km pe asfalt, maratonul de 10.000 km va testa timp de două săptămâni toate aptitudinile Peugeot Sport pentru testul din Ianuarie 2015.

Dakar va concentra întreaga atenție a noului program multianual Peugeot, care va integra de asemenea o serie de alte evenimente menite să-l susțină în pregătirea pentru maratonul anual din America de Sud. Echipa de piloți este reprezentată de renumitul Carlos Sainz - care a strălucit la raliul Dakar din 2010 și își va aduce întreaga expertiză în dezvoltarea mașinii - și Cyril Despres, de cinci ori câștigător al evenimentului la clasa moto, care a ales Peugeot pentru a-și face debutul la clasa auto.

Sursa: Mihaela Taflan, Manager PR Trust Motors S.R.L
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii