Ajuns la a doua ediţie, evenimentul “Iubim 2Roţi” este gândit ca o campanie de conștientizare a prezenței vehiculelor pe două roți în trafic, fie ele biciclete, mopede sau motociclete.

Iubim 2Roti
Ajuns la a doua ediţie, evenimentul “Iubim 2Roţi” este gândit ca o campanie de conștientizare a prezenței vehiculelor pe două roți în trafic, fie ele biciclete, mopede sau motociclete. Ne dorim cu toții șosele mai sigure și promovăm respectul reciproc între participanții la trafic. Evenimentul promite cea mai mare paradă de până acum din România, stunt show-uri, demonstrații trial, concursuri moto-velo, drive teste şi concertele formaţiilor Paraziţii şi Zdob şi Zdub. Deschis tuturor pasionaţilor pe două roţi, intrarea va fi liberă, iar pe lângă alte premii, participanții vor avea șansa să plece acasă cu o motocicletă BMW F800R și o bicicletă BMW Cruise M-Bike, oferite în cadrul tombolei  ”Iubim 2Roți”. Proiectul este organizat de Asociația Moto Free Riders cu sprijinul BMW Motorrad România.

Participanţii pe două roţi reduc aglomeraţia şi poluarea din oraşe și aduc un element nou ce trebuie tratat cu atenţie în trafic. Evenimentul „Iubim 2Roţi” îşi propune, în egală măsură, încurajarea utilizării vehiculelor pe două roți ca o soluție alternativă față de aglomerația urbană şi creşterea siguranţei rutiere prin responsabilitate. Alături de susţinerea Primăriei Capitalei, a Brigăzii Rutiere București şi a partenerilor de tradiţie RockFM și BMW Motorrad, „Iubim 2Roţi” se bucură în acest an de patronajul Alteţei Sale, Prinţul Paul de România şi Alteţa Sa, Prinţesa Lia, ca semn de apreciere a rolului pe care acest eveniment îl are în ceea ce priveşte siguranţa în trafic.

Evenimentul are programată parada vehiculelor pe două roți care să depăşească succesul primei ediţii. În  2013 s-a înregistrat o participare record, dar şi o organizare remarcabilă, fără incidente şi cu o interferenţă minimă asupra traficului. În acest an, sunt aşteptaţi aproxiamtiv 3000 de motociclişti şi 6000 de biciclişti,  dublu  față de anul precedent. Parada se va desfăşura în intervalul orar 10:00 - 14:00, între Parcul Tineretului şi Romexpo, pe traseul B-dul Dimitrie Cantemir - P-ța Unirii -  B-dul Ion C. Brătianu - P-ța Universității - B-dul Nicolae Bălcescu - B-dul Gheorghe Magheru - P-ța Romană - B-dul Lascăr Catargiu - P-ța Victoriei - B-dul Aviatorilor - P-ța Charles de Gaulle - B-dul Mareșal Constantin Prezan - Arcul de Triumf - B-dul Dimitrie Kiseleff - P-ța Presei Libere - B-dul Mărășești - P-ța Montreal - B-dul Expoziției - Parcarea C Romexpo.

„Dorim să promovăm siguranţa şi respectul în trafic. Deoarece preocuparea noastră principală este ca parada să interfereze cât mai puţin cu buna desfăşurare a circulaţiei din Bucureşti, ne bazăm pe sprijinul şi coordonarea Poliţiei Rutiere, dar şi pe un comportament exemplar al participanţilor la paradă. Cu toate că anul trecut am avut o participare record, am reuşit să nu deranjăm traficul din capitală. Acest lucru vorbeşte de la sine despre demersul nostru”, a explicat Florin – Cosmin Anton, din partea Asociației Moto Free Riders.

La Romexpo, unde intrarea este liberă, atmosfera va fi încinsă de show-ul pregătit de Narcis Roca. Cu o experienţă de mulţi ani în Campionatele Mondiale de Stuntriding, unde a reuşit mai multe clasări pe podium, acesta promite demonstraţii pe faimoasa motocicletă BMW F800R, dar şi pe biciclete şi quad-uri.  Narcis Roca îl va înlocui pe Chris Peiffer, anunţat iniţial pentru eveniment, dar care, din păcate, a trebuit să anuleze participarea din cauza unor probleme de sănătate.

Momentul excepțional va fi marcat de sesiunile de teste cu motociclete și tombola “Iubim 2Roţi”, cu marele premiu o motocicletă BMW F800R, acelaşi model folosit de rideri precum Narcis Roca sau Chris Pfeiffer pentru demonstraţiile lor, şi o bicicletă BMW Cruise M-Bike, ambele oferite de Free Riders și BMW Motorrad, în calitate de partener principal. Participarea la tombolă se face prin achiziţionarea biletului de tombolă „Iubim 2Roți”, la fiecare bilet achiziționat se oferă tricoul oficial. Achiziționarea biletelor de tombolă se va face la punctele de vânzare special pregătite în Bucureşti, anunțate în Regulamentul de tombolă, în luna Mai, sau prin comandă online pe site-ul oficial al evenimentului : www.free-riders.ro; www.iubim2roti.ro

BMW Motorrad are o tradiţie bogată în organizarea de evenimente dedicate pasionaţilor mărcii. Punctul central în fiecare an este BMW Motorrad Days organizat la Garmisch-Partenkirchen şi care a adunat peste 40 000 motociclişti la ultima ediţie.”Secretul succesului BMW Motorrad este comunitatea excepţională de fani ai mărcii. Participarea noastră în asftel de evenimente este modul prin care dorim să ne arătăm aprecierea şi recunoaşterea faţă de toţi cei care iubesc BMW Motorrad, dar și motociclismul în general. Acum începem să construim această tradiţie frumoasă şi în România”, a explicat Ionuţ Bâtu, manager BMW Motorrad România şi Bulgaria.

Despre Asociața Moto Free Riders
Scopul Asociației Moto Free Riders este de a promova motociclismul și de a schimba imaginea motocicliștilor prin educarea constantă a participanților la trafic, indiferent dacă aceștia sunt pe două sau pe patru roți. Prin acţiunile sale îşi propune să încurajeze viitorii motocicliști să dea dovadă de responsabilitate rutieră și să ofere respect tuturor partenerilor de drum. Membrii Asociației dedică timp, suflet și muncă prin acțiunile caritabile pe care le inițiază și le susțin, și care se desfășoară în beneficiul celor defavorizați social: bătrâni, orfani, persoane cu dizabilități fizice sau psihice, pentru a demonstra că, indiferent de pasiuni, pot da dovadă de solidaritate.

Credoul asociaţiei este că, prin educarea participanților la trafic în a da dovadă de respect reciproc, vom avea drumuri mai sigure, iar creșterea responsabilității sociale va duce, în timp, la o societate mai tolerantă și mai înțelegătoare.

Principalele proiecte Free Riders:
“Mâini pentru mâine” (campanie umanitară inițiată de Asociația Moto Free Riders, Rock'n Regie și Concerte Azi în anul 2011, destinată ajutorării unor categorii defavorizate și a oamenilor cu nevoi deosebite);
“Nebuni de alb” (Campanie demarată de Free Riders în iarna anului 2012 pentru a ajuta persoanele sinistrate din județul Buzău);
„Free Spirit/Free Culture” (Campanie destinată motivării elevilor cu rezultate deosebite la învăţătură);
„Împreună pentru Daniel” (O puternică mediatizare, totul culminând cu o serie de concerte desfășurate în Rock'n Regie pentru Daniel Pârvu, un copil ce suferea de sindromul DiGeorge, singura lui șansă la viață fiind un transplant de timus. Între timp, micuțul Daniel a fost operat, iar starea lui de sănătate este pe zi ce trece mai bună).

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii