BMW Motorsport a realizat un show spectaculos cu ocazia lansării programului său de motorsport pentru sezonul 2014, totul în faţa angajaţilor de la uzina BMW din München (Germania) şi a fanilor de la BMW Welt. Cu o săptămână înainte de cursa de deschidere a stagiunii DTM ce va avea loc la Hockenheim (Germania), BMW Motorsport a folosit evenimentul pentru a prezenta publicului cele opt modele BMW M4 DTM şi piloţii acestora.

Prezentare DTM 2014
BMW Motorsport a realizat un show spectaculos cu ocazia lansării programului său de motorsport pentru sezonul 2014, totul în faţa angajaţilor de la uzina BMW din München (Germania) şi a fanilor de la BMW Welt. Cu o săptămână înainte de cursa de deschidere a stagiunii DTM ce va avea loc la Hockenheim (Germania), BMW Motorsport a folosit evenimentul pentru a prezenta publicului cele opt modele BMW M4 DTM şi piloţii acestora. Angajaţii şi fanii au fost încântaţi şi de apariţiile modelelor BMW Z4 GT3 şi noul BMW M235i Racing, ambele destinate curselor de anduranţă. Fără îndoială, punctul culminant al zilei a fost reprezentat de momentele de pilotaj oferite de piloţii oficiali BMW în faţa asistenţei entuziasmate. Martin Tomczyk (Germania) a efectuat mai multe tururi demonstrative cu BMW M4 DTM, spre încântarea spectatorilor, în timp ce Dirk Werner (Germania) a demonstrat puterea de care dispune BMW Z4 GT3. Andy Priaulx (Marea Britanie) şi Alexander Mies (Germania / pilot BMW Junior) au pilotat BMW M235i Racing.

"Este fantastic să vezi atât de mulţi spectatori la lansarea programului nostru de motorsport pentru 2014", a declarat directorul BMW Motorsport, Jens Marquardt. "Am fost foarte încântaţi de reacţia pozitivă a fanilor atunci când am organizat prima dată acest eveniment, anul trecut. Am impresia că în acest an au fost şi mai mulţi fani decât în 2013. Acest lucru ne face o deosebită plăcere, pentru că fanii sunt o componentă importantă în activităţile noastre din motorsport."

Programul a început de dimineaţă, la uzina BMW, unde mii de angajaţi BMW au avut oportunitatea de a vedea maşinile de curse BMW şi de a-i întâlni personal pe piloţii oficiali BMW. BMW M4 DTM, BMW Z4 GT3, BMW M235i Racing şi BMW M4 Coupé DTM Safety Car au parcurs primele tururi ale zilei chiar pe aleile uzinei.

"A fost important să oferim un show special pentru angajaţii noştri de la uzina BMW şi, practic, să transformăm aleile în circuit de curse", a mai spus Marquardt. "Activitatea lor de zi cu zi reprezintă fundamentul pentru toate activităţile BMW Motorsport. Acest lucru este valabil în special pentru BMW M4 DTM, versiunea de serie a acestuia fiind produsă chiar la uzina principală din München. Puteţi vedea că motorsportul este un proiect comun la BMW."

Directorul uzinei BMW, Hermann Bohrer, a comentat: "Ca membri ai familiei BMW, angajaţii noştri urmăresc cu maxim interes performanţele modelelor noastre de curse pe circuitele din întreaga lume. Suntem deosebit de mândri când versiunile de competiţie ale automobilelor pe care le construim au succes pe scena motorsportului. În fond, este o altă confirmare a activităţii deosebite pe care o realizăm ca bază pentru aceste maşini. De aceea, ne dorim ca piloţii şi echipele noastre să aibă succes în lunile următoare, care se anunţă deosebit de atractive".

De la uzina BMW, piloţii BMW au condus maşinile de curse pe drumurile publice până la BMW Welt, unde fanii îi aşteptau cu nerăbdare. După mai multe tururi demonstrative spectaculoase în faţa BMW Welt, aceştia au intrat în clădire pentru continuarea showului, punctul de maxim interes fiind prezentarea celor opt modele BMW M4 DTM şi a piloţilor. După aceea, cei opt piloţi au stat la dispoziţia fanilor, dând numeroase autografe şi realizând fotografii cu cei prezenţi.

"Pentru mine, ca pilot de curse, este extrem de important să fiu aproape de fani", a comentat Martin Tomczyk. "După showul pe care l-am oferit cu BMW M4 DTM şi după ce am văzut pasiunea din ochii fanilor, sunt şi mai nerăbdător să încep sezonul pentru a le oferi motive de bucurie."

Pentru António Félix da Costa (Portugalia) - debutant în familia BMW -, aceasta a fost prima lansare publică la BMW Welt şi a fost impresionat de atmosferă. "A fost prima dată când am simţit pe viu ce înseamnă pasiunea pentru BMW Motorsport şi pentru BMW şi cât de mulţi fani au aceste două entităţi", a comentat pilotul portughez. "Această reacţie euforică faţă de maşini şi faţă de noi, piloţii, este o sursă fantastică de motivaţie pentru a da totul astfel încât BMW Motorsport să aibă succes pe circuit - începând de week-endul următor."

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii