Din momentul in care se obtine permisul de conducere, fiecare conducator auto viseaza la un autoturism tunat. Multi fac scheme si desene cu privire la modul in care doresc sa tuneze autoturismul dupa ce devin soferi cu acte in regula.

Tuning auto
Din momentul in care se obtine permisul de conducere, fiecare conducator auto viseaza la un autoturism tunat. Multi fac scheme si desene cu privire la modul in care doresc sa tuneze autoturismul dupa ce devin soferi cu acte in regula.

Insa, conform legislatiei romane, tuning-ul auto este legal? Ce sanctiuni putem primi din partea domnilor politisti din cadrul Politiei Romane, sectiunea Rutiera? Cu ce putem dota autoturismul astfel incat sa devina unic?

In momentul in care luam decizia de a schimba aspectul sau performanta autoturismului, trebuie sa stim ca ne vom afla la limita legii, iar garantia autoturismului va fii nula. Deci, orice modificare dorim sa aducem autoturismului, trebuie realizata numai dupa ce autoturismul a iesit din garantia oferita de producator sau de distribuitor.

Autoturismul poate fi modificat atat pe exterior, cat si pe interior. La exterior putem adauga sau modifica: eleroane, spoilere, pleoape, neoane, faruri, jante, iar la interior putem modifica materialul textil de pe scaune si bancheta din spate, precum si volanul, covorasele, sistemul audio. De asemenea, pentru a creste performanta autoturismului, motorul se poate tuna prin filtre de aer, sisteme de oxid de azot, kit-uri specializate, sisteme de evacuare.

Indiferent de modificarile ce le dorim, trebuie sa tinem cont ca acestea nu trebuie sa interfereze cu modul normal de functionare al autoturismului, iar bugetul alocat pentru astfel de achizitii ar trebui sa fie ridicat, daca dorim un tuning auto de calitate si functionalitate, cum ar fi sa cumparam de la Dectane Romania (www.dectane-romania.ro) .

Dupa ce am realizat toate modificarile dorite de noi autoturismului, urmatorul lucru pe care trebuie sa il facem este sa ne facem programare la RAR, pentru a ne omologa noul autoturism. In functie de rezultatul testului pentru inspectia tehnica, autoturismul nostru poate suferi alte modificari prin renuntarea la diverse accesorii de tuning.

Insa, pentru a trece cu succes de testul celor de la RAR, putem tine cont ca toate modificarile de tuning trebuie sa se afle in prevederile legale romane.   
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii