Campionatul Mondial de Motocrossrevine pe pista St Jean d’Angely, situată în zona de centru-vest a Franței, locul unde Gautier Paulin a urcat pe podium în 2012, perfromanță pe care a repetat-o și anul trecut la Ernée în Marele Premiu al Franței.

Fontanesi GP04
Campionatul Mondial de Motocrossrevine pe pista St Jean d’Angely, situată în zona de centru-vest a Franței, locul unde Gautier Paulin a urcat pe podium în 2012, perfromanță pe care a repetat-o și anul trecut la Ernée în Marele Premiu al Franței.

Cu Paulin accidentat, coechipierul său, Steven Frossard, poartă pe umerii săi întreaga responsabilitate a echipei Monster Energy Kawasaki Racing Team, dar după ultima sa performanță marcată weekendul trecut în Marea Britanie, Dunlop se așteaptă ca și anul acesta să urce pe podium, înregistrând un nou record. Reprezentantul echipei HRC, Evgeny Bobryshev, va alerga pentru Honda, în timp ce coechipierul său Max Nagl va sta accidentat pe banca de rezervă.

Mare Premiu Francez contează ca cea de-a patra etapă și în Campionatul Mondial de Motocross Feminin, unde Kiara Fontanesi (Yamaha) se va concentra pe extinderea supremației ei în clasamentul general al competiției.

Caracteristicile pistei St Jean d’Angely variază în funcție de vreme. Dacă soarele strălucește, pista devine una medie spre dură și este de așteptat ca piloții să folosească anvelopele pentru teren mediu,Geomax MX32. Dacă condițiile sunt suficient de dure, atunci piloții pot alege să folosească anvelopele pentru suprafețe dure Geomax MX52 pentru roata față.

Weekendul trecut, echipa Dunlop a fost un pic defavorizată în Marele Premiu al Marii Britanii cu Bobryshev împiedicat să concureze din cauza unei probleme cu viza, dar și cu Nagl și Paulin aflați în continuare în convalescență. Frossard a avut o primă cursă excelentă, terminând al doilea în prima cursă moto, dar a fost nevoit să abandoneze în cea de-a doua cursă după un incident pe pistă survenit la contactul cu Desalle.

În Campioantul European Honda 150, unde toți piloții aleargă echipați cu anvelope Dunlop, riderul local Albie Wilkie a obținut ambele victorii la Matterley Basin. Acesta la învins pe deținătorul plachetei roșii, Jere Haavisto, cu numai trei viraje înainte de steagul de final al celei de-a doua curse.

Eddy Seel, Coordonator Dunlop pentru curse de MX:
“Cunoaștem bine această pistă pentru că aici am praticipat atît la cursele Motocross of Nations cât și la Grand Prix în ultimii trei ani de zile, și știm că anvelopele MX32 se descurcă foarte bine. Acum noi trebuie doar să ne încredem în faptul că vom avea cât mai mulți piloți la start și că vom obține rezultate bune. Steven a fost aproape de un podium final, și îmi doresc ca aici să obțină victoria pe care o merita și cu cursa sa de casă. Sper de asemenea ca Kiara să continue să fie în forma excelentă în care este acum și să își consolideze poziția de lider în WMX.”

Piloți Dunlop:
Steven Frossard, Kawasaki, Monster Energy Kawasaki Racing Team - MXGP
Evgeny Bobryshev, Honda, Team HRC - MXGP
Xavier Boog, Honda, 24MX Honda Racing - MXGP
Jérémy Delincé, Honda, 24MX Honda Racing - MXGP
Augusts Justs, Husqvarna, Latvia Husqvarna Racing – MXGP
Kiara Fontanesi, Yamaha Racing – WMX

Urmăriți MX:
Cursa poate fi văzută live pe www.mxgp-tv.compe lângă difuzările televizate și transmise în întreaga lume pe posturile Motors TV, Eurosport, Fox Sport și CBS Sports Network.

Duminică

CET
WMX Race 2
10.55
MXGP Race 1
13.00
MXGP Race 2
16.00
Sursa: Izabella Ghita, PR Managing Partner INKCOMM PR
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii