De la “Portocala mecanica” la “Racheta galbena” nu a fost decat un pas. Un pas important pentru Emil Ghinea. In sezonul 2014, pilotul din Mangalia, concureaza in Campionatul National de Viteza în Coasta, la volanul unui superb Renault Clio RS V6 Trophy.

© Dan Strauti MP Brasov 2014
De la “Portocala mecanica” la “Racheta galbena” nu a fost decat un pas. Un pas important pentru Emil Ghinea. In sezonul 2014, pilotul din Mangalia, concureaza in Campionatul National de Viteza în Coasta, la volanul unui superb Renault Clio RS V6 Trophy.

“Am pornit in acest sezon cu multa incredere si determinare. Zapada cazuta in timpul noptii la Ranca si temperatura rece nu mi-au scazut entuziasmul. Pe traseul meu preferat, unde am reusit doar o clasare pe locul 3 la Clasa H3, am constatat ca nu mi-am pregatit masina pentru un astfel de concurs,” ne-a marturisit Emil Ghinea, campionul in exercitiu al Clasei H3.

“Inainte de Marele Premiu al OraSului Brasov am petrecut ore bune in garaj pentru a verifica fiecare componenta, fiecare setare a acestui Renault. La Brasov rezultatul a fost inferior celui de la Ranca. Am reusit sa ocup doar locul 4 al clasei, un rezultat care nu confirma potentialul meu si al acestui bolid. Am reusit sa fac cu bine trecerea de la tractiunea fata la tractiunea spate. Masina este foarte puternica comparativ cu precedenta, dar din pacate nu am valorificat acest aspect. Daca pe viraje am simtit puterea acesteia, pe liniile drepte am avut senzatia ca nu da tot. Voi reveni in garaj si voi incerca sa schimb cateva piese la cutia de viteze. Acum imi dau seama ce diferente majore sunt intre masinile de circuit si cele pentru cursele de viteza in coasta. Eu am incaa un bolid de circuit,” a adaugat pilotul din Mangalia.

Probabil acest sezon este unul de sacrificiu pentru Emil. Efortul financiar de a conduce acest model unic în Campionatul National de Viteza in Coasta trebuie compensat si cu un buget cert pentru sezonul 2014.

“Pentru etapa de la Brasov mi-am dorit un rezultat bun. Am fost impresionat de numărul mare de spectatori si de susţinerea acestora. Trebuie sa am rabdare, sa fac eforturi pentru a cunoaste si stoarce pana la ultima picatura tot ceea ce pot din acest model. Multumesc partenerilor mei care totodata sunt si prietenii mei: Edy Max Motors, Cucor srl, Corsa Hotel, Jan Pescaru Racing, Target Company, Speed Wash Team Mangalia şi Primariei Mangalia si Consiliului Local Mangalia pentru dorinta de a ma sprijini!  Sunt mandru ca sunt din Mangalia si ca reprezint Municipiul Mangalia in motorsportul romanesc! Va asţept pe probe,” a declarat Emil Ghinea.

Credit foto: Dan Strauti
Sursa: Dan Strauti, Autostiri.ro
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii