Sebastian Barbu si Sergiu Itu au continuat seria de evolutii bune si in Danube Delta Rally, etapa a treia din Campionatul National de Raliuri Dunlop. La finalul celor 10 probe speciale, Sebastian Barbu si Sergiu Itu au urcat pe treapta a treia a podiumului.

Sebastian Barbu si Sergiu Itu
Sebastian Barbu si Sergiu Itu au terminat pe locul 3 in Danube Delta Rally.
Prima victorie de proba speciala in Campionatul National de Raliuri Dunlop.
Pilotul sibian se afla pe locul 3 in clasamentul general cu un total de 41 puncte.

Sebastian Barbu si Sergiu Itu au continuat seria de evolutii bune si in Danube Delta Rally, etapa a treia din Campionatul National de Raliuri Dunlop. La finalul celor 10 probe speciale, Sebastian Barbu si Sergiu Itu au urcat pe treapta a treia a podiumului.
 
Dupa podiumul de la Arad, in European Rally Trophy, Sebastian Barbu si Sergiu Itu au avut o evolutie excelenta si in etapa a treia din campionatul intern, iar la finalul celor 10 probe speciale si-au asigurat prezenta pe podium.

Danube Delta Rally, etapa a treia a sezonului,  a fost marcata de conditiile meteo, ploaia torentiala fiind principala provocare pe specialele etapei de la Tulcea. "Este a doua etapa pe macadam cu modelul Mitsubishi Lancer EVO X si am inceput putin mai prudent acest raliu. Specialele erau foarte alunecoase si nu am vrut sa riscam absolut nimic", a spus Sebastian Barbu.

Vineri, in prima zi a raliului, Sebastian Barbu si Sergiu Itu au terminat fiecare speciala in top 6, cel mai bun rezultat fiind pe super speciala din centrul orasului Tulcea unde au avut al doilea timp. Astfel, dupa primele 5 probe ale raliului, cei doi se aflau pe pozitia a cincea in clasamentul general. "A fost o zi dificila in care am continuat procesul de acomodare cu noua masina. Am discutat toate setarile cu inginerii Colina Motorsport si in final am fost foarte multumit de modul in care s-a comportat masina pe probe. Urmeaza inca o zi dificila, dar vom ataca pana pe ultima proba", a spus Sebastian Barbu, in parcul de service dupa prima zi din Danube Delta Rally.

Conditiile meteo au ramas imprevizibile si in ziua a doua a raliului, dar pentru Sebastian Barbu totul a functionat perfect. Pe prima proba a zilei, Sebastian Barbu a terminat cu al cincilea timp, dupa care pe speciala a saptea a avut o evolutie excelenta reusind sa castige prima proba din cariera in Campionatul National de Raliuri Dunlop. "M-am simtit excelent in masina si le multumesc celor de la Colina Motorsport pentru asta. Le dedic lor si tuturor celor care m-au sustinut acest prim succes si sper sa urmeze si o victorie la general", a spus Sebastian Barbu, in primul parc de service de sambata.

Cu o evolutie constanta pana la final, Sebastian Barbu si Sergiu Itu si-au asigurat locul 3 in clasamentul general si locul secund la clasa 2. « A fost un raliu dificil, dar in care m-am simtit foarte bine. Colaborarea cu Sergiu este din ce in ce mai buna si acest lucru se vede in evolutia de pe probele speciale. Sunt fericit ca am urcat pe podium si sunt foarte multumit de progresele facute cu noua masina », a mai adaugat Sebastian Barbu.

In urma podiumului din Danube Delta Rally, Sebastian Barbu se afla pe locul 3 si in clasamentul general din Campionatul National cu un total de 41 puncte.  Urmatoarea etapa din campionat este Transilvania Rally in perioada 20 – 21 iunie. 

Sursa: Motor Heads Publishing
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii