Juniorii Napoca Rally Academy au stralucit in Danube Delta Rally, etapa a treia din Campionatul National de Raliuri Dunlop. Simone Tempestini a terminat raliu pe locul 2, la doar doua secunde in spatele invingatorului, iar Florin Tincescu s-a impus la clasa masinilor cu tractiune pe doua roti.

Bogdan Marisca si Marc Banca
Simone Tempestini si Dorin Pulpea au terminat pe 2 la doua secunde in spatele invingatorului.
Florin Tincescu si Iulian Nicolaescu s-au impus la 2 roti motrice.
Puncte pentru Bogdan Marisca si Marc Banca la debutul cu Skoda Fabia S2000.
Napoca Rally Academy a terminat pe locul 2 in clasamentul pe echipe.

Juniorii Napoca Rally Academy au stralucit in Danube Delta Rally, etapa a treia din Campionatul National de Raliuri Dunlop. Simone Tempestini a terminat raliu pe locul 2, la doar doua secunde in spatele invingatorului, iar Florin Tincescu s-a impus la clasa masinilor cu tractiune pe doua roti. 

Juniorii Napoca Rally Academy, Simone Tempestini si Florin Tincescu au avut un weekend excelent in Danube Delta Rally, etapa a treia din Campionatul National de Raliuri Dunlop, si si-au atins toate obiectivele propuse.

Simone Tempestini si Dorin Pulpea, pe un Peugeot 207 S2000, au inceput mai prudent etapa de la Tulcea si dupa prima bucla de vineri se aflau pe locul 4 in clasamentul general. “A plouat mult si este foarte alunecos. Nu am mai mers in aceste conditii cu noua masina si nu am vrut sa fac nicio greseala”, a spus Simone Tempestini, in parcul de service. Juniorul Napoca Rally Academy a crescut ritmul, a castigat doua probe speciale si a terminat prima zi pe locul secund chiar daca a primit si o penalizare de un minut pentru intrare in avans la punctul de control de dupa super speciala. “A fost o zi frumoasa in care am crescut ritmul progresiv. Sunt foarte multumit de modul in care am evoluat pe probe. Am facut o greseala, dar asta se poate intampla oricand. Important este acum ritmul nostru pe probe”, a spus Simone Tempestini, la finalul zilei de vineri.

Ziua a doua a fost una extrem de spectaculoasa. Simone Tempestini si Dorin Pulpea au inceput cu o victorie pe prima speciala a zilei si au mai castigat inca doua pana la finalul zilei. Profitand de problemele lui Francois Delecour, Simone Tempestini s-a apropiat la 36,5 secunde de adversarul sau si dupa victoria de pe ultima speciala a terminat raliul la doar doua secunde in spatele francezului. “A fost o experienta frumoasa si o lupta interesanta. Sunt multumit de progresul facut si vreau sa pastram acelasi ritm si la raliurile de asfalt”, a mai adaugat Simone Tempestini, care a obtinut prima pozitie in clasamentul juniorilor.

Venit dupa trei raliuri in care nu a reusit sa obtina puncte din cauza problemelor tehnice, echipajul Florin Tincescu/Iulian Nicolaescu  si-au continuat acomodarea cu noua masina, Citroen C2 R2 Max, pentru urmatoarele etape din Campionatul European de Raliuri.  Cu un parcurs fara greseala si cu doua victorii de proba speciala, Florin Tincescu si Iulian Nicolaescu au castigat lupta la doua roti motrice. “A fost un raliu perfect pentru noi in care nu am avut nicio problema. Am crescut ritmul de la o proba la alta, iar cele doua probe castigate mi-au confirmat progresele facute cu noua masina. Sunt foarte multumit si astept acum cu nerabdare urmatoarea etapa din Junior ERC”, a spus Florin Tincescu, care a incheiat raliu pe un excelent loc 6 in clasamentul general.

Bogdan Marisca si Marc Banca au terminat in puncte primul raliu cu modelul Skoda Fabia S2000 si si-au atins si ei obiectivul fixat pentru etapa de la Tulcea. Cei doi au fost pe locul 7 la general dupa prima zi, iar la finalul zilei a doua au urcat pana pe locul 5. “A fost un raliu frumos in care mi-am indeplinit un vis. Totul s-a petrecut foarte repede si din pacate nu am avut timp sa si testam inaintea acestei etape. Ne-am acomodat cu masina, stiu unde si ce am gresit, dar stiu si care sunt lucrurile bune. Acum suntem mult mai bine pregatiti pentru urmatoarea etapa si de abia astept sa concuram cu modelul Skoda Fabia S2000 in fata proprilor suporteri la Transilvania Rally”, a spus si Bogdan Marisca.

Marco Tempestini si Lucio Baggio au avut o evolutie buna in prima zi si se aflau pe locul 3 in clasamentul general. “A fost o zi marcata de ploaie. Am fost printre echipajele care au prins ploaie torentiala pe probe si suprafata a fost foarte alunecoasa. Totusi sunt multumit ca suntem pe podium in familie”, a spus Marco Tempestini, la finalul primei zile din Danube Delta Rally.

Echipajul NRA a inceput ziua a doua in forta, dar Marco Tempestini a facut o greseala si a iesit usor in decor. “Atunci cand mergi la limita pot sa apara si greselile. Am franat putin prea tarziu intr-un viraj si am iesit in decor. Masina nu a patit absolut nimic, dar nu am mai putut pleca de acolo. Sunt insa foarte bucuros dupa evolutia juniorilor NRA si incet, incet,  programul echipei noastre a de investi in tinerii nostri piloti da rezultate. Si pentru mine acesta este cel mai important lucru acum”, a adaugat Marco Tempestini.

Urmatoarea provocare pentru Napoca Rally Academy este Transilvania Rally, programat in perioada 20 – 21 iunie, cursa de casa a echipei din Cluj. 

Sursa: Motor Heads Publishing
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii