Seria de succese continuă cu premii în două clase de cilindree: motorul de 3,0 litri, cu şase cilindri dispuşi în linie, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo obţine al patrulea trofeu, iar propulsorul MINI turbo de 1,6 litri, cu patru cilindri, bifează al optulea succes în competiţia mondială.

6 cilindri benzina BMW TwinPower Turbo
Seria de succese continuă cu premii în două clase de cilindree: motorul de 3,0 litri, cu şase cilindri dispuşi în linie, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo obţine al patrulea trofeu, iar propulsorul MINI turbo de 1,6 litri, cu patru cilindri, bifează al optulea succes în competiţia mondială.

Două victorii de clasă în ediţia din acest an a competiţiei au extins palmaresul de trofee pe care BMW Group le-a cucerit în cadrul prestigiosului "International Engine of the Year Award". Cele mai recente victorii au fost obţinute de două motoare care reuşesc să combine, într-o manieră unică, performanţele sportive cu o eficienţă deosebită. Motorul pe benzină - 3,0 litri, şase cilindri dispuşi în linie - cu tehnologie BMW TwinPower Turbo - disponibil la numeroase modele BMW din portofoliul actual - s-a numărat printre laureaţi pentru a patra oară. Totodată, propulsorul turbo de 1,6 litri, cu patru cilindri, care echipează - printre altele - MINI Cooper S Countryman şi MINI Cooper S Paceman, a obţinut cea de-a opta victorie consecutivă în clasa lui.

Aceste două succese obţinute de BMW Group la ediţia 2014 a "International Engine of the Year Award" evidenţiază încă o dată activitatea de dezvoltare desfăşurată sub umbrela Efficient Dynamics, care de ani buni a dus la o îmbunătăţire continuă a plăcerii condusului în combinaţie cu un nivel redus la consumului şi emisiilor. Premiul Motorul Internaţional al Anului a fost lansat în 1999, iar motoarele dezvoltate de mărcile BMW şi MINI au obţinut de atunci 63 de succese generale sau de clasă şi este detaşat constructorul cu cele mai mare premii la această competiţie. De altfel, BMW a fost prezent pe lista câştigătorilor în fiecare an de la începutul decernării premiilor.

Alegerea celor mai bune motoare într-o varietate de categorii a fost realizată de un juriu de specialişti, care anul acesta a cuprins 74 de jurnalişti auto din 35 de ţări. Câştigătorii desemnaţi de aceştia îşi vor primi trofeele cu ocazia Engine Expo, eveniment ce are loc la Stuttgart, într-o gală ce va avea loc astăzi, 25 iunie 2014.

La motorul pe benzină, cu şase cilindri dispuşi în linie, care a câştigat Engine of the Year Award în 2014, tehnologia BMW TwinPower Turbo a jucat un rol primordial în asigurarea calităţilor emblematice mărcii: reacţie instantanee la cea mai uşoară accelerare, capacitatea remarcabilă de a urca în turaţii, rafinament superior şi eficienţă superioară. Pachetul tehnologic din spatele acestui motor uşor cuprinde o combinaţie unică de tehnologii, specifică mărcii, care defineşte conceptul BMW TwinPower Turbo. Acesta include un turbocompresor Twin Scroll, injecţie directă pe benzină High Precision, gestiune variabilă a supapelor VALVETRONIC şi control variabil al arborelui cu came double-VANOS. Graţie acestui arsenal, motorul de 3,0 litri furnizează o putere maximă de 225 kW/306 CP la modelele BMW Seria 6, respectiv de 235 kW/320 CP la BMW Seria 7.

Anul acesta, clasa motoarelor cu capacitatea cuprinsă între 1,4 şi 1,8 litri din cadrul "International Engine of the Year Award" a fost dominată încă o dată de propulsorul turbo de 1,6 litri ce a fost dezvoltat pentru modelele BMW şi MINI. Acest motor dispune de turbocompresor Twin Scroll şi injecţie directă pe benzină, care sunt combinate cu control variabil al supapelor - bazat pe principiul VALVETRONIC patentat de BMW Group. În cea mai recentă versiune a sa - disponibilă din vara anului 2014 la noile MINI Cooper S Countryman (consum mediu mixt: 6,0 l/100 km; emisii CO2: 139 g/km) şi MINI Cooper S Paceman (consum mediu mixt: 6,0 l/100 km; emisii CO2: 139 g/km) -, motorul cu patru cilindri se bucură de o putere maximă extinsă la 140 kW/190 CP. Capacitatea de a urca în turaţii şi eficienţa deosebită de care se bucură acest motor impun - încă o dată - standardele care i-au asigurat cea de-a opta victorie consecutivă.

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii