Dupa evolutia constanta din primele etape ale sezonului, Sebastian Barbu si Sergiu Itu si-au propus sa continue in acelasi ritm si la Transilvania Rally, etapa a patra din Campionatul National de Raliuri Dunlop.

Sebastian Barbu si Sergiu Itu - Mitsubishi Lancer EVO X R4
Sebastian Barbu si Sergiu Itu se afla pe locul 3 la general cu 41 de puncte.
Transilvania Rally: un raliu plin de provocari.
Un test util pentru urmatoarea participare din European Rally Trophy.

Dupa evolutia constanta din primele etape ale sezonului, Sebastian Barbu si Sergiu Itu si-au propus sa continue in acelasi ritm si la Transilvania Rally, etapa a patra din Campionatul National de Raliuri Dunlop. 
 
Podium la Brasov in prima etapa a sezonului, podium la Arad in European Rally Trophy, podium in Danube Delta Rally si locul 3 in clasamentul general cu un total de 41 de puncte. Acesta este pe scurt inceputul de sezon pentru Sebastian Barbu, sezon in care concureaza cu un copilot nou, Sergiu Itu, si cu o masina cu tractiune integrala, Mitsubishi Lancer EVO X R4, preparata de Colina Motorsport. “Am avut o evolutie constanta la fiecare etapa si am crescut ritmul pe masura ce am avut incredere in noua masina si noul copilot. Lucrurile au inceput sa functioneze din ce in ce mai bine si acest lucru s-a vazut si la Tulcea unde am obtinut prima victorie pe o proba speciala”, a spus Sebastian Barbu.

Transilvania Rally, etapa a patra a sezonului, este una cu probe dificile pe asfalt, dar si mici portiuni de macadam. Pentru Sergiu Itu, copilotul echipajului, aceasta etapa este cursa de casa.  “Imi face o mare placere ca pot concura si anul acesta pe specialele de casa.  Probele de aici sunt extrem de solicitante, cu particularitati specifice si voi face tot posibilul sa ne intram in ritm inca de pe prima speciala”, a spus si Sergiu Itu, copilotul echipajului.

Transilvania Rally are 12 probe speciale cu o lungime totala de 123 kilometri. “Asfaltul nu este suprafata mea preferata, dar cu noua masina ma simt mult mai bine si pe aceasta suprafata. Este un sezon in care imi face placere sa pilotez si nu am niciun obiectiv stabilit. Sunt multumit de pozitia din clasament, dar sunt mult mai multumit de evolutia pe care am avut-o pana acum. Voi incerca sa cresc ritmul constant si sunt sigur ca rezultatele bune vor continua si de acum incolo”, a mai spus Sebastian Barbu.

Vineri, in prima zi a raliului, sunt programate 3 probe speciale cu incepere de la ora 19:30, iar sambata, in ziua a doua, restul de 9 probe speciale, cu incepere de la ora 08:30. “Sunt incantat ca si aici avem doua super speciale pentru ca asa reusim sa fim mai aproape de spectatori. Sunt sigur ca va fi un raliu interesant si sper ca numarul spectatorilor sa fie cat mai mare aici. Le multumesc partenerilor mei Colina Motorsport, Mobil 1, Pirelli, Loctite, Schuster & Co Ecologic, Porfessional Broker si Print Sibiu pentru sustinerea din acest sezon”, a mai adaugat Sebastian Barbu. 

Pentru pilotul sibian, Transilvania Rally este si un test util pentru urmatoarea provocare din European Rally Trophy. Sebastian Barbu si Sergiu Itu vor lua startul, in perioada 18 - 20 iulie, si la Rally Bulgaria. 

Sursa: Motor Heads Publishing
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii