Simone Tempestini si Dorin Pulpea vor lua startul in Raliul Poloniei, etapa a saptea din Campionatul Mondial de Raliuri (WRC) si a doua inclusa si in Junior WRC, competitia dedicata pilotilor nascuti dupa 1 ianuarie 1986.

Simone Tempestini si Dorin Pulpea - Citroen DS3 R3 - Portugalia 2014 - Junior WRC
Raliul Poloniei se desfasoara in perioada 26 -  29 iunie.
Locul 6 si 8 puncte dupa prima etapa din Junior WRC, din Portugalia.
Marco Tempestini il va sustine pe Simone chiar din mijlocul actiunii.

Simone Tempestini si Dorin Pulpea vor lua startul in Raliul Poloniei, etapa a saptea din Campionatul Mondial de Raliuri (WRC) si a doua inclusa si in Junior WRC, competitia dedicata pilotilor nascuti dupa 1 ianuarie 1986. 

Imediat dupa ce au terminat Transilvania Rally, cursa de casa a echipei Napoca Rally Academy, pe locul 4, Simone Tempestini si Dorin Pulpea au plecat spre Polonia, acolo unde se va desfasura etapa a saptea din Campionatul Mondial de Raliuri si a doua inclusa in programul Junior WRC.

Pentru echipajul Napoca Rally Academy aceasta nu este prima prezenta la o etapa din Polonia, Simone Tempestini si Dorin Pulpea luand startul si in 2013 in acest raliu, inclus anul trecut in Campionatul European. „Stiam inca de anul trecut care va fi programul meu din 2014 si am participat la Raliul Poloniei pentru a aduna experienta pe aceasta suprafata specifica. Din pacate acum traseul este complet schimbat, dar asta este la fel pentru toata lumea”, a spus Simone Tempestini.

Raliul Poloniei, unul dintre cele mai vechi raliuri din lume, se va desfasura in perioada 26 – 29 iunie, una dintre principalele provocari fiind vremea complet imprevizibila. Prognozele meteo prevad ploi pentru urmatoarea perioada, specialele din Lituania fiind deja scurtate din cauza deteriorarii lor in urma ploilor torentiale din ultimele zile. „Si anul trecut a plouat mult. Situatia va fi cu totul alta pe probe daca va ploua si va fi mult mai dificil de pilotat”, a spus si Dorin Pulpea, copilotul echipajului.

In Raliul Poloniei vor lua startul 12 echipaje inscrise in Junior WRC, competitia in acest sezon fiind una foarte puternica. Pe macadamul dur din Portugalia, Simone Tempestini a adunat 8 puncte si se afla pe locul 6 in clasamentul pilotilor, Romania fiind pe aceeasi pozitie in clasamentul pe natiuni. „Imi place mult cum se comporta modelul Citroen DS3 R3 pe macadam si suprafata din Polonia este una care imi place. Voi incerca sa-mi intru in ritm inca de la inceputul raliului si sper sa obtinem un rezultat bun. Vremea va a fi foarte importanta, fiind un teren nisipos daca ploua va fi foarte mult noroi si pietre ceea ce creste riscutl de pana. Daca va fi uscat probabil voi incerca sa ridic ritmul mai mult. Obiectivul meu este sa adun experienta anul acesta si anul viitor sa ma lupt pentru titlu, dar nu inseamna ca nu vom ataca pe probe”, a mai spus Simone Tempestini.

In etapa din Polonia va lua startul si Marco Tempestini cu un copilot nou, Nicola Arena, si modelul Subaru Impreza. „Pentru mine aceasta etapa este una de relaxare si distractie, chiar daca vremea se pare ca nu tine nici aici cu noi. Voi lua startul cu Nicola Arena, un prieten bun si copilot profesionist in Italia, pentru ca Lucio nu este inca refacut, iar Toni nu a putut sa fie alaturi de mine si la etapa din Polonia. Sunt aici pentru a-l sustine pe Simone si sper sa faca un raliu bun”, a spus si Marco Tempestini.

CLASAMENT GENERAL JUNIOR WRC 2014
1 Stéphane Lefebvre 25 puncte;
2 Christian Riedemann 18 p;
3 Martin Koci 15 p; 4 Federico Della Casa 12 p; 5 Simone Campedelli 10 p; 6 Simone Tempestini 8 p; 7 Jan Cerny 6 p; 8 Molly Taylor 4 p; 9 Panikos Polykarpou 2 p; 10 Quentin Giordano 1 p;

TROFEUL PE NATIUNI: 1 Franta  26 puncte; 2 Germania 18 p; 3 Slovacia 15 p; 4 Elvetia 12 p; 5 Italia 10 p; 6 Romania 8 p; 7 Cehia 6 p; 8 Australia 4 p; 9 Cipru 2 p; 

Sursa: Motor Heads Publishing
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii