Simone Tempestini si-a depasit asteptarile intr-un raliu pe asfalt, Marco Tempestini a terminat in puncte Transilvania Rally, iar Daniel Ungur a urcat pe podium la clasa 11.

Simone Tempestini si Dorin Pulpea - Peugeot 207 S2000 - Transilvania Rally 2014
Simone Tempestini a terminat Transilvania Rally pe locul 4.
Daniel Ungur si Tudor Marza au terminat pe podium la clasa 11.
Urmatoarea provocare: Raliul Poloniei.

Simone Tempestini si-a depasit asteptarile intr-un raliu pe asfalt, Marco Tempestini a terminat in puncte Transilvania Rally, iar Daniel Ungur a urcat pe podium la clasa 11. 

Si in ziua a doua, Simone Tempestini si Dorin Pulpea au avut o evolutie buna la Transilvania Rally, etapa a patra din Campionatul National de Raliuri Dunlop, si s-au clasat pe pozitia a patra in clasamentul general. Juniorul Napoca Rally Academy a castigat trei probe speciale si a fost permanent implicat in lupta pentru un loc pe podium pe o suprafata pe care inca nu s-a acomodat cu noua masina. “Ma bucura foarte mult rezultatul obtinut la Cluj. Este peste asteptarile mele si, ceea ce este cel mai bine, cred ca puteam obtine mai mult. Am avut un ritm bun in afara de speciala Tarnita unde au fost ceva probleme atat cu dictarea, cat si cu setarile masinii. Mi-ar fi placut sa terminam pe podium, dar in final sunt multumit cu acest rezultat”, a spus Simone Tempestini, care a plecat deja spre Polonia unde va lua startul in etapa din Junior WRC.

Pentru Marco Tempestini si Toni Avram ziua a doua a fost una complicata in ceea ce priveste alegerea gumelor, dar echipajul Napoca Rally Academy a reusit sa mentina ritmul si a casigat chiar si o probe speciala. “Nu sunt multumit de evolutia generala al echipei, dar trebuie sa fim optimisti. M-am acomodat repede cu Toni si sambata am reusit sa tinem pasul cu pilotii din fata. Imi pare rau de gresala pe care am facut-o pe super speciala Polus Center care m-a costat un loc, dar cum nu mai pot schimba nimic acum ma concentrez pe urmatorul eveniment important, Raliul Poloniei, unde voi fi alaturi de Simone la etapa din Junior WRC”, a spus si Marco Tempestini.

La clasa 11, Daniel Ungur si Tudor Marza au avut un parcurs constant si in final au terminat pe locul secund la primul raliu la care au luat startul anul acesta. “A fost un raliu foarte dificil, dar mi-a placut sa pilotez si acesta este cel mai important lucru pentru mine. A fost o revenire in competitie cu o clasare pe podium si sper ca spectatorii au apreciat spectacolul de pe probele speciale”, a spus si Daniel Ungur.

Pentru Bogdan Marisca si Marc Banca etapa de la Cluj s-a terminat pe prima speciala din ziua a doua, dupa o iesire in decor. Pentru Bogdan Marisca si Marc Banca etapa de la Cluj s-a terminat pe prima speciala din ziua a doua, dupa o iesire in decor. “Din pacate pentru mine a fost un raliu scurt, mult mai scurt decat mi-am propus. In prima zi am avut in ritm bun, raportat la cat cunosteam masina pe asfalt si mai ales pentru conditiile de aderenta in care am mers. Pe speciala a treia am pierdut 10-15 secunde iesind de pe drum, in acelasi loc in care au iest majoritatea celor din fata, doar ca noi am oprit motorul si am pierdut bara fata. A doua zi, pe prima proba, Tarnita, pe un viraj de stanga, pe nisip, am derapat putin prea mult, am iesit cu 10-15 cm prea larg si am agatat cu aripa dreapta spate un gardulet de fier ceea ce a dus la o pirueta, am lovit cu fata in acelasi gard si am fost nevoiti sa oprim. Am trecut peste dezamagirea acestui rezultat si de maine incepem pregatirea pentru Raliul Bacaului. Raman doar cu bucuria unui eveniment  reusit, un raliu greu si apreciat, in organizarea caruia am pus si eu umarul", a spus Bogdan Marisca

Nici echipajul Florin Tincescu/Iulian Nicolaescu nu au avut un weekend mai bun la Ypres Rally in Belgia. Dupa ce in prima zi au avut probleme cu clapeta de acceleratie si au pierdut peste un minut si jumatate dupa o rasucire, cei doi au fost nevoiti sa abandoneze cu planetara rupta. “Noi spunem ca toate lucrurile bune sunt trei. La mine toate lucrurile rele au fost trei si nu am reusit sa termin nicio etapa din Junior WRC. Sunt sigur ca la etapa urmatoare totul va fi perfect”, a spus Florin Tincescu.

Urmatoarea provocare pentru Napoca Rally Academy este Raliul Poloniei, etapa la care vor lua startul Simone Tempestini si Dorin Pulpea, cu modelul Citroen DS3 R3, in Junior WRC, iar Marco Tempestini va concura cu modelul Subaru Impreza si cu un copilot nou, Nicola Arena. 

Sursa: Motor Heads Publishing
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii